SYKEMELDT: Bjørn Petter Ingebretsen, som her takker fansen etter en kamp mot Odd i Skien i mai, er sykemeldt i to til fire uker. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Godset-treneren innlagt på sykehus etter hjerteinfarkt

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen (49) er innlagt på Rikshospitalet etter å ha fått et lett hjerteinfarkt. Han er sykemeldt i to til fire uker.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Bjørn Petter har fått et lite hjerteinfarkt. Han har fått en ukomplisert behandling på Rikshospitalet, og overføres onsdag til Drammen sykehus, for deretter å bli snarlig hjemsendt, sier Strømsgodset-lege Erik Dag Knudsen i en pressemelding.

Han beskriver det hele som «udramatisk» etter å ha blitt oppsøkt av Ingebretsen i går. Det var Knudsen som besluttet å sende Ingebretsen videre til Rikshospitalet.

Forberedelser godt ivaretatt

Sportslig leder i Godset, Jostein Flo, sier til VG «alt står veldig bra til» med Ingebretsen. Klubben opplyser at «BP» er sykmeldt i to til fire uker. Flo mener klubbens store trenerteam kommer til å gjøre det den kan for at savnet av «BP» ikke blir for stort i perioden hovedtreneren er borte.

– Vi går inn i en oppkjøring mot høstsesongen som vi har planlagt for en stund siden. Det blir ingen endringer eller avvik fra det. Trenerstaben tar godt vare på forberedelsene og så gir vi «BP» tid til han er klar igjen, sier Flo.

Han sier han ikke har «noe grunnlag» for å mene noe om Godsets trener er tilbake på benken i første kamp mot Aalesund 4. juli.

Det var TV2 som meldte om saken først, og sønnen Bjarne Kortgaard Ingebretsen bekreftet overfor kanalaen at faren er innlagt på Rikshospitalet i Oslo:

– Han ligger på Rikshospitalet og har det etter forholdene bra.

VG+: Strømsgodset-treneren hjelper barn i nød

Møter Aalesund i juli

Ingebretsen har vært ansatt i Strømsgodset i over ti år, og etter at David Nielsen fikk sparken i mai 2015 tok han over hovedtrenerjobben. Det endte med seriesølv bak Rosenborg, og denne sesongen ligger laget på en foreløpig fjerdeplass.

Strømsgodset spiller sin første kamp etter ferien hjemme mot Aalesund 4. juli, og fem dager senere er det bortekamp mot Viking.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder