For andre gang på to kamper ble Samuel Adegbenro matchvinner mot Ajax. Foto: Ole Martin Wold NTB scanpix

To minutter i helvete. 22 minutter i himmelen

LERKENDAL (VG) (Rosenborg - Ajax 3-2, 4-2 sammenlagt) For andre gang på én uke senket Samuel Adegbenro Ajax. Prislappen på 14 millioner kroner har han allerede dekket inn.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Trønderne var i ferd med å miste troen på Rosenborg-spill i Europa denne høsten da Kåre Ingebrigtsen satte inn Samuel Adegbenro i et forsøk på å komme tilbake fra Ajax' to scoringer.

Det tok tolv minutter før utligningen var et faktum. Etter tolv minutter på banen raget 21-åringen høyest på Yann-Erik de Lanlays strålende innlegg fra venstre.

– Før jeg kom inn ba treneren meg gjøre det jeg kan, slik som jeg gjorde i Amsterdam. Og da jeg fikk muligheten var det bare å ta den, sier Adegbenro til VG.

To mål på åtte minutter

Åtte minutter senere var han der igjen. Fra helt ute på venstre driblet han seg innover i banen, nærmere og nærmere målet, mens han viftet motstanderne unna som irriterende fluer. Skuddet i korthjørnet sikret Rosenborg deltagelse i gruppespillet - og nærmere hundre millioner på kontoen.

– Jeg er takknemlig overfor Gud, de målene var to ganger hallelujah.

Etter den andre scoringen fikk han gult kort for feiringen, uten at det brød han nevneverdig.

– Det betyr ingenting. Det viktigste er at vi tok oss videre til Europa League. Så det var verdt det. Dommeren sa ikke noe om hvorfor jeg fikk det.

LES MER: Rosenborg er klare for Europa League

Takknemlige trøndere

På tribunen gikk publikum av hengslene, og applauderte sin nye helt. For med 3-2 var det ingen tvil. Ajax-spillerne hang med hodet, de hundretalls Ajax-supporterne innså nederlaget, og Rosenborg-fansen ladet sangstemmen.

– Det var helt utrolig stemning. Jeg håper vi kan fortsette sånn. Det var flott stemning blant fansen. Det hjelper mye for laget.

Etter seieren stilte kaptein og ropert-sjef Mike Jensen seg i spissen for Rosenborgs tradisjonelle «sha-la-la-feiring», etterfulgt av «Rosenborg-sangen».

– Jeg visste ikke noe om det der. Men det var veldig fint. Jeg kan ikke sangen, men det var fint å feire med dem, sier en sprudlende Adegbenro til VG.

Mens Ajax-spillerne tuslet i garderoben, brukte Rosenborg-spillerne ekstra lang tid på å takke fansen for støtten.

– Alle var glade og fornøyde og danset. Jeg er ingen danser, så da var det bare å hoppe rundt overalt.

LES MER: Rosenborg v Ajax minutt for minutt

Tre mål på tre kamper

Med dobbel-seierne over Ajax er Rosenborg klare for en ny runde i det gode europeiske fotballselskap. Og før trekningen er Adegbenro klar til å møte hvem som helst.

– Jeg vet ikke hvem vi kan møte, men jeg tar hvem som helst. Nå må vi bare pushe oss selv, og se hvor langt vi kan gå.

På sin første uke har han spilt to ganger mot Ajax, og én gang mot Haugesund. Det har endt med tre scoringer - og et fantastisk scoringssnitt.

– Kan du fortsette slik?

– Jeg håper det – tre mål på tre sjanser – vi får se hvordan det går videre. Men dette handler ikke om meg. Det handler om laget. Jeg var heldig som scoret målene.

Valuta for pengene

Etter en vanskelig debutsesong i Viking-trøya slo Adegbenro ut i full blomst i 2017. Poengene rant inn på VG-børsen, og Rosenborgs sportssjef Stig Inge Bjørnebye tok opp sin velbrukte mobiltelefon og ringte til Stavanger.

Han skal ha betalt omlag 14 millioner kroner for Adegbenros signatur. Dét beløpet er allerede betalt tilbake.

– Jeg tenker ikke på penger. Jeg har ikke betalt tilbake alt, så det er mer igjen å gjøre. Jeg kom bare hit for å gjøre det jeg kan. Nå er det Europa League som gjelder.

Rosenborg har møtt Ajax fire ganger i europacup-sammenheng. Det har endt med to uavgjort og to Rosenborg-seire.

Nå ligger det an til oppvaskmøte i Ajax.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder