NORGE-AKTUELL? FC København-trener Ståle Solbakken, her fra et tidligere intervju med VG. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Solbakken om Semb-møte: – Ingen
prat om jobben som landslagssjef

Ståle Solbakken (48) bekrefter overfor VG at han spiste en sen lunsj med toppfotballsjef Nils Johan Semb i København 3. november. Men sier at det meste var kompisprat.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Søndag kveld meldte Dagbladet-kommentator Morten Pedersen at Solbakken og Semb møttes i forbindelse med at Solbakkens FCK København skulle møte Leicester i Champions League.

Dette skjedde én uke før en hardt presset Per-Mathias Høgmo og Norge tapte for Tsjekkia i VM-kvalifiseringen denne uken.

– Og etter fredagens tap, der det ikke lenger er noen tvil om at Per-Mathias Høgmo skal erstattes, har Semb fått utvidet mandat til å gjenoppta kontakten og gå videre med sonderingene rundt mannen som er styrets førstevalg som Norges neste landslagstrener, skriver Pedersen.

– Etter det jeg forstår, basert på responsen i det første møtet, har Semb og NFF en god følelse, skriver kommentatoren videre.

– Naturlig at vi treffes

Dagbladet omtaler møtet som «hemmelig», en ordbruk Solbakken reagerer på overfor VG:

– Hemmelig møte? Da hadde jeg nok neppe tatt med meg Semb på en restaurant midt i København sentrum, der det stadig passerte nordmenn, og det var mange som observerte oss. Vi gjorde ikke noe forsøk på å gjemme oss. Hvis jeg hadde vært ute etter at ingen skulle få vite noe, da hadde vi nok gjemt oss i en leilighet i stedet, sier Solbakken – som sier at lunsjen lenge var planlagt.

Les også: Bratseth mener Høgmo burde gått av på direkten

– Jeg har kjent Semb lenge, vært assistenten hans på landslaget. Han skulle til København i forbindelse med kampen mot Leicester. Og da er det naturlig at vi treffes. Det gjorde vi dagen etter, hadde en times tid sammen, før begge dro hver til vårt, sier Solbakken.

Han sier at han «skjønner at spekulasjonene kommer».

Les også: Høgmo slaktes på sosiale medier

– Det eneste som egentlig har skjedd, er at Norge har tapt en fotballkamp. Men jeg skjønner jo hva folk tenker, sier Solbakken.

– Hva snakket dere om?

– Helt ærlig: Det vi snakket om var tre ting: Gamle dager, kampen mot Leicester – og Julian Kristoffersen, vår norske spiller i FCK. Det var ingen prat om jobben som landslagssjef. Og det er sannheten, sier Ståle Solbakken.

NFF: Derfor var Semb i Danmark

Per-Mathias Høgmo er under et voldsomt press etter nederlaget for Tsjekkia fredag. Norge står med kun tre poeng på de fire første kampene i VM-kvalifiseringen og de fleste har gitt opp å få se Norge i verdensmesterskapet i Russland i 2018.

Kommunikasjonssjef Yngve Haavik sier følgende i sakens anledning:

– Semb har over tid jobbet med ansettelse av ny landslagssjef for A-kvinner, og i den prosessen har han vært i samtaler med både potensielle norske og utenlandske kandidater. Det var i den forbindelse han var i Danmark. Semb så kampen mellom FCK og Leicester på tirsdag kveld. Dagen etter hadde han flere møter på oppdrag fra NFF, og han fikk også tid til en matbit med Solbakken mellom møtene. Han og Solbakken går langt tilbake i tid, og det er naturlig at de møtes når Semb er i København. Jobben som norsk landslagssjef var ikke tema

– Høgmo er norsk landslagssjef og styret skal nå gjennomføre den varslede evalueringen etter landslagssesongen 2016. NFF er opptatt av å gjennomføre en ryddig prosess, og ber om forståelse for at vi ikke kan kommentere alle påstander og rykter som måtte komme i løpet av denne prosessen, skriver Haavik i en SMS til VG.

PS: Lørdag skrev VG at flere landslagsspillere skal være lei av Høgmos vingling og stadige utskiftninger i startoppstillingene. Mot Tsjekkia startet blant annet Markus Henriksen i angrep, selv om han ikke var blitt drillet på formasjonstreningene i forkant.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder