TIL DANMARK? Sarpsborg-spiller Pål Alexander Kirkevold, her i duell med Tromsø-spiller Christian Landu Landu, må tilbake til danske Hobro om ikke Sarpsborg får forlenget utleieperioden. Foto: NTB SCANPIX Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Kirkevold vil bli i Sarpsborg

TROMSØ (VG) (Tromsø – Sarpsborg 08 1-2) Gårsdagens bortekamp i Tromsø blir den siste kampen i blått for Pål Alexander Kirkevold (25) – enn så lenge.

  • Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kirkevold er danske Hobros eiendom, og ble hentet på lån som en nødløsning 31. mars da begge Sarpsborg 08s spisser slet med skader. Selv om han kun har vært i klubben i to måneder er han klar på at han ønsker å bli.

– Ja. Det er ikke noe grunn til at jeg ikke skulle ønske å bli her. Det er en kjempefin klubb med fantastiske spillere og trenerapparatet er helt perfekt. Dette er en type klubb jeg liker meg i, sier Kirkevold til VG i Tromsø.

Trener Geir Bakke mener han traff blink da han hentet 25-åringen.

– Selvsagt vil jeg beholde Pål. Den har vi truffet på, i motsetning til Bosetti, sier han med et lurt smil.

– Jobber dere med å beholde ham?

– Ja. Tror jeg i alle fall, sier Bakke og ler.

– Mer å bevise

Men han skjønner at det kan bli vanskelig, ettersom han er dansk eiendom fra 1. juli. Da løper leiekontrakten med Sarpsborg 08 ut.

– Det er utenfor våre muligheter til å bestemme. Det er en annen klubb som eier ham, og de har sine spillere ut og inn. Det er mange faktorer som spiller inn, men spillerne, trenerne og supporterne håper det. Det hadde vært gøy å få det til.

Kirkevold har blitt glad i Sarpsborg 08 – og Sarpsborg 08 har blitt glad i Pål Alexander Kirkevold.

– Jeg har bare vært her i to måneder, men det føles som jeg har vært her i ett-to år. Dette har vært nesten over all forventning, sier Kirkevold til VG.

LES OGSÅ: Riktig å selge Kirkevold

Da han kom til Sarpsborg før den tredje runden sto laget fra Østfold med en uavgjort og et tap. Nå har de fem seirer, fire uavgjorte og fire tap. Kirkevold står med to eliteseriemål, og to mål i cupen.

– Deilig fyr

– Jeg har mer inne. Jeg har mer å bevise. Formen er god, men jeg skulle gjerne hatt flere mål, sier Kirkevold og fortsetter:

– Jeg er Hobro-spiller, og er innstilt på å dra til Danmark med Hobro 1. juli. Det er ikke noe jeg ikke har lyst til, og jeg kommer ikke til å grue meg til det. Fotballen er opp og nedturer, og nå har jeg hatt kjempeoppturer i to måneder, sier Kirkevold.

– Men det frister mer med Tippeligaen enn dansk 1. divisjon?

– Ja, det sier seg selv. Jeg vil spille så høyt som mulig, og må være såpass ærlig at jeg vil spille i Tippeligaen for Sarpsborg 08.

Leiesoldaten jobbet knallhardt i duellene på topp, men det var lagkaptein Steffen Ernemann som stjal showet i avskjedskampen. Han senket Tromsø med to straffescoringer i 1. omgang. Kapteinen har allerede blitt glad i lagkameraten, og synes det er trist hvis han drar tilbake til Danmark.

– Pål er en deilig fyr. Han er en jeg er glad for at jeg har møtt. Han har ikke hatt det lett i Hobro. Det har vært en tøff tid for ham, sier dansken.

– Vi har blitt glade i ham, og han har vært veldig god for oss. Men vi legger oss ikke ned og dør om det ikke går. Sånn er fotballen, sier Geir Bakke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder