Lillestrøm har ikke råd til å kjøpe helten fra Godset

Sportsdirektør Bjarmann om Jradi: – Han er høyt på ønskelisten

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Brann 1-0) Det var en fotballkamp stengt for åpninger og blottet for finspill. Heldigvis inneholdt Lillestrøm mot Brann også Bassel Jradi (22).

Hans praktfulle involvering i forkant av Erling Knudtzons matchvinnermål rett før pause er det man vil huske fra Åråsen tirsdag kveld – innimellom alle dødballene, innleggene, hodeduellene og de forgjeves stussene.

22-åringen har scoret praktmål både mot Odd i Skien og Vålerenga på Åråsen denne sesongen, som har vært med på å sikre trepoengere. LSK hadde neppe vunnet 1-0 mot Brann om det ikke var for hans vesle eksplosjon på venstrekanten, der han mottok et innkast omringet av tre Brann-spillere.

– Jeg kunne ikke se noe på grunn av solen. Jeg så bare tre røde trøyer, så jeg skjøt. Så kom Erling, beskriver Jradi om krigermatchens eneste mål.

I kjent stil, som mot VIF og Odd, trakk han seg inn fra kanten og avsluttet, men denne gangen reddet Brann-keeper Pjotr Leciejewski forsøket. Men returen satte altså Erling, med etternavnet Knudtzon, i mål.

– Jradi er en spiller høyt på ønskelisten. Men vi har ikke råd nå. Det har vi aldri, smiler sportsdirektør Torgeir Bjarmann i et hjørne av Lillestrøm-garderoben.

VG Live: Fyldig referat fra kampen her!

Kan hentes av Godset

Danske Jradi (med libanesiske røtter) er Strømsgodsets eiendom, men bør ikke være altfor dyr med bare halvannet år igjen av kontrakten. Men Godset kan hente ham tilbake denne sommeren, dersom drammenserne føler for det, men hvis ikke spiller han på Åråsen på lån ut sesongen.

– Alle spillerne våre var så dårlige mot Godset (forrige kamp) at de kan umulig være aktuelle for dem, fleiper Bjarmann.

– Jeg vil være her i Lillestrøm. De (Strømsgodset) har spillere gjør det godt. Jeg kan ikke se grunnen til å bytte nå, sier Jradi til VG.

LSK kan kjøpe ham fri, men da er den økonomisk hardt prøvede klubben nødt til å selge en spiller før de har råd. Og har allerede forhørt seg om Godset om hva prisen ligger på.

– Hadde vi hatt penger, hadde vi kjøpt ham. Utrolig flink med ballen og kan bare bli bedre, sier trener Runar Kristinsson.

– Han er «halvveis unggutt». Masse potensial med stor entusiasme. Han har vært eksemplarisk og står alltid på, sier Bjarmann om spilleren som slet med tilliten både i danske Nordsjælland og Strømsgodset. På Romerike har han fått spille ni av ti seriekamper. Alle fra start.

– Presis. Jo mer jeg spiller, jo bedre blir jeg. Jeg føler det går godt nå, men det kan alltid bli bedre, mener Jradi selv.

Kjedelig kamp

Bedre, det kunne definitivt matchen mellom Lillestrøm og Brann også vært. Etter 20 ganske kjedelige innledningsminutter, tok det imidlertid seg opp i sjansetallet.

Brann fremsto ikke som de var på fotballfrierferd på Åråsen. Lars Arne Nilsens lag la seg lavt, stengte det meste av farlig rom, lot ikke LSKs hurtige angrepstrio (Friday/Knudtzon/Jradi) få særlig plass, mens et tidvis possession-tungt hjemmelag ikke evnet å spille seg gjennom forsvarsmuren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

AVGJØRELSEN: Her har Erling Knudtzon (nummer to fra venstre) scoret kampens eneste mål for Lillestrøm. Branns Ruben Kristiansen og keeper Pjotr Leciejewski fortviler, mens Malaury Martin (nummer 8) blir med Knudtzon for å feire. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Vi har mer enn nok sjanser til å avgjøre og har ballen mest. Spiller en god bortekamp. Målet deres er unødvendig, vi slipper dem dem for lett. Vi glipper på siden og slår ballen ut i returrommet, oppsummer Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Etter et par dødballfarligheter fra begge lag, pluss en svakt utnyttet skuddsjanse fra LSK-dødballspesialist Malaury Martin, var det Brann som plutselig fremsto farligst.

Origi med dobbelredning

Amin Nouri snappet ballen og påførte Lillestrøm et farlig brudd. Backen vippet gjennom Steffen Skålevik, som kombinerte med Mads Hvilsom. Dansken jakter fortsatt sitt første Tippeliga-mål for Brann og fyrte av, men ble nektet av Lillestrøm-keeper Arnold Origi.

Returen gikk rett i bena på Skålevik, uten at forsøk nummer to heller ikke klarte å overliste LSKs solide målvakt – banens beste på Åråsen. På imponerende vis slo Origi avslutningen fra kort hold til corner.

– Den første handler bare om å blokkere. Den andre er det bare å stå så lenge som mulig og stole på reaksjonen, sier Arnold Origi til VG.

Umiddelbart etter slo altså Bassel Jradi til. Kampen skrek etter noe ekstraordinært, og det var som om den Strømsgodset-utlånte kantspilleren visste det.

Jradi mottok innkastet og litt ballbehandling og et kjapt rykk senere, var Mads Hvilsom, Amin Nouri og Sivert Heltne Nilsen passert og parkert. Jradi skjøt i steget fra rundt 16-meteren, Brann-keeper Pjotr Leciejewski måtte gi retur – og den skjøv Erling Knudtzon over streken.

Holdt helt inn

1-0 var mot kampens og sjansestatistikkens gang på tidspunktet det kom. Det ble også pauseresultatet.

I 2. omgang slet Brann med å skape trykket som trengtes for å få utligning. Kristoffer Barmen forsøkte seg med hodet tidlig i omgangen, og derfra måtte borteseksjonen på Åråsen vente lenge på neste farlighet. Backen Amin Nouri var nærmest med et flatt skudd i korthjørnet, men også der var Origi på pletten.

Faktisk ligatoppscorer Fred Friday egentlig gitt hjemmelaget det andre allerede etter 52 minutter. På pasning fra Jradi avsluttet han utenfor lengste stolpe alene med Leciejewski. Likevel holdt det helt inn for Lillestrøm, som tok sesongens fjerde seier.

Leste du? Fred Friday tør ikke trene på seg større muskler

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder