GRUNN TIL JUBEL: Ronny Deila er under press som Celtic-manager, men fikk et lite pusterom til tross for en ikke veldig overbevisende seier lørdag. Foto: Graham Stuart , Reuters

Deila reddet av drømmetreff: - Kommer til å huske målet for resten av livet

(Kilmarnock - Celtic 0-1) Med en suser i kampens siste spilleminutt sørget Tomas Rogic for at Celtic og Ronny Deila unngikk et pinlig poengtap mot ligaens nest dårligste lag.

Artikkelen er over fire år gammel

For det var det Celtic var på vei mot. Glasgow-laget slet lenge på bortebane mot Kilmarnock og så ut til å gå på sitt tredje poengtap på de siste fire kampene.

Det ville i så fall bety at ligatoer Aberdeen kunne ha gått forbi laget på tabellen med seier senere lørdag, riktignok med én kamp mer spilt.

FIKK DU MED DEG? Tippeliga-talent til Celtic

MATCHVINNER: Tomas Rogic Foto: GETTY IMAGES

Det ville ikke Tomas Rogic ha noe av.

Han entret banen i det 79. minutt, og bare sekunder før kampuret bikket 90 minutter testet innbytteren lykken fra omkring 20 meter - og fikk drømmetreff. Ballen suste i krysset bak en sjanseløs Kilmarnock-burvokter.

– Det var et spesielt mål. Det beste jeg noensinne har scoret, sier mathcvinneren ifølge Celtics Twitter-konto.

Og på sidelinjen jublet Ronny Deila som besatt. «Ronny-brølet er tilbake igjen», meldte klubben på sin profil

– Jeg kommer til å huske det målet og den følelsen for resten av livet. Det var et øyeblikks magi. Så bra var det, sier Ronny Deila.

Få minutter senere kunne Deila, hans menn og de tilreisende supporterne juble for tre viktige poeng. Nå beholder laget forspranget på fire poeng til Aberdeen.

DEILA OM LIVET I GLASGOW: - Det er som å leve i en gullfiskbolle

Det er viktig for Ronny Deila, som har måttet innfinne seg med at skotske aviser stadig vekk spekulerer på om han får sparken.

Allerede har de begynt å trekke frem potensielle etterfølgere, og profilerte managere som David Moyes og Malky Mackay har heller ikke utelukket at de kommer til å lede Glasgow-laget i fremtiden.

HUSKER DU? Solskjær-erstatter Mackay i sms-skandale på balløya

Selv har imidlertid Ronny Deila avvist at han bryr seg nevneverdig om manager-ryktene. Han fokuserer på seg og sitt, og har allerede begynt planleggingen av neste sesong.

– Vi snakker om sesongoppkjøringen hele tiden. Den må være riktig, og vi kommer til å gjøre mye av det samme som i fjor, bare prøve å gjøre det enda litt bedre, sa Ronny Deila til skotske The Herald før kampen mot Kilmarnock.

PS! Stefan Johansen satt på benken hele kampen for Celtic.

JOHANSEN SLAPP MED SKREKKEN: Fryktet ankelen kunne ha røket

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder