... men Hangeland mener Costa burde ha vært utvist før scoringen

ØYEBLIKKET: Diego Costa var høyt oppe med foten da han brassesparket inn utligningen med 10 minutter igjen, men dommeren lot det gå. Swansea-manager Francesco Guidolin var klar på at han mente det IKKE burde ha vært frispark. Foto: Rebecca Naden Reuters

Costa reddet Contes Chelsea med brassespark

(Swansea - Chelsea 2-2) I løpet av to minutter og 10 sekunder snudde Swansea 0-1 til 2-1 mot tittelutfordrer Chelsea. Så dukket Diego Costa på ny opp til rett sted på rett tid.

Artikkelen er over tre år gammel

– Det måtte bli Diego Costa! Det måtte bli Diego Costa! utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad på direkten.

Diego Costa hadde vært involvert i mye, både på godt og vondt før han med 10 minutter igjen av ordinær tid brassesparket inn utligningen for Antonio Contes Chelsea.

Han hadde scoret Chelseas ledermål i den første omgangen, bommet på en gedigen sjanse rett før hvilen, pådratt seg gult kort og gjort slik at motstander Jordi Amat var på nippet til å bli utvist. Og nesten blitt utvist selv.

Husker du? Diego Costa anklaget for biting, spytting og ufin gest etter FA-cuptap

Rødt kort?

I duell med keeper Fabianski gikk spissen for å få frispark og kastet seg nærmest på burvokteren istedenfor å forsøke å avslutte. Dommer Andre Marriner lot spillet gå, men TV 2-ekspert og tidligere Premier League-stopper Brede Hangeland mener Costa burde ha fått sitt andre gule for filming.

– Det er dårlig stil: å alltid prøve å konstruere situasjoner og gule kort. Alltid skal han forsøke på noe sånt, og her kaster han seg bare inn i keeperen. Gult kort for filming burde det ha vært, mener han, og dermed at Costa burde ha blitt sendt i dusjen.

– Dommeren burde kjenne ham nå. Vi har sett dette to ganger tidligere bare denne sesongen, og sånn kan vi ikke ha det. Sånt svineri kan vi ikke ha noe av, mener Brede Hangeland om Costa, som faktisk bare har ett rødt kort på de siste seks og et halvt årene.

Snudde kampen raskt

Men Costa ble ikke utvist, og målet sikret uavgjort for tittelutfordrer Chelsea, det etter at Swansea snudde kampen fra 0-1 til 2-1 i løpet av to minutter og 10 sekunder i den andre omgangen.

Først ved Gylfi Sigurdsson på straffe, etter at Thibaut Courtois hadde klønet det til for seg selv. Deretter ved Leroy Fer, som riktignok burde hatt frispark mot seg da han snappet ballen Chelsea-stopper Gary Cahill.

VG Live: Les fullstendig referat fra kampen her!

Men det skulle bli Diego Costas dag, selv om tittelutfordrer Chelsea nok ønsket tre poeng. Diego Costa scoret ikke bare det andre på akrobatisk vis. Han hadde allerede bredsidet inn kampens første i den første omgangen.

Ingen annen spiller har scoret flere Premier League-mål mot laget fra Wales: syv i tallet.

Costa i storform

Swansea er ikke det eneste laget Diego Costa trives mot. Den tidvis utskjelte spissen har vært i storform denne sesongen - og har scoret i tre av fire ligakamper denne sesongen.

Og han har scoret viktige mål.

GULT KORT? Her mener Brede Hangeland at Diego Costa burde ha fått gult kort - og dermed rødt. Foto: Carl Recine Reuters

Både mot West Ham og Watford i runde én og to gikk kampen mot uavgjort, men med få minutter igjen dukket Costa opp på rett sted til rett tid: i det 89. minutt mot West Ham og i det 87. minutt i den påfølgende runden.

Mot Swansea scoret han London-lagets viktige førstemål. Før han reddet uavgjort ikke lenge før slutt.

Skuffet Chelsea

– Men Chelsea er nok litt misfornøyde med resultatet. De kastet bort en kamp de hadde full kontroll på: to tapte poeng, mener Brede Hangeland i TV 2s studio.

Han har rett.

– Vi er veldig skuffet, erkjenner Chelsea-keeper Thibaut Courtois, som erkjenner at han «opptrådte klønete» da han felte Sigurdsson og lagde straffe, men som mener at Cahill burde hatt frispark før 2-1.

– Kanskje kunne han (Cahill) spilt litt tidligere til meg, men han blir sparket rett ned. Du ser det tydelig på bildene, sier en skuffet Courtois.

Chelseas poengtap gjør at Manchester City nå er eneste lag med full pott etter fire Premier League-runder. Chelsea er nummer to med 10 poeng, mens Swansea på sin side har fire poeng.

PS! Ifølge Who Scored er Diego Costa den spilleren som har fått flest frispark denne sesongen - 15 i tallet, tre flere enn lagkamerat Eden Hazard.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder