IKKE FORNØYD: Kjell Jonevret synes det er svært uheldig at årets store høydepunkt på Viking Stadion, hjemmekampen mot Rosenborg, blir utsatt kun åtte dager før den skulle spilles. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Jonevret angriper NFF etter utsettelse av RBK-kampen

Viking-trener Kjell Jonevret (54) mener Norges Fotballforbund på et langt tidligere tidspunkt burde ha varslet at Rosenborg-kampen 30. juli kunne bli utsatt.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I dag, åtte dager før kampen skulle ha blitt spilt, bestemte NFF at Rosenborg får utsatt Tippeliga-kampen for å få mer enn to dagers hvile før bortekampen mot APOEL Nikosia i Champions League-kvalifiseringen tirsdag 2. august.

Les også: Fagermo mener RBK-søknad er flau

– Dårlig av NFF

I Stavanger reagerer man på at årets største hjemmekamp plutselig ble utsatt så tett opp til den i utgangspunktet skulle spilles.

– Det er helt ok at selve kampen blir flyttet. Men vi burde fått informasjon fra NFF langt tidligere at det kunne bli aktuelt. Vi må ha respekt for alle som hadde betalt dyre billetter for å fly inn til den kampen. Rosenborg informerte NFF om at dette kunne skje for fem-seks uker siden, men ingen i NFF løftet telefonen og informerte oss. Det er dårlig av NFF, sier trener Kjell Jonevret til VG.

FORNØYD: Kåre Ingebrigtsen fikk viljen sin. Rosenborg slipper å spille mot Viking tre dager etter hjemmekampen og tre dager før bortekampen mot APOEL Nikosia. Foto: MORTEN STOKSTAD VG

Les også: Helland vil heller bli RBK-legende enn bakgårdsklubb-millionær

Direktør for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, er ikke kjent med at RBK tok kontakt allerede for fem-seks uker siden.

– Jeg ble oppringt av Stig Inge Bjørnebye dagen før Rosenborg reiste til Norrköping om at de kunne komme til å søke om utsettelse av kampen mot Viking. Da spilleplanen kom ga vi også beskjed til klubbene om at dette kunne bli aktuelt, sier Fisketjønn.

Prosessen med å få kampen utsatt fikk også Dag-Eilev Fagermo til å reagere. Odd-treneren sa til VG i går at han synes det er flaut at Norges største klubb må søke om spesialbehandling. Telemarkingene har selv måtte spille Tippeliga-kamper med bare to hviledager etter bortekamper i Europa League-kvalifiseringen.

– Rosenborg kommer i så fall til å vinne seriegullet med en bismak. Det er flaut at en klubb som Rosenborg, med sine ressurser og den største spillerstallen, må søke om spesialbehandling for å vinne Tippeligaen. Det er ikke rart at de kan toppe laget i Champions League-kvalifiseringen hvis de får utsatt kamper i Tippeligaen, sa Fagermo.

Les også: Kvalik-suksess kan åpne for ny RBK-spiss

Mange hadde kjøpt flybilletter

Jonevret følger ikke Fagermos argumentasjon helt.

– Hvis Odd hadde søkt om utsettelse og fått avslag, samtidig som at Rosenborg fikk gjennomslag på sin søknad, så ville det blitt veldig feil. Men for Odds del så hadde nok Viking hatt større mulighet til å ta poeng mot Rosenborg hvis kampen gikk mellom de to Champions League-kampene. Nå får Rosenborg muligheten til å hvile mer, sier Jonevret.

Han synes mer synd på alle de som hadde lagt deler av sommerferien sin til Stavanger siste helgen i juli. Det gjelder både venner og familie av Viking-spillerne og ikke minst Rosenborg-supporterne som allerede hadde bestilt billett og hotell.

– Det var flere av spillerne som ropte ut «neeei» da de fikk beskjeden. De var skuffet. Det er en del venner og familie som kommer den helgen nettopp fordi Rosenborg er motstander. Hadde vi visst dette for fire uker siden, kunne vi unngått dette. Om min mamma får se en match er ikke så viktig, men jeg har selv fått flere meldinger fra folk som har kjøpt billetter. Det hadde også vært lettere for oss å finne en ny motstander hvis vi hadde fått beskjed tidligere, sier Kjell Jonevret.

– Det er klart jeg forstår at det ikke er heldig å gjøre dette så tett opp til kampdatoen. Men det samme skjedde da Molde fikk utsatt en kamp i fjor på grunn av sin Champions League-kvalifisering. Det er også viktig å understreke at Rosenborg ikke har gjort noe galt i denne saken, sier Nils Fisketjønn.

Etter Rosenborgs kamper mot APOEL Nikosia i den tredje kvalifiseringsrunden i Champions League vil NFF sette seg ned med rettighetshaver TV 2 for å finne ny kampdato for Viking - Rosenborg.

Les også: RBK-Kåre: – De prøvde jo å ta livet av treneren

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder