HVA SKJER, MANUEL? Leon Goretzka (t.h.) og Manuel Neuer i en diskusjon. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Skrekktallene som viser Manuel Neuers fall

Han er i mange år blitt ansett som verdens beste målvakt. Nå slipper Manuel Neuer (32) inn mer enn han redder.

Tall fra NBC Sports viser at Neuer er helt nede på en 18.-plass hva redningsprosent gjelder i Bundesliga. Det gjør ham til målvakten med den nest dårligste redningsprosenten i den tyske toppdivisjonen - langt bak blant andre Norges landslagskeeper Rune Almenning Jarstein.

Bayern München har slitt under Niko Kovac’ ledelse, og er nummer fem på tabellen, ni poeng bak serieleder Borussia Dortmund, som har vært suverene til nå.

Onsdag er det over 50 millioner kroner i VikingLotto-potten!

Neuer har voktet Bayern-buret i samtlige tolv kamper. Normalt suverene Bayern har sluppet inn hele 17 mål til nå, samtlige av Neuer, av mange kalt verdens beste målvakt.

les også

Jarstein har bygd drømmehus til familien

Bare se på disse tallene:

 • Neuer har en redningsprosent på 43.8 prosent. Bare Fabian Bredlow i nyopprykkede Nürnberg har gjort det dårligere (41.2). Til sammenligning har RB Leipzig-keeper Peter Gulacsi ligaens beste redningsprosent (77.3).
 • Neuer har fått 32 skudd mot seg som har gått på mål. Av disse har 17 gått inn.
 • Bare to ganger har han holdt nullen.
 • Tallene viser at Neuer slipper inn 1.42 mål per kamp i snitt.
 • Tre av målene Neuer har sluppet inn har riktignok kommet på straffe. Han har ingen strafferedninger denne sesongen. I storkampen mot Borussia Dortmund laget han en av straffene selv, som du kan se i videovinduet under:

Bak Bayern - Foran Neuer

Det er en ganske stor kontrast til Rune Almenning Jarstein, Hertha Berlin-målvakten som har gjort det langt bedre til nå – til tross for at Hertha er tre tabellplasseringer bak nettopp Neuers Bayern.

Tipster gir deg ferske oddstips hver dag – sjekk våre siste anbefalinger!

Likevel: Jarstein kan vise til en redningsprosent på 63.2 prosent. Det er 13. best i Bundesliga, fem plasseringer over Neuer.

les også

Børskongen Jarstein hylles i Tyskland: – Enestående

 • Jarstein har spilt færre kamper – og dermed færre minutt – enn Neuer. Tyskland-keeperen har spilt samtlige kamper og minutt (12 kamper, 1080 minutt), mens Jarstein har spilt 11 kamper og 945 minutt.
 • Hertha har sluppet inn 20 mål denne sesongen. Jarstein har sluppet inn 19 av de, så han har mer mål imot enn Neuer.
 • Jarstein har holdt nullen i tre kamper denne sesongen.
 • Den norske landslagskeeperen slipper inn 1.73 mål per kamp i snitt. Det er 0.31 poeng mer enn Neuer.
 • Han har fått 57 skudd på mål mot seg, og reddet 36 av de.
 • Hertha har fått fire straffer imot seg med Jarstein i mål. To av dem har han reddet.

Også på trening, med ballen i bena, har Jarstein herjet:

Neuer kom tidligere i år tilbake fra et alvorlig beinbrudd som han pådro seg mot Real Madrid. Han ble klar i tide til sommerens VM i Russland, hvor Tyskland gikk på en historisk VM-exit. Siden har det ikke gått så bra for hverken Neuer eller hans Bayern München.

Kanskje er det på tide å hente inn Jarstein, slik Bild skrev de ville i fjor?

VGs tips: Bayern-opptur

Men selv om det ikke går veien for Neuer og Bayern for tiden, så tror vi de får en opptur hjemme mot Benfica i tirsdagens Champions League-kamp.

Tyskerne står med 3–1–0 og 7–1 i målforskjell så langt i turneringen, og en seier vil sende dem et stort steg mot gruppeseier. De mangler riktignok solide spillere som Tolisso (mb), James Rodriguez (mb) og Thiago (mb), men etter helgens 3-3-smell hjemme mot Düsseldorf vil de være umåtelig sultne på revansj og en overbevisende seier.

Vi tror ikke Benfica, som har et syltynt håp om avansement, klarer å stå imot. Derfor anbefaler vi et spill på Bayern-seier med 0–1 i handikap til 1,70 i odds. Kampen vises på Viasport+. Spillestopp er klokken 20.55.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder