Skullerud etter KBK-juling: - Dette er helt fryktelig

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund – Strømsgodset 4–0) Strømsgodset har slitt i årets Eliteserie og er nå helt nede på 13. plass. Kun målforskjell hindrer Strømsgodset fra å ligge på kvalikplass for nedrykk.

 • Morten Asbjørnsen

Artikkelen er over to år gammel

Etter 11 kamper står Strømsgodset med kun ni poeng. Det er like mange poeng som Bodø/Glimt har som ligger på 14.plass. Kun 1 mål i målforskjellen gjør at laget fra Drammen ligger over de gulkledde fra Nord-Norge. Trener Tor Ole Skullerud var svært skuffet da han møtte VG etter 4–0 tap over Kristiansund.

– Dette er helt fryktelig. Det er tungt, vondt og det er i grunn vanskelig å finne et passende ord til hva jeg føler nå. Det er… Det er tøft, sukker Strømsgodset-treneren.

Han var ikke fornøyd med prestasjonen til hans Strømsgodset, og særlig åpningen av kampen. Bendik Bye var nære og sette KBK i ledelsen bare sekunder ut i oppgjøret, men det var et selvmål av Jonathan Parr som skulle sende «Uglene» opp i 1–0.

– De første 25 minuttene er skrekkelige. De løper fortere enn oss, de fighter oss ned i kne. Vi gir jo målsjanse bort etter 15 sekunder? Vi er rett og slett ikke på stasjon, slår Skullerud fast

SKUFFET: Tor Ole Skullerud var ikke fornøyd med prestasjonen Strømsgodset hadde mot Kristiansund. Foto: Tøsse, Anders / NTB scanpix

– Tabellen lyver ikke

En spiller som åpnet sesongen skadet, men som har levert godt de forestående kampene er Eirik Ulland Andersen. Mandag kveld ble han tatt av etter 67 minutter, og selv om frispark-spesialisten fikk sendt av noen kanonkuler mot KBK-keeper Sean McDermott ble det ingen målpoeng ut av det. Haugesunderen var svært skuffet etter kampslutt, og mener det ikke er tilfeldig at de ligger på 13.plass.

– Helt katastrofe av oss. Jeg mener vi burde kjørt over disse her i 90 minutter. Det er bare tungt nå. Tabellen lyver ikke, vi har satt oss i denne situasjonen selv. Vi må kjempe oss ut av dette, for dette er rett og slett ikke godt nok, forteller en skuffet Ulland Andersen til VG.

Strømsgodset har ikke vunnet en kamp i Eliteserien siden 15.april da de slo Odd 3–0 på Marienlyst. Hvorfor Strømsgodset ikke har hentet flere poeng, og særlig seire er noe Skullerud sliter å svare på.

– Det er et vanskelig spørsmål å svare på. Det mentale er nok en av årsakene til dette her. Vi har en tung mai bak oss, og det preger oss helt tydelig.

Han er klar på at en 13.plass på tabellen ikke er godt nok for et Strømsgodset som har klare forventinger om å kjempe høyere oppe på tabellen.

– Det er jo ikke noe særlig. Det er et helt annet sted enn det vi forventer å være, og ikke minst har krav på oss å være. Det er håpløst, dette må vi få skikk på, avslutter Godset-treneren.

KBK-JUBEL: Kristiansund-spillerne kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet imponerende 4–0 over Strømsgodset. Foto: Tøsse, Anders / NTB scanpix

Svært glad KBK-trener

Kristiansund var gjennom så å si hele kampen det beste laget mandag kveld, noe også resultatet gjenspeiler. Kristiansund hadde foruten de fire scoringene de fikk flere andre muligheter til å putte enda flere scoringer, men 4–0 var nok til at Christian Michelsen kunne slippe jubelen løs. Faktisk slapp han jubelen løs før dommeren blåste av oppgjøret da han etter 84 minutter snudde seg for å applaudere til de oppmøtte på stadion.

– Det er en fantastisk medspiller vi har her nå. Det er den kuleste intimstadion i Norge, og vi vet hvor privilegerte vi er, og det er herlig å kunne gi tilbake til dem, forteller Michelsen til VG.

Kristiansund har slitt i det siste og hadde før Strømsgodset to tap i Eliteserien pluss en cup-exit mot Hødd i bagasjen. Derfor gjorde det ekstra godt for KBK med en overbevisende 4–0 seier etter scoringer av Liridon Kalludra, Dan Peter Ulvestad og to selvmål.

– Denne var deilig. Vi spiller ofte tette og jevne kamper i KBK, og når det da blir festfotball så er det herlig for guttene. Vi kunne jo faktisk ha scoret flere mål også, så i dag tar jeg av meg hatten for prestasjonen spillerne viser, gliser KBK-sjefen.

Flere artikler

 1. Ny Bugge-tabbe kostet Godset dyrt: – Jeg har det tungt

 2. Bugge Pettersen om Godsets serieinnledning: – Det er dessverre ikke noe nytt

 3. FK Haugesund ned fra medaljeplass: – Det er pinlig

 4. Godset-sjefens overgangsstikk til RBK

 5. Pedersen om Skullerud-avgangen: – Nødvendig med et trenerskifte

Fra andre aviser

 1. Enormt sjansesløseri fra Godset da Sarpsborg vant i Drammen

  Aftenposten
 2. Kristiansund-spissen senket Strømsgodset med ekte hat trick på ti minutter

  Aftenposten
 3. Godset-kapteinen nådeløs mot eget lag: – Det er katastrofe

  Aftenposten
 4. Kristiansund-spissen senket Strømsgodset med ekte hat trick på ti minutter

  Fædrelandsvennen
 5. Godset-kapteinen nådeløs mot eget lag: – Det er katastrofe

  Bergens Tidende
 6. Kristiansund-treneren mener de tapte mot et av de beste lagene i Norge

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder