PÅ VEI BORT: Ole Gunnar Solskjær takker Molde-angriper Erling Braut Håland for kampen etter møtet med Bodø/Glimt. Sesongåpningen i Eliteserien har vært svak for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Solskjær benekter Malmö-møter

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær (45) skal ifølge den svenske storavisen Aftonbladet ha vært i samtaler med Allsvenskan-klubben Malmö FF. Selv avfeier han det.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I går meldte Expressen at Solskjær er en av kandidatene til den ledige jobben i den svenske storklubben. Magnus Pehrsson fikk nylig sparken i klubben.

les også

Hevder Solskjær er på ønskelisten til Malmö

Men nå skal altså Solskjær - ifølge Aftonbladet - ha vært på besøk hos klubbledelsen i Malmö. Det benekter imidlertid hovedpersonen selv.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg har ikke vært i Malmö, og jeg har heller ikke hatt samtaler eller kontakt med klubben der. Jeg trives i Molde og vil være her. Det er en utfordrende oppgave nå, men dette skal vi snu. Om det er en klubb som tar kontakt med meg, så vet Bjørn Rune (Gjelsten), Kjell Inge (Røkke) og Øystein (Neerland) det. Selv om det har gått trått med oss i det siste, er jeg enda mer motivert for å snu det, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

– Så dette er ikke noe mer enn bare rykter?

– Nei, men jeg vet ikke hvem de er interesserte i. Du blir vant til at navnet ditt kommer opp, svarer han til avisen.

Malmö har tidligere blitt trent av Åge Hareide, som ledet laget til seriegull og Champions League-spill. Laget har blitt seriemestere de to siste sesongene, og står med fire seriegull på fem siste forsøk.

Nå ligger laget på niendeplass etter 11 kamper, og spiller hjemme mot Dalkurd førstkommende søndag. Klubbens sportssjef, Daniel Andersson, har nå det midlertidige treneransvaret.

les også

Solskjær etter ny Molde-smell: – Jeg er veldig skuffet

Molde har fått en tung start på Eliteserie-sesongen, og ligger på åttendeplass etter helgens 1–3-tap mot Ranheim.

– Dette er ukjent for oss, skrev Molde-direktør Øystein Neerland i en sms til VG i går da han ble spurt om Malmö-ryktene.

Han har ikke besvart VGs henvendelser i dag.

Solskjær er inne i sin andre periode som Molde-trener. Han ledet laget til seriegull i 2011 og 2012, i tilleg til cupgull i 2013. Året etter forsvant han til Cardiff, men det ble en mislykket affære og han var tilbake i Molde i 2015.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder