FREMGANG: Ifølge Daily Mail skal det etter forholdene gå bra med Alex Ferguson. Her fra en Manchester United-kamp i februar.
FREMGANG: Ifølge Daily Mail skal det etter forholdene gå bra med Alex Ferguson. Her fra en Manchester United-kamp i februar. Foto: Reuters Staff / X01095

Ferguson sitter oppreist og snakker: – Prognosen er god

FOTBALL

Daily Mail melder at Sir Alex Ferguson (76) sitter oppreist og snakker. Prognosen skal være god. Men det antydes likevel at ting vil ta tid for managerlegenden etter hjerneslaget.

Publisert: Oppdatert: 08.05.18 07:41

Sir Alex Ferguson er ute av koma, melder Daily Mail sent mandag kveld.

Han er fortsatt på intensivavdelingen. Men det er gode nyheter som kommer.

Den britiske tabloiden hevder at den legendariske Manchester United-manageren nå har sittet oppreist og snakket med familie og venner på sykehuset i Salford, men de oppgir ingen kilder. The Sun melder at Ferguson skal ha kollapset i sitt eget hjem i Cheshire lørdag.

En anonym kilde sier til avisen:

– Prognosen er god og hans nærmeste venner i fotballen blir holdt informert om utviklingen.

Sky Sports meldte tidligere at Ryan Giggs (44) ber for hans helse.

– Jeg håper og ber om at han skal bli helt frisk. Han har vært den med størst påvirkning på min karriere, både på og utenfor fotballbanen. Han er en fighter. Det får meg til å tenke at han kommer til å bli frisk igjen, sier Giggs til kanalen.

De to vant hele 13 ligagull sammen.

Lørdag kom den sjokkerende nyheten om at trenerlegenden ble hasteoperert etter å ha blitt rammet av en hjerneblødning. Operasjonen skal ha vært vellykket, men en lang vei tilbake venter for Ferguson, som ifølge Sky Sports mandag, fortsatt er innlagt på sykehus på intensivavdelingen.

Det skal ellers være lite nytt rundt skottens tilstand.

Solskjær hilste

Siden det hjerneslaget ble kjent, har 76-åringen blitt overøst av lykkønskninger.

Også Ole Gunnar Solskjær har sendt en melding til sin gamle sjef.

– Jeg sendte en privat melding til sjefen og ikke i sosiale medier, sier han til VG.

Molde-manageren håper og krysser fingrene for at det kommer til å gå bra med mannen mange mener er tidenes beste manager.

Preger Manchester United

Juan Mata har en blogg hvor han deler sine tanker med fansen hver mandag.

«På lørdag ble vi alle overveldet av nyheten om Sir Alex Fergusons helsetilstand. Som dere vel kan tenke dere, har omstendighetene satt enormt preg på Manchester United. Akkurat nå står vi samlet rundt ønsket om raskt bedring for Sir Alex, en mann som i flere tiår har vært en unik og fundamental skikkelse i verdensfotballen.»

Manchester United har tre kamper igjen av inneværende sesong, og én av de er på Wembley, hvor Chelsea venter i FA-cupfinalen.

Nå vil Mata og de andre United-spillerne løfte trofeet til ære for United-legenden, som selv løftet nettopp det trofeet fem ganger.

Keeperlegenden Peter Schmeichel, som viser frem FA-cuptrofeet sammen med Ferguson over, har også sendt en hilsen til sin gamle sjef.

Phil Jones har også uttalt seg om Sir Alex Ferguson.

– Jeg er knust, rett og slett knust. Han er en utrolig legende i mine øyne. Det var han som fikk meg hit og ga meg mulighetene i en av verdens største klubber. Han har tatt meg under vingene som en sønn, sier Jones ifølge BBC.

Her kan du lese mer om