Hva er dette?

STJERNESKUDD: PSGs Kylian Mbappé. Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Mbappé vraket fra PSG-laget – fordi han så på El Clásico

PSGs stjerneskudd Kylian Mbappé (19) ble vraket fra lagets startoppstilling forrige helg. Grunnen er av det sjeldne slaget.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

 • Her er fredagens oddstips

Søndag kom Mbappé og hans lagkamerat Adrien Rabiot nemlig noen minutter for sent til PSGs lagmøte på spillerhotellet i forkant av bortekampen mot Marseille i Ligue 1.

Ifølge den franske storavisen L’Équipe kom stjerneduoen for sent fordi de ville se ferdig første omgang av den spanske storkampen mellom Barcelona og Real Madrid, som ble spilt søndag ettermiddag.

Enorm EuroJackpot fredag – ca 855 millioner kroner!

Til tross for at superspissen Mbappé og midtbanespilleren Rabiot er to av lagets viktigste spillere, og at PSG skulle ut i årets største seriekamp mot erkerival Marseille, var den tyske treneren Thomas Tuchel nådeløs. Han straffet dem umiddelbart ved å vrake begge fra startoppstillingen til kampen, og erstattet dem med henholdsvis Eric Maxim Choupo-Moting og Julian Draxler.

les også

Buffon hyller Mbappé: – Kan bli en av historiens beste

Straffen skal ha kommet som et «totalt sjokk» på Mbappé, som skal ha gitt ettertrykkelig uttrykk for følelsene sine. På gressmatten i Marseille, under lagets oppvarming, viste TV-bildene at PSGs keeperveteran Gianluigi Buffon kom med det som så ut som en engasjert skjennepreken til den unge spilleren.

Her kan du se Mbappé score fire (!) mål på 13 minutter:

PSG-sjefen: – Det gjør meg trist

Mbappé reagerte på best mulig vis. I det 62. minutt, da PSG slet med å bryte ned Marseille på stillingen 0–0, ble han byttet inn – tre minutter senere, etter sin første berøring, satte unggutten fart og scoret kampens første mål. Kampens andre og siste mål, scoret av Neymar, kom også etter flott regi av Mbappé.

– Dette var ingen god kveld for meg. Vi planla kampen i mange dager, og så måtte vi endre på alt. Jeg liker ikke det. Det gjør meg trist, og jeg må tenke litt. Det plager meg, sa PSG-trener Thomas Tuchel om at han ble nødt til å vrake Mbappé og Rabiot fordi de kom for sent.

les også

Mbappé historisk - slås kun av Pelé

De andre PSG-spillerne støttet trenerens avgjørelse om å vrake duoen.

– Dette er en sak mellom treneren og de to spillerne. Vi viste at laget og klubben er viktigere enn enkeltspillere, sa tyske Draxler ved kampslutt.

– Trenerens valg må respekteres. Vi må være punktlige og ta hensyn til timeplanen. De gjorde en feil, men de er store spillere som er veldig viktige for laget, sa Neymar.

Skal filmes – følg med i bakgrunnen:

VGs tips: Klar PSG-seier

Fredag kveld forventes både Rabiot og Mbappé å være tilbake i startoppstillingen til PSG når de møter ligaens andreplass Lille, som har forbløffet fransk fotball med sine gode prestasjoner denne høsten.

PSG står med 11 seirer på 11 kamper i Ligue 1 og har mer eller mindre avgjort gullkampen allerede. Nærmest er Lille med 8–1–2 hittil, åtte poeng bak pariserne, mye takket være strålende prestasjoner av kantspillerne Nicolas Pépé og Jonathan Bamba.

Tipster gir deg ferske oddstips hver dag – sjekk våre siste anbefalinger!

PSG mangler suspenderte Presnel Kimpembe i midtforsvaret, mens både Thiago Silva og Dani Alves er usikre. Fra før er venstreback Layvin Kurzawa. Men til tross for at Lille er skadefrie og i god form, så skal klasseforskjellen være betydelig.

Vi anbefaler et spill på PSG-seier med 0–1 i handikap til 1,50 i odds. Kampen vises på Viasport +. Spillestopp er klokken 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Fransk fotball
 3. PSG

Flere artikler

 1. Stjernebråk i PSG to uker før Haaland-møte

 2. Brøt «kvartfinale-forbannelsen»: PSG til semi etter spinnvill snuoperasjon

 3. Neymar får huden full: – Han er fotballens Kardashian

 4. Neymar og Mbappe klandres for svak innsats: – Kan ikke fortsette slik

 5. Napoli sjokkerte PSG etter pause og sikret uavgjort

Fra andre aviser

 1. Superstjernen ble utvist da PSG tapte den franske cupfinalen

  Bergens Tidende
 2. Slik markerte PSG-spillerne den tragiske brannen i Notre-Dame

  Aftenposten
 3. PSG-spiss beklager kjempemiss. Se bommen som fikk lagkameratene til å måpe.

  Aftenposten
 4. Slik markerte PSG-spillerne den tragiske brannen i Notre-Dame

  Bergens Tidende
 5. PSG-spiss beklager kjempemiss. Se bommen som fikk lagkameratene til å måpe.

  Fædrelandsvennen
 6. Slik markerte PSG-spillerne den tragiske brannen i Notre-Dame

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no