Mener Mourinho har vunnet tilbake supporterne

José Mourinhos oppførsel overdøver igjen eget lags prestasjoner. Manchester United-journalist Eivind Holth, mener uansett at supporterne gleder seg over den gnisten portugiseren nå viser.

Mourinhos stunt med å løpe ut på gressmatten og gestikulere mot supporterne etter lagets knallsterke seier borte mot Juventus var siste stunt i en rekke av konfrontasjoner fra José Mourinho den siste drøye måneden.

Oppførselen hans deler fotballfolket. Mourinho fikk blant annet kritikk av Viasats Champions League-studio onsdag, og stryk av klubblegende og fotballekspert Paul Scholes, som mener portugiseren mangler klasse.

les også

Ekspertenes råd: Disse spillerne bør United hente

Pluss content

– Han får det ofte til å handle om seg selv, dette er Mourinho i et nøtteskall, Manchester United visste at kontroverser som dette følger med ham. Det som skjedde mot Juventus er ikke alvorlig på noen måte, men kanskje er det kulere å vinne uten det, spør TV2-kommentator Øyvind Alsaker.

Sjekk den vanvittige EuroJackpot-premien hos Tipster – ca. 855 millioner!

les også

Ronaldo med drømmescoring til ingen nytte – sent selvmål ga Manchester United seieren

Vunnet tilbake supportere

Eivind Holth er journalist for Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb. Han tror det er veldig individuelt hva supporterne tenker om managerens oppførsel.

– Har han vunnet tilbake supportere de siste ukene?

– Det har han nok. Jeg har aldri sett Mourinho så tafatt som da jeg fulgte Manchester United i USA i sommer. Nå viser han en gnist. Han viser at han på ingen måte har gitt opp dette prosjektet, og det tror jeg supporterne ønsker, svarer Holth, som legger til at det aldri har vært noe unisont ønske blant supporterne om å sparke manageren.

les også

Manchester United og Real Madrid sliter: Derfor er flere storklubber i trøbbel

Pluss content

– Kan ha vært et vendepunkt

Holth mener bedre resultater også har spilt inn. Seieren mot Juventus var den tredje strake for de røde djevlene. I tillegg har Manchester United klart å snu flere kamper den siste tiden, noe som gjør at en Mourinho, som tilsynelatende hadde en fot ute av Old Trafford på 0–2 hjemme mot Newcastle, nå har kjøpt seg litt tid.

Søndag venter Manchester City på Etihad Stadium. Et sted Manchester United snudde 0–2 til 3–2 forrige sesong.

– Det er ingen tvil om at seieren mot Juventus var et lite ran, men Manchester United kommer uansett inn i denne kampen med en god følelse, mener Alsaker.

Fredag kan 855 millioner kroner bli dine. Lever kupongen her!

les også

Scholes fyrer løs mot «alle» i United: – Liverpool ler av oss

Med tap vil avstanden opp til byrivalen og serielederen være på 12 poeng. Holth tror likevel ikke denne kampen er avgjørende for Mourinhos videre skjebne.

– Det vil fortsatt være mulig å ta igjen lag som Arsenal, Tottenham og Chelsea. Uansett er Mourinho avhengig av resultater. Om man zoomer litt ut er det vanskelig å se et mønster og et klart Mourinho-stempel på laget. Da er spørsmålet hvor lenge dette kan vare, avslutter United.no-journalisten.

VGs tips: Taper klart mot City

United er altså på vei opp igjen, og de viste i fjor at de kan slå Manchester City borte, men de hadde nok håpet på litt greiere motstand nå som pilene har begynt å peke i riktig retning.

For City er i fryktinngytende form: Pep Guardiolas gutter har den siste uken scoret 12 mål på to kamper - 6-1 over Southampton og 6-0 over Sjakhtar Donetsk - og på hjemmebane har de vunnet fem strake kamper med minst to måls margin. De lever ikke bare på gnistrende angrepsspill; denne sesongen har City bare sluppet inn fire seriemål, som er blitt scoret av tre forsvarere og én Danny Ings-straffe.

United er det eneste laget som har vunnet på Etihad de siste 37 seriekampene, men vi tror vertene er for briljante og nådeløse her. Kevin De Bruyne (mb) mangler for City, mens store navn som Alexis Sánchez (a) og Romelu Lukaku (a) er usikre for gjestene.

Vi anbefaler et spill på City-seier med 0–1 i handikap til 1,87 i odds. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Spillestopp er søndag klokken 17.25.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder