VIF-spillerne i krisemøte: – Ansvarsfraskrivelser hele veien

DRAMMEN/OSLO (Strømsgodset – Vålerenga 2–0) Trener Ronny Deila (43) var rasende etter VIF-spillernes svake forestilling på Marienlyst, og rett etter kampen var det krisemøte.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det tok nesten en time fra dommer Tommy Skjerven hadde blåst av kampen, til Vålerenga-spillerne kom ruslende ut av garderoben. Da hadde de fått luftet ut om situasjonen (uten trenerne til stede), etter to svake kamper med to ganger 0–2 – mot Strømsgodset lørdag og Kristiansund forrige runde.

– Det startet med at det var mest at folk var forbanna og ikke så veldig konstruktivt. Så fikk vi snakket om hva folk følte og hva som gikk galt utpå der, sier lagkaptein Jonatan Tollås Nation når Vålerenga-spillerne omsider har kommet ut av garderoben.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Energiløst

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Derimot hadde trener Deila rukket å gjøre flere intervjuer, blant annet med VG, der han glefset mot sine egne spillere.

– Energiløst! Det ser ut som vi ikke har en plan på noen ting. Pasninger i «hytt og gevær». Ansvarsfraskrivelser hele veien. Jeg må se på meg selv i speilet, det må jeg selvfølgelig gjøre. Men vi er Vålerenga, og kan ikke være bekjente av det vi gjorde i dag, sier Deila til VG.

Det var målløst etter første omgang, men Tokmac Nguen ordnet Godset-ledelse etter 56 minutter og Eirik Ulland Andersen fastsatte sluttresultatet til 2–0 med et herlig frisparkmål etter 71 minutter.

VG Live: Vi fulgte kampen her!

– Du må ha karakter, vite hva du møter og angripe situasjonen som om det skulle vært din siste kamp. I dag så legger vi oss bakpå, og venter på at de skal kjøre over oss ser det ut som. Da blir det halvveis hele greia, sier Deila som trente nettopp Strømsgodset til seriegull i 2013.

les også

Ulland Andersen-spesial sikret uhyre viktig Godset-seier – feiret med gest

– Én meter bak

Nå kjemper drammenserne mot nedrykk, men lørdagens seier sender laget opp fra den verste gjørmen. Vålerenga ligger midt på tabellen, og det så mest ut som om spillerne allerede hadde tatt ferie.

– Vi må være klare når kampen starter. Vi blir én meter bak i hele første omgang, slår Deila fast.

Tollås Nation vil si minst mulig om hvilke ord som falt i gjestegarderoben på Marienlyst lørdag kveld, men vedgår at treneren pirket litt i stoltheten til spillerne.

– Ja, han gjorde det. Selvfølgelig. Hva han sa, er ikke så viktig. Han var forbanna, som alle andre, sier Vålerengas midtstopperkaptein, som ble tatt på sengen på 1–0-målet til Tokmac Nguen.

– Hvor motiverende er det for spillerne i Vålerenga å ha en sjetteplass å spille om?

– Det var det vi prøvde å finne ut av nå. Det er ni poeng å spille om, det klubbemblemet, og det er sin egen stolthet. Jeg tror det er nok for alle, og håper det iallfall. Det må vi finne ut av. Hvis det er noen som ikke klarer å motivere seg nå, blir nok ikke de å se på banen, svarer sunnmøringen.

les også

Ingen har mer uflaks enn Molde og Strømsgodset

Til Eurosport sa en tydelig forbannet og nesten opprørt Deila følgende etter 0–2-tapet.

– Hvis ikke jeg klarer å påvirke gutta mer enn det her, så må jeg virkelig gå i meg selv også. Du kan drive med dette her, og det er gøy, men det så ikke sånn ut i dag. Og det var i alle fall ikke gøy for meg.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder