KJEMPEOMGANG: Her feirer Gary Cahill og resten av Chelsea-mannskapet en av de fire målene til Chelsea. I løpet av 21 minutter i den første omgangen scoret gjestene tre mål og avgjorde kampen. Foto: Peter Nicholls Reuters

Drømmeomgang sikret Chelsea tre poeng

(West Bromwich - Chelsea 0-4) På 21 magiske minutter i den første omgangen scoret Chelsea tre mål og avgjorde bortekampen mot West Bromwich.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

For selv om det var José Salomon Rondon som trodde han åpnet scoringsballet etter fem minutter, men ble vinket av for offside, var det gjestene fra London som eide den første omgangen på The Hawthorns. I Antonio Contes 50. Premier League-kamp var det Chelsea som var svært effektive og avgjorde i realiteten kampen med tre scoringer fra det 17. til 38. minuttet:

• Gjestene tok ledelsen etter 17 minutter. Eden Hazard banket til fra 18 meter og fikk Ben Foster ut i full strekk. Målvakten måtte gi retur, og Alvaro Morata gjorde ingen feil med venstrefoten da han satte inn 0-1 fra åtte-ni meter.

Spanjolen kom fra Real Madrid før sesongen og har scoret åtte ganger for London-klubben så langt denne sesongen. I løpet av Moratas elleve Premier League-kamper denne sesongen har han også hatt fire målgivende pasninger, noe som gjør han til den spilleren i Chelsea-troppen som har vært involvert i flest scoringer så langt.

SUPERDUO: Eden Hazard og Alvaro Morata var toneangivende i dag. Foto: Peter Cziborra Reuters

Se også: Historiske City fortsetter å herje

• 0-2 var en skikkelig godbit. Morata ble spilt opp feilvendt på drøye 30 meter, før han elegant flikket ballen videre til Hazard. Belgieren dro iskaldt av Foster før han plasserte ballen i det åpne målet.

• Ydmykelsen var total da Marcos Alonso satte inn 0-3. Cecs Fabregas svinget inn et frispark fra 20 meter og fant landsmann Alonso på bakerste stolpe, som fra nærmest død vinkel klinket ballen opp i nettaket.

London-derby var lørdagens tidligkamp: Avgjort på fem minutter

Saken fortsetter under videovinduet:

Kvarteret ut i den andre omgangen fastsatte Hazard sluttresultatet til 0-4 da han dro lekkert av Ahmed Hegazy, før han prikket ballen i lengste hjørne.

Det var Hazards tredje scoring for sesongen og hans femte Premier League-scoring gjennom tidene mot West Bromwich.

– Forsvarsspillet vårt på alle målene var veldig svakt. Vi hadde muligheter i dag, men forsvarsspillet vårt var svakt. Mot de beste lagene må du kunne klare å forsvare bedre enn dette, sier Tony Pulis til BBC Sport. Dette var Pulis' største hjemmetap i Premier League-sammenheng.

Seieren gjør at Chelsea ligger på 2.plass i Premier League med 25 poeng, ni poeng bak suverene Manchester City, som tok seg greit av Leicester på bortebane. West Brom har nå tapt 17 av de siste 22 Premier League-kampene mot Chelsea, og laget har nå ikke vunnet en ligakamp siden 19.august, da de slo Burnley 1-0.

– Manchester City vinner mange kamper, men vi vil minske forspranget. Du vet aldri i Premier League. I fjor vant vi 12 kamper på rad, så hvorfor ikke igjen, spør Hazard BBC retorisk.

Manchester United, men Paul Pogba i startoppstillingen, har imidlertid mulighet til å ta tilbake 2. plassen, om de slår Newcastle.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder