Stabæk fortsatt uten seier: – Vi ser ut som et håndballag

Publisert: Oppdatert: 15.04.18 22:54

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

(Stabæk-Tromsø 1–1) Stabæk klarte ikke å utnytte drømmestarten til sesongens første seier hjemme mot Tromsø. Etter kampen var Stabæk-spiss Ohi Omoijuanfo misfornøyd.

– Jeg synes ikke vi er gode nok offensivt i dag. Vi er greie defensivt, men vi kan skape og spille mye mer fremover. Vi spiller for mye sidelengs. Det ser ut som vi spiller håndball. Det er ikke slik fotball skal spilles, sier Omoijuanfo til Eurosport.

– Vi må spille mer fremoverrettet. Vi bør vinne på hjemmebane. Jeg synes vi skal skape mer. Starten vår er ikke god nok etter den solide åpningen mot Strømsgodset, fortsatte 24-åringen.

Stabæk står med tre poeng etter fire kamper – tre uavgjorte kamper og et tap. Det er like svakt som Bodø/Glimt og Start nederst på tabellen foreløpig.

– Vi hadde disiplin. Det er ikke så lett å skape sjanser. Vi må jobbe for å få den første seieren. Du får det du fortjener, sier Stabæk-trener Toni Ordinas til Eurosport.

Tromsø fikk en blytung start på kampen. Ola Brynhildsen ble spilt gjennom av Jeppe Moe etter at Jostein Gundersen sov et lite øyeblikk. Brynhildsen, som misbrukte en stor sjanse mot Sandefjord sist helg (se video nedenfor), førte Stabæk foran etter fire minutter.

– Han viser at han kommer til å bli en topp spiller for oss snart, sa Ordinas om 1–0-målet.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Keeper skadet

I samme situasjon ble Gudmund Kongshavn skadet i forsøket på å stoppe skuddet.

Inn kom Jacob Karlstrøm og reddet det som kom i første omgang – blant annet flere langskudd fra Tonny Brochmann.

– Det var veldig gøy. Fint å få med et poeng. Det var tøft. Vi gjorde en god jobb. Vi viser hvor gode vi er, sier Karlstrøm etter et godt innhopp i målet til Tromsø.

Brochmann slo bort ballen på egen halvdel etter 11 minutter. Det utnyttet Tromsø ved å utligne til 1–1. Robert Taylor spilte fint fram Slobodan Vuk som scoret i sin første kamp fra start under Simo Valakari.

Vadim Demidov klarte ikke å blokkere skuddet. Det gjorde heller ikke Mande Sayouba, selv om han kanskje burde gjort det.

– Jeg er så stolt av laget. Det var vår tredje kamp denne uken. Vi jobbet så hardt. Vi viste karakter. Vi kan spille utrolig fotball, men i dag var det ikke lett. Likevel er jeg så stolt. Dette var vår beste kamp denne sesongen, mener Valakari.

Like før pause stoppet derimot Sayouba en stor sjanse da Vuk var alene med keeper.

Espejord kunne avgjort

Etter hvilen hadde Stabæk ballen mest uten at vertene klarte å skape mange sjanser. Omoijuanfo fikk tatt ned en fin pasning fra Moe og skutt inne i 16. meteren. Forsøket med venstrefoten gikk en meter over.

Tromsø slet også med å komme til særlige sjanser. Fire minutter før slutt trodde «alle» på Nadderud at Runar Espejord var i offside, men linjedommeren mente spissen var onside. Dessverre for Tromsø gikk forsøket til Espejord fra 16 meter i nettveggen.

Tromsø står med syv poeng på de første fem kampene.

Denne artikkelen handler om