ENGASJERT: Ole Gunnar Solskjær gestikulerer på sidelinjen under kampen mot Southampton. Foto: Clive Mason / Getty Images Europe

Solskjær forklarer vill feiring: – Finnes ingenting bedre

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) pleier som regel å beholde beherskelsen på trenerbenken, men han feiret villere enn vanlig da Andreas Pereira (23) scoret et drømmemål mot Southampton.

Artikkelen er over ett år gammel

Scoringen, som var spillerens første i Premier League, fikk Solskjær til å hoppe opp av setet sitt og omfavne assistentene sine. Deretter løp han ut ned til sidelinjen og ropte på Pereira og gestikulerte vilt og ekstatisk.

Etter å ha utlignet med et vakkert skudd i krysset, leverte Pereira en målgivende pasning til Romelu Lukaku. Da han ble byttet ut åtte minutter før slutt, fikk han en bamseklem av Solskjær, som klappet ham kjærlig på hodet.

les også

Solskjærs mest spesielle seier: – Ikke måten du vil gjøre det på

– Du så ut til å feire målet hans mer enn vanlig. Var det et ekstra spesielt mål for deg?

– Selvfølgelig. Når unge spillere som er i starten av karrieren sin, får kritikk, finnes det ingenting bedre enn å se dem gripe sjansen når de får den, sier Solskjær til VG.

Her kan du se Pereiras drømmescoring:

Ble slaktet

Kontrasten var sterk mellom Pereiras forestilling mot Southampton lørdag kveld, og den han leverte i 2–2-kampen mot Burnley i slutten av januar. Den gangen overrasket Solskjær ved å gi 23-åringen sjansen fra start, men han leverte en svak forestilling, var involvert i et av baklengsmålene og ble byttet ut etter en times tid.

Pereira ble slaktet i pressen og fikk 2 av 10 på børsen til Manchester Evening News, som skrev at han var «for lettvektig for Premier League».

– Det var en bisarr avgjørelse å spille med Andreas Pereira fra start, og så endte han opp med å være skyldig i et mål, sa den tidligere Manchester United-spilleren Paul Ince etter kampen.

les også

Solskjær med i reklame for sesongkort: – Kan bli rart for barna mine å se det

Solskjær hevdet at han ikke angret på uttaket, men Pereira ble utelatt fra kamptroppen i de tre påfølgende kampene. Det var først etter skadekrisen mot Liverpool at muligheten skulle åpne seg for den Belgia-fødte brasilianeren.

Etter en solid og energisk forestilling mot erkerivalen fikk Pereira fornyet tillit i lørdagens kamp mot Southampton – og leverte en strålende kamp. «Ugjenkjennelig fra spilleren som nylig slet mot Reading og Burnley», skriver Independent.

– Jeg er så fornøyd med ham, så glad på hans vegne. Han har kommet opp gjennom akademiet. Vi vet hva han er i stand til. Han har masse energi og driv, sier Solskjær til VG om Pereira.

FØRSTE SERIEMÅL: Andreas Pereira feirer sitt første mål i Premier League for Manchester United. Foto: Matthew Peters / Manchester United

Mot Southampton var 23-åringen den mest offensive av de tre sentrale midtbanespillerne, mens Paul Pogba fikk en noe mer tilbaketrukken rolle.

– Vi har kanskje funnet en bedre posisjon til ham enn som 6-er, der han spilte før. Han er kanskje mer enn 8-er eller 10-er. Han er god offensivt, har høy energi, kvalitet både i pasningene, innleggene og skuddene sine. Jeg er så henrykt for ham. Et mål og en assist, det er en fin dag han kommer til å huske, fortsetter Solskjær.

les også

Romelu Lukaku til VG: – Solskjær har vært til stor hjelp for meg

Pereira: – Solskjær har stor tillit til meg

Andreas Pereira var naturlig nok strålende fornøyd med kampen og kaller det «helt klart min beste dag i en United-drakt». Han forteller at han trente på langskudd fra nøyaktig samme posisjon dagen før kampen og satte fire baller i krysset.

– Derfor hadde jeg en god følelse, så jeg bare prøvde meg. Forhåpentligvis kommer det mange flere, sier Pereira om drømmetreffet, som ble tatt imot slik av Bernt Hulsker i VGTV-studio:

– Solskjær viser at han har stor tillit til meg. Jeg er veldig glad for det og vil vise hvor takknemlig jeg er ved å gi alt jeg har på banen, sier han.

Etter å ha vært en del av Uniteds akademi siden han var 15 år, tilbragte Pereira to år på utlån i spansk fotball, i Granada og deretter Valencia. Nå kan han være i ferd med å få sitt virkelige gjennombrudd i Manchester United.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder