Pogba stilnet Citys gulljubel med to mål på to minutter

(Manchester City–Manchester United 2–3) Manchester City hadde Premier League-gullet i sin hule hånd – men så bestemte Paul Pogba (25) seg for å være festbrems.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det så ut til å bli en drømmekveld av historisk kaliber i den blå delen av Manchester.

City hadde United og José Mourinho på gaffelen, og et rekordtidlig seriegull på hjemmebane var så godt som i boks over én måned før siste seriekamp (en rekord de ville stjele fra nettopp United, som i 2001 vant serien fem runder før slutt).

Men etter 90 minutter pluss tillegg var det likevel Mourinho og hans United-spillere som smilte bredest.

Les fyldig referat fra kampen på VG Live.

– Vi er ikke laget folk tror vi er. Vi er ikke så dårlige som folk tror vi er. Jeg er ikke en så dårlig manager som folk tror jeg er, sier portugiseren til Sky Sports etter å ha ødelagt Pep Guardiolas gullfest.

Feiret som og gullet var sikret

De første 45 så de likevel ganske dårlige ut.

Vincent Kompany stanget inn 1–0 og Ilkay Gündogan doblet til 2–0 i, og City rev rett og slett United i fillebiter før pause.

Men Mourinho må ha sagt noe veldig riktig i pausen, for da Martin Atkinson blåste i gang andre omgang var det med elleve United-spillere som hadde bestemt seg for at de ikke ville være statister.

De ville være med og styre showet.

les også

Guardiola hevder han kunne hentet Pogba i januar – superagent slår tilbake mot uttalelsene

Da kampuret sto på 52.39 smalt det én gang, da Ander Herrera brystet gjennom Paul Pogba, og den franske superstjernen kastet seg frem og pirket inn reduseringen.

På 54.17 smalt det igjen. Alexis Sánchez serverte et innlegg perfekt på pannebrasken til en helt ledig Pogba, som stanget inn 2–2.

Det var ikke slutt der, for 14 minutter senere sto plutselig Chris Smalling (stopperen som tapte duellen før Kompanys scoring) helt alene foran mål etter et frispark. Han satte bredsiden til, ballen føk i nettet og United hadde snudd kampen.

– I første omgang var kampen nesten over, men så snudde de det på ti minutter. Vi er litt triste på vegne av supporterne og spillerne, men det går greit, sier en småkranglete Guardiola til Sky Sports etter kampen.

PREMATURT: Både City-spillerne og deres supportere feiret 2–0-scoringen som om ligagullet allerede var i boks. Foto: BEN STANSALL / AFP

Blåste ikke for klar straffe

Et kvarter før slutt kastet City-sjefen innpå Sergio Agüero, noe som i alle fall må ha fått noen av de røde supporterne til å tenke tilbake til 2012.

Argentineren fikk det umiddelbart til å eksplodere da Ashley Young satte knottene i leggen hans i straffefeltet. City ropte på en soleklar straffe, men Atkinson vinket bare spillet videre.

Kampen eksploderte i knuffing, tumulter og harde dueller, før gemyttene roet seg nok igjen til at City kunne jage utligningen.

les også

Alex Ferguson på topp – dette er de 50 beste managerne i England

Pluss content

Ett minutt før full tid så Agüero ut til å tenne City-håpet igjen da han headet fra to meter, men et tigersprang fra David de Gea hindret på utrolig vis 3–3. Rett etterpå smalt ballen i spanjolens venstre stolpe, men da de fem overtidsminuttene var over sto det fremdeles 2–3 på måltavlen.

Pokalen kommer etter all sannsynlighet fremdeles til å ende opp i Manchester Citys troféskap, for med seks runder igjen har de 13 poeng ned til serietoer United.

Det tenker nok ikke Manchester United-spillerne eller United-supporterne på akkurat nå, selv om Mourinho allerede har gratulert sin trenerrival.

– De er frustrerte, for de ville vinne i dag. Men jeg gratulerer dem med tittelen, for de kommer til å få den, sier han.

HØR NÅ HER! Det kokte over for alle og enhver da Manchester City ikke fikk en straffe de mente de skulle hatt. Her får Fernandinho (nærmest kamera) høre det fra Paul Pogba. Foto: RUSSELL CHEYNE / REUTERS

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder