VM-SJEFER: Det var ikke vanskelig å se at Åge Hareide hadde problemer med ryggen, da han snakket med sin svenske kollega Janne Andersson foran kveldens treningskamp.
VM-SJEFER: Det var ikke vanskelig å se at Åge Hareide hadde problemer med ryggen, da han snakket med sin svenske kollega Janne Andersson foran kveldens treningskamp. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hareide må avbryte treningsleir

Publisert: Oppdatert: 11.01.18 20:40
FOTBALL

(Sverige - Danmark 1–0) Åge Hareides ryggproblemer er så kraftige at han er nødt til å avbryte Danmarks treningsleir i Abu Dhabi.

Sverige slo hans Danmark 1–0 i kveldens treningskamp. Målet kom tre minutter på overtid, etter at Jordan Larsson traff tverrliggeren og Gustaf Larsson satte returen i i åpent mål.

Ingen av lagene stilte med tilnærmelsesvis sine beste lag. Danskenes eneste utenlandsproffer i startoppstillingen var Rosenborgs Mike Jensen og Malmös Lasse Nielsen.

Men Hareides rygg er mye mer vond enn dette tapet. Som VG skrev i går, så sliter 64-åringen med store smerter etter å ha ramlet på ski.

– Jeg falt på ski i julen og har ingen følelse i det ene benet. Det er ingen problem å sitte eller ligge, men det er vanskelig å gå, sa Hareide til svenske Fotbollskanalen.

Nå forteller dansk presse at Hareide er nødt til å avbryte den første samlingen i VM-året 2018. Under kampen mot Sverige ble sjefen sittende på tribunen, mens assistenttrener Jon Dahl Tomasson ledet laget.

– Det er blitt mye verre. Han er helt lammet i den ene siden, noe som gjør at han ikke kan være aktiv på sidelinjen, sier TV2s kommentator Flemming Toft til egen kanal. – Han reiser herfra på lørdag, for å få legebehandling i Norge. Det er en Åge Hareide som har store smerter. Jeg har akkurat snakket med ham, og han «humpede» opp på tilskuerplass.

Det er mulig Hareide må gjennom en operasjon. Onsdag sa han dette til danske TV2:

– Hvis alt går greit, skal det ikke ta så så veldig lang tid. Vi har to kamper i mars, og jeg må prøve å bli klar til dem.

Her kan du lese mer om