MISFORNØYD: Emilie Haavi, her under EM med det norske landslaget i fjor sommer, liker ikke Toppseriens nyvinning.
MISFORNØYD: Emilie Haavi, her under EM med det norske landslaget i fjor sommer, liker ikke Toppseriens nyvinning. Foto: BERIT ROALD, NTB scanpix

LSK-stjerne ut mot Toppserie-nyhet: – Blir helt feil

FOTBALL

Flere Lillestrøm-spillere reagerer på at deres største hjemmekamp for sesongen flyttes til Telenor Arena.

Publisert:

Nytt for Toppserie-sesongen er at Serieforeningen for Kvinnefotball (SKF), Norges Fotballforbund (NFF) og generalpartner Obos arrangerer en «superweekend» i anledning niende serierunde, der alle kampene vil spilles i Telenor Arena.

Det innebærer at regjerende seriemester Lillestrøms hjemmekamp mot fjorårets serietoer Avaldsnes flyttes fra LSK-hallen til arenaen på Fornebu. Det får blant annet Lillestrøm- og landslagsprofil Emilie Haavi til å reagere.

– Det oppleves som urettferdig å miste en av de aller viktigste hjemmekampene i sesongen. Det blir helt feil. Ikke bare sportslig, men også på grunn av masse tapte inntekter vi ville fått for en attraktiv hjemmekamp: Billetter, kiosk og lodd. Vi får ingen kompensasjon for dette, sier Haavi til VG.

– Frustrerende

Hun luftet først sin frustrasjon på Twitter, der hun skriver at «man kan lure på om Toppserien blir tatt på alvor». Flere LSK-profiler, inkludert Guro Reiten og Ingrid Moe Vold, har delt den samme meldingen på sosiale medier.

– Det er frustrerende. Jeg ser ikke for meg at det samme hadde skjedd i herrefotball. Hvis en kamp mellom Rosenborg og Molde hadde blitt flyttet til nøytral bane, tror jeg det hadde blitt ganske mye oppstyr, sier Haavi.

25-åringen, som i sommer returnerte til Norge etter et vanskelig USA-opphold, forteller at hun satt med de andre LSK-spillerne i lunsjen da hun oppdaget nyheten om samlet Toppserie-helg i Telenor Arena.

– Vi følte at vi ikke alltid bare kan sitte og nikke og være enige i alt. Det har vært en tendens til at man ikke tør å si ifra. Men dette var noe som engasjerte såpass at jeg ikke kunne sitte og ikke si noe. Vi ble enige om at vi har lyst til å si hva vi mener, forklarer Haavi.

Les mer: Haavis tøffe USA-eventyr

Jørgensen: – Det kan man virkelig ikke si

SKF-leder Hege Jørgensen forklarer at arrangementet har vært «bredt forankret hos alle klubbene». Hun forstår ikke at Haavi tolker det som at Toppserien ikke blir tatt på alvor.

– Å si at man ikke blir tatt på alvor når det er kommersielle aktører som går inn med mange millioner for å få til et opplagg som skal sette kvinnefotballen på kartet, er helt paradoksalt. Det kan man virkelig ikke si, sier Jørgensen til VG.

Hun mener det er uvesentlig å sammenligne arrangementet med herrefotball.

– Dette ville man ikke gjort på herresiden, for de er på et helt annet sted. Vi prøver å tenke annerledes og nytt. Klubbene har uttrykt at de synes det er kult å prøve ut dette, så får vi se om det lykkes, sier Jørgensen.

– Er det ikke uheldig at Lillestrøm mister sin kanskje viktigste hjemmekamp for sesongen?

– Det spillerne må forstå, er at de tilhører en klubb som har vært med i prosessen hele veien, og at de er en del av en helhet . Når det gjelder inntekter, er det fullt mulig for klubbene å generere inntekter for klubben gjennom arrangementet. Jeg synes LSK skal ta det som en kompliment at vi bygger helgen rundt denne storkampen. Det blir nesten som en cupfinale.

Her kan du lese mer om