Bellerins første mål på 227 dager reddet Arsenal på overtid

(Arsenal-Chelsea 2-2) Hector Bellerin (22) dundret inn Arsenals overtids-utligning etter 92 minutter. Hans første ligamål siden 21. mai kunne ikke vært timet bedre.

I en svært innholdsrik kamp i Nord-London kunne seieren gått begge veier uten at noen kunne sagt noe på det. Sånn sett var uavgjort greit og fortjent, etter stor underholdning, spesielt etter pause.

Wilshere med scoring

Lokale Jack Wilshere (26) scoret sitt første ligamål på 954 dager, for Arsenal. Så snudde Chelsea kampen på 20 minutter - før Arsenal utlignet ved Hector Bellerin to minutter på overtid, og Chelsea hadde en dobbeltsjanse etter det igjen ...

– Det var stort å score i en slik kamp. Jeg har ikke scoret på lenge og er glad for målet, og måten hele laget slo tilbake på, sier Bellerin, til britisk Sky Sports.

– Begge lag spilte en ordentlig bra kamp. Kanskje vi skulle satt et mål til, vi bommet på noen sjanser. Jeg mener vi skulle vunnet på grunn av sjansene vi hadde, sier Eden Hazard.

954 dager

Det så en kort stund ut som det skulle bli Jack Wilsheres kveld. Den engelske landslagsspilleren har slitt med både skader og form i lang tid, og forrige sesong var han utlånt til Bournemouth.

Ligamål hadde det ikke blitt siden hjemmekampen mot West Bromwich 24. mai 2015, altså for 954 dager siden. Når Wilshere først scoret, var det av det vakre slaget. Han klinket ballen i vinkelen fra kort hold på venstresiden, uten sjanse for Chelsea-keeper Tibout Courtois. Pasningen ble, av alle, styrt videre til Wilshere av Chelsea-spissen Alvaro Morata.

Gleden varte ikke lenge. Tre minutter etter Wilsheres goal, sparket Bellerin i foten til Eden Hazard, Chelsea fikk straffe, som Hazard selv satte midt i målet. Petr Cech hadde allerede kastet seg til høyre.

1-1.

REDDET POENG: Arsenals høyreback Hector Bellerin reddet et poeng for klubben med sin overtidsscoring. Foto: John Sibley Reuters

Klaget på dommeren - igjen

Arsene Wenger, Arsenal-manageren, var rasende på at straffesparket ble gitt. Det er ikke første gangen det heller.

– Det var en bemerkelsesverdig kamp. Igjen får vi en veldig dårlig avgjørelse imot oss. Det er ikke seriøst. Vi må begynne å ta hensyn til dette i forberedelsene våre, sukker franskmannen.

Chelsea satte inn Davide Zappacosta, og fart og fysikk fikk han til dødlinja, og innlegget ble på spiss-vis satt i mål - av motsatt back Marcos Alonso. Hans sjette ligamål for sesongen så ut til å vinne kampen for Chelsea.

Tverrliggeren på overtid

Men to minutter på overtid, da Arsenal presset på, havnet ballen hos «synderen» fra straffesparket, Hector Bellerin, som skrudde en volley hardt i mål, uten sjanse for keeper Courtois.

Kampen ble mer og mer dramatisk for hvert minutt, og i det siste av fire tilleggsminutter fikk Chelsea en dobbeltsjanse. Morata, som bommet mye i denne kampen, kom alene med Petr Cech. Skuddet gikk rett på keeperen, spratt ut til Zappacosta - som brente til. I tverrliggeren.

Og dermed endte det som hadde åpnet ganske rolig, blitt til en dramatisk fotballkamp som til slutt endte uavgjort, akkurat som på Stamford Bridge i høst.

Chelsea er dermed nummer tre på tabellen, 16 poeng bak ligaleder Manchester City og et poeng bak tabelltoer Manchester United. Arsenal er nummer seks, 23 poeng bak City.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder