Mourinho slaktet laget etter cupseieren: – Spillere uten personlighet

(Manchester United - Brighton 2–0) Manager José Mourinho (55) var ikke nådig etter at laget hans tok seg videre til semifinalen i FA-cupen.

Publisert:

– Jeg likte ikke kampen. Jeg har jobbet i to dager med kjappere oppbygging av spillet og for å få pasninger mellom linjene. Så fikk jeg se angrepsspillere som ikke ønsket ballen og forsvarsspillere som slo på tvers. Jeg er frustrert, sa Mourinho til BT Sports etter kampen.

Mange var spente på om laget ville reise seg etter den smått pinlige Champions League-exiten for Sevilla sist tirsdag. United vant lørdagens kvartfinale, men det var kanskje bare resultatet som var oppløftende.

– Jeg ønsker meg flere personligheter i laget. Matic var som en isolert øy, han hadde driv og kontroll, men han var omgitt av spillere uten personlighet, vilje og kvalitet, freste portugiseren.

Lukaku med knalltall

Kraftspissen Romelu Lukaku (24) var i hvert fall litt delaktig i seieren. Belgieren har nå en kruttsterk FA-cupstatistikk og har scoret 12 mål på sine 11 siste kamper i turneringen, for Everton og Manchester United. Lørdag puttet han i sin syvende FA-cupkamp på rad.

les også

Reagerer på Mourinhos 12 minutter lange forsvarstale: – Virker som han unnskylder seg

Lagerbäck-ros

37 minutter ut i kampen svingte Nemanja Matic ballen mot kraftspissen som stanget United i ledelsen, et par meter fra mål. Landslagssjef Lars Lagerbäck var mest imponert over innlegget til serberen på første berøring.

– Jeg sier alltid til mine spillere; søk mot bakerste stolpe, jeg synes innlegget var fantastisk. For meg var dette mest Matic sitt mål, sa Norges landslagssjef, som var gjest i Viasats studio.

Matic fikk et ordentlig mål også, syv minutter før slutt. Ashley Youngs frispark fant hodet til midtbanespilleren som punkterte oppgjøret.

EKSPERT: Lars Lagerbäck så kampen i Viasat 4-studioet. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

les også

Sánchez latterliggjøres: - I øyeblikket er han et problem

Dyre stjerner benket

Men det var ingen minnerik fotballkamp som ble spilt på iskalde Old Trafford. Brighton hadde en periode i andre omgang der de kjørte United litt og var nær utligning. Men United holdt unna.

I forkant gjorde Mourinho endringer på laget som tapte for Sevilla og henviste spillere som Paul Pogba, Alexis Sanchéz, Marus Rashford og Victor Lindelöf til benken, kun Rashford fikk spille det siste kvarteret.

Mourinho har vunnet cupgull i alle klubber han har ledet, nå er han altså ikke langt unna å vinne FA-cupen med Manchester United - det eneste trofeet rødtrøyene kan vinne denne sesongen.

– Jeg blir ikke overrasket hvis de går hele veien, de har en god mulighet, sa landslagssjefen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder