Rashford satte fyr på Old Trafford med dobbel mot Liverpool

(Manchester United – Liverpool 2–1) Det aller meste har handlet om Mohamed Salah (25) denne sesongen. Men på Old Trafford stjal Marcus Rashford (20) showet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

David de Gea sendte lange baller opp mot tårnhøye Romelu Lukaku, som brøytet vei og knuste Dejan Lovren i duellene. Det banet vei for Marcus Rashford, som scoret begge målene da Manchester United slo erkerivalen Liverpool på eget gress.

les også

Mener Alexis Sánchez er skyld i Pogba-nedturen

Det var nemlig det som ble seiersoppskriften for de røde djevlene, til Jürgen Klopps store frustrasjon.

– Vi må forsvare disse situasjonene bedre. Du kan alltids tape en hodeduell mot Lukaku, men vi må stenge rommet bak den duellen. De to målene gjorde det vanskelig for oss, og vi måtte jage kampen, og det er vanskelig mot et lag som Manchester United, sier Klopp etter kampen, ifølge BBC.

To nærmest identiske mål

Ved Uniteds første scoring stusset Uniteds toppscorer gjennom Rashford, som rundlurte Trent Alexander-Arnold før han hamret ballen i lengste hjørne.

les også

«Moi» kobles til Arsenal: – Han er het nå

Scoring nummer to var nesten en ren kopi. Lukaku vant hodeduellen med Lovren før han forsøkte å spille fri Mata. Virgil van Dijk fikk imidlertid avverget faren, men ballen havnet hos Rashford, som skjøt, via Alexander-Arnold, og i mål.

Dette er langt fra første gangen Rashford er med på å avgjøre en toppkamp (se faktaboks).

Og Jose Mourinho var forståelig nok en fornøyd mann, men ville ikke høre noe snakk om Uniteds spillestil.

les også

Matic-kanon reddet United mot Sørloths Palace

– Jeg er sliten, og vi har en ny kamp på tirsdag (mot Sevilla). Jeg bryr meg ikke om hva andre sier. Guttene er fornøyde og jeg er fornøyd, sier han, og understreker at United hadde kontroll på oppgjøret:

– Vi hadde alltid kontroll. Liverpool kontrollerte ballen, vi kontrollerte kampen uten ball. Vi fortjente seieren, og hvis folk ikke mener vi fortjener den, bryr jeg meg ikke, sier han.

KONTRASTER: Jose Mourinho (t.v.) smiler fornøyd, mens Jürgen Klopp ikke ser like happy ut. Foto: OLI SCARFF / AFP

Festet grep om 2.-plassen

Liverpools Mohamed Salah har vært en åpenbaring denne sesongen med sine 24 Premier League-scoringer, men Ashley Young hadde åpenbart gjort hjemmeleksen sin og holdt egypteren unna på Old Trafford.

Vertene kontrollerte kampen i første omgang, men etter hvilen tok Liverpool mer og mer over, og de skulle etter hvert få lønn for strevet.

SATTE FYR PÅ DRØMMENES TEATER: Marcus Rashford. Foto: OLI SCARFF / AFP

For da hverken Salah eller noen av de andre Liverpool-spillerne fant veien til mål, fikk de tilreisende fra Merseyside en hjelpende hånd fra Manchester United.

Jürgen Klopps menn er Premier Leagues mestscorende på bortebane, og fikk et nytt bortemål i protokollen da Eric Bailly var både uheldig og udyktig, da han satte ballen i eget mål, etter et mislykket klareringsforsøk.

les også

Mourinho forklarer Rashford-vraking: – Ikke så enkelt

Men det ble ikke flere scoring for Liverpool. Manchester United holdt unna, og José Mourinho kunne juble for tre poeng mot erkerivalen.

– Til syvende og sist er det resultatet som teller, og vi tapte, oppsummerer Klopp.

De røde djevlene fester også grepet om 2.-plassen i jakten på Champions League-deltagelse neste sesong. Nå har de en luke på fem poeng ned til Liverpool, mens Tottenham kan gå forbi Klopp & co. dersom de vinner sin kamp mot Bournemouth søndag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder