KJENT TV-FJES: Jamie Carragher har vært fotballekspert for den engelske TV-kanalen Sky Sports siden han la opp i 2013. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS

Carragher suspendert av Sky Sports etter spytteepisoden

Jamie Carragher (40) ble lørdag filmet da han spyttet mot en bil med en Manchester United-supporter og hans 14 år gamle datter. Nå får han ikke dekke Uniteds Champions League-kamp for norsk TV og er også suspendert av Sky Sports.

Etter at Jamie Carragher lørdag hadde jobbet under derbyet mellom Manchester United og Liverpool som ekspert for den engelske TV-kanalen Sky Sports, ble den tidligere Liverpool-spilleren filmet mens han spyttet mot en bil der en voksen mann og en 14 år gammel jente satt.

Videoen, som er publisert av The Mirror, viser at 40-åringen fra sin bil spytter rett mot den andre bilens åpne passasjervindu.

Hendelsen skjedde etter at mannen, en Manchester United-supporter, gjentatte ganger egget opp den tidligere Liverpool-spilleren med Uniteds seier i kampen.

Siden høsten 2017 har han vært ekspert for Viasat under deres Champions League-sendinger.

Mandag morgen bekrefter MTG-gruppens norske sportssjef Anne Tufte at de ikke vil bruke 40-åringen som ekspert under Manchester Uniteds møte med Sevilla i Champions League tirsdag kveld.

Carragher skulle egentlig dekke kampen for MTG-eide Viasat i Norge, Sverige og Danmark.

– Vi ønsker ikke å sende ham til Old Trafford slik situasjonen er nå, sier Tufte til VG.

Beklaget til familien

Tufte sier at hun kun har lest om hendelsen, og at MTG ønsker å høre Carraghers versjon før de foretar seg noe mer. Det håper de å få til tirsdag.

Senere mandag kom også meldingen om at Sky Sports har suspendert Liverpool-legenden. Han skulle etter planen være med på «Monday Night Football»-programmet til kanalen, men der blir han ikke å finne. Ifølge Daily Mail er det fordi sjefene hans vurderer Carraghers fremtid for kanalen.

Jan Åge Fjørtoft, som dekker Champions League for Viasat og som har jobbet på flere kamper sammen med Carragher, ønsker ikke å uttale seg om saken.

Den tidligere Liverpool-spilleren la søndag ut en unnskyldning på Twitter, i tillegg til at han ringte 14-åringen og hennes far for å beklage oppførselen sin.

– Det er absolutt ikke greit. Jeg har beklaget personlig til hele familien. Jeg ble egget opp tre-fire ganger langs motorveien mens jeg ble filmet, og jeg mistet hodet. Det finnes ingen unnskyldning, skriver han på Twitter.

Ifølge The Mirror har en talsperson for TV-kanalen Sky kalt Carraghers reaksjon uakseptabel og sagt at de vil ta det opp med ham.

Skal i møte med Sky

Avisen skriver at hendelsen vil legge press på kanalen for å bruke 40-åringen for å sette et tydelig eksempel. Mandag skal Carragher og hans arbeidsgiver i møte for å diskutere spyttingen.

Carragher har vært fotballekspert for Sky Sports siden han la opp i 2013.

The Mirror har snakket med 14-åringens mor, som ikke levner den tidligere Liverpool-spilleren mye ære.

– Jeg var ekstremt sint og skuffet over at han kunne få seg til å gjøre noe slikt, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder