CUPHELT: Moldes keeper Ørjan Nyland lar følelsene slippe løs etter å ha reddet den avgjørende straffen fra Lillestrøms Thomas Piermayr. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Nyland: - Man kan ikke øve på å bli god på straffer

Keeperen reddet den avgjørende straffen mot Lillestrøm

Solskjær: - Han er en mann for de store anledninger

LILLESTRØM (VG Nett) Molde-keeper Ørjan Nyland (23) ble cuphelt for Hødd i fjor. Torsdag straffet han Lillestrøm i cupens semifinale.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den høydramatiske semifinalen mellom Lillestrøm og Molde endte med straffesparkkonkurransen. Den siste og avgjørende straffen, reddet Ørjan Nyland og sendte Molde til cupfinale.

- Det føles bra. Vi jobber hardt og scorer på slutten av ordinær tid. Jeg var sikker på at vi skulle ta det etter det, selv om vi måtte ut i straffekonkurranse, sier Moldes keeperhelt til VG.

23-åringen begynner å bli erfaren i straffekonkurranser. I fjorårets cupfinale ble han også den store helten - den gang for Hødd. Nyland reddet to av Tromsøs straffer og sikret cupgull.

- Det er alltid greit med erfaring. Vi har vært i straffekonk tidligere i år (mot Hødd i cupen red. anm.). Det er veldig tilfeldig at jeg er god på straffer, det går ikke å øve på å bli god det, påstår Nyland og smiler.

Solskjær-hyllest

Også i den andre ekstraomgangen viste Nyland klasse. Trener Ole Gunnar Solskjær gir keeperen velfortjent skryt.

- De to redningene han gjør rett før straffekonken, holder jo oss inne i straffekonken. Han er en big game player. Det har jeg sagt mange ganger. En mann for de store anledninger. En stor forskjell på spillere og keepere. Der har du Ørjan, forteller Solskjær til VG.

LES OGSÅ:

Magne Hoseth tror Solskjær forlenger

.

PÅ OVERTID: Magne Hoseth scoret sitt andre for dagen og utlignet for Molde på overtid av kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

For det sto 2-2 etter ekstraomgangene, etter Lillestrøm-scoringer fra Palmi Palmason og Anders Østli, mens Magne Hoseth hadde puttet to flotte for gjestene. Etter å ha blitt satt på flere prøver i de over 120 minuttene spilt, holdt Nyland fortsatt roen på streken i straffekonkurransen.

Lillestrøm hadde satt fire straffer bak ham, Molde hadde scoret på fem, da han gjorde en avgjørende redningen.

- Man må bare jobbe på og tenke at man tar den neste. Det gikk bra i dag. Tankene som går igjennom meg da kan jeg ikke beskrive, det er bare masse glede, forklarer Nyland etter å ha reddet Thomas Piermayrs forsøk.

Vil ikke tenke på finalen

- Hva ville det bety for deg å vinne cupen to år på rad?

- Jeg vant cupen i fjor, om vi gjør det i år betyr det veldig mye for meg. Vi reiser ikke dit for å tape og jeg tror vi viste her at vi gjør alt for å vinne.

REFERAT:

VG fulgte kampen direkte

.

Likevel vil han helst ikke tenke så langt som til Ullevaal og møtet med Rosenborg 24. november.

- Det er veldig lenge til cupfinalen, vi skal jobbe hardt i serien og klatre. Blir en god finale, så det blir kjekt og en god avslutning på sesongen, sier Nyland.

NM fotball menn torsdag, semifinale:
Lillestrøm - Molde 2-2 (1-1) e.o., 4-5 på straffer, 6-7 totalt

6480 tilskuere

Mål: 1-0 Palmi Rafn Palmason (30), 1-1 Magne Hoseth (34), 2-1 Anders Østli (56), 2-2 Hoseth (90).

Straffspark: Hoseth 0-1, Petter Vaagan Moen 1-1, Vegard Forren 1-2, Bjørn Helge Riise 2-2, Even Hovland 2-3, Thorstein Helstad 3-3, Tommy Høiland 3-4, Frode Kippe 4-4, Etzaz Hussain 4-5, Thomas Piermayr (reddet).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Petter Vaagan Moen, Lillestrøm, Daniel Berg Hestad, Etzaz Hussain, Molde.

Lagene:

Lillestrøm (4-1-3-2): Kenneth Udjus - Fredrik Stoor, Anders Østli, Frode Kippe, Stian Ringstad - Johan Andersson (Thomas Piermayr fra 111.) - Palmi Rafn Palmason, Bjørn Helge Riise, Moryke Fofana (Ohi Omoijuanfo fra 76.) - Erling Knudtzon (Thorstein Helstad fra 80.), Petter Vaagan Moen.

Molde (4-2-3-1): Ørjan Nyland - Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Per Egil Flo - Daniel Berg Hestad, Magne Hoseth - Mattias Moström (Etzaz Hussain fra 63.), Jo Inge Berget (Tommy Høiland fra 66.), Mats Møller Dæhli - Fredrik Gulbrandsen (Daniel Chima Chukwu fra 88.) (NTB).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder