ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard var banens bestemann i Strømsgodsets kamp mot Sandnes Ulf på lørdag. 15-åringen er ønsket av nesten alle storklubbene i Europa. Foto:Jan Kåre Ness,NTB scanpix

«Hele» Europa vil ha Martin (15)

Pappa Ødegaard har fått over 30 henvendelser

Avventer nye klubbesøk til etter sesongen

Cmore-klipp går sin seiersgang på nettet

Over 30 europeiske storklubber ønsker å hente Strømsgodsets vidunderbarn Martin Ødegaard (15).

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det forteller pappa Hans Erik Ødegaard (40). Han tar imidlertid den voldsomme interessen med stor ro.

- Vi har fått over 30 henvendelser, sier den tidligere Strømsgodset-spilleren til VG.

- Kunne Martin gått til omtrent hver eneste klubb i Europa?

- Ja.

- Virkelig?

- Altså, ikke alle. Men det er ikke mye om å gjøre. Jeg trenger ikke nevne klubber, men nesten uansett hvilke du hadde nevnt, så har de vært i kontakt med oss, svarer Hans Erik Ødegaard.

YouTube-hit

Den utrolige 15-åringen har bare startet fire Tippeliga-kamper i år, men har dominert i nesten samtlige. I går la Cmore ut en «best of»-variant på YouTube som har tatt fullstendig av. På under et døgn fikk videoen 150 000 visninger.

Her kan du se 15-åringen briljere for Strømsgodset.

- Det sprenger alle skalaer for det vi driver med. Videoen er spredd til hele verden. Den er lagt ut på blogger i Asia og over hele Europa. Martin Ødegaard-feberen har eksplodert. Han er det mest fantastiske som har skjedd Tippeligaen på lang tid, sier Kristian Oma, redaksjonssjef i Monday Productions som produserer Tippeligaen for Cmore.

TIDLIGERE GODSET-SPILLER: Hans Erik Ødegaard spilte selv i Strømsgodset i sin aktive karriere. Her fra 2001. Foto:Andreas Fadum,VG

Pappa Hans Erik Ødegaard synes det er hyggelig at sønnen også er i ferd med å bli en hit – på YouTube.

- Hva skal man si til det? Det er jo morsomt egentlig det, da. Jeg hørte at det var lagt ut noe i går. Det er jo nesten ikke til å tro at så mange har sett det så fort, sier Ødegaard.

Fokus på utvikling

Han er ikke ukjent med stor oppmerksomhet knyttet til sønnens ekstreme fotballferdigheter.

- Det er ikke noe nytt med mange henvendelser både fra klubber, agenter og media. Dette har holdt på i et drøyt halvår. Det har kommet noen klubber til i det siste, men de fleste har allerede meldt seg. Det eneste vi har fokus på er at Martin skal utvikle seg.

- Når ser du for deg at han reiser ut til en større klubb?

- Det har vi ikke noen plan for. Vi ønsker at Martin skal utvikle seg. Det har vært fokuset i alle år. Slik vil det være i mange år fremover. Hvis du begynner å tenke på andre ting, så tror jeg utviklingen heller stopper opp. Nå utvikler han seg i Norge. Han er 15 år. Og det er helt uaktuelt at han drar ut alene, sier 40-åringen.

Tidligere har Martin Ødegaard vært på treningsopphold i Manchester United, Bayern München og Stuttgart. Han har også vært en tur innom Manchester City i forbindelse med samarbeidet Strømsgodset har med siste sesongs Premier League-mestere.

- Hvordan er det for deg som far å være vitne til den voldsomme oppmerksomheten sønnen din får?

- Jeg har sett Martin lenge, og nå høres dette kanskje kaksete ut, men jeg er ikke overrasket. Jeg har sett ham hele tiden. Det er morsomt at han har et bra talent, men det har han hatt i mange år. Nå ser også andre folk det.

Nye klubbesøk etter sesongen

Hans Erik Ødegaard er heller ikke spesielt bekymret for at oppmerksomheten vil ødelegge for oppvekstvilkårene – så lenge han er i trygge omgivelser i Drammen.

- Jeg synes han takler det veldig bra. Han har det fokuset som han alltid har. Det er å trene og bli bedre. Han er så dedikert og synes fotball er så gøy. Hvis det skulle bli voldsomt med oppmerksomhet, så må vi eventuelt skjerme ham. Men han er jo så ung at dere (pressen) ikke har lov til å ringe ham. Så da er det bedre at dere ringer meg, sier Hans Erik Ødegaard.

Nå legges uansett alle henvendelser fra utlandet på is inntil Tippeliga-sesongen er over i november. Da kan det bli aktuelt med nye klubbesøk.

- Men vi kan ikke besøke alle klubbene som har tatt kontakt. Da går jo 2015 med til det, sier faren med et smil.

- Hva er din favorittklubb, forresten?

- Det er Liverpool. Vi får håpe at han er godt oppdratt. Nei da, svarer Hans Erik Ødegaard og ler godt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder