MØTT AV MASSIV HYLLEST: Branns nye trener Rikard Norling fikk en svært varm velkomst av den kravstore Brann-fansen på dagens pressekonferanse. Foto: Henrik Horjen, VG

Brann-treneren vil vinne titler

Rikard Norling møtt av lysbluss og massive jubelrop

BERGEN/OSLO (VG) Det er halleluja-stemning i Bergen by etter at det ble klart at klubben har ansatt ny trener. Det måtte Rikard Norling (42) smile bredt av da han ble presentert i dag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg er virkelig overveldet over velkomsten. Det var emosjonelt, og det satte i gang en prosess i kroppen. Det var «sköne» sanger, men også klare budskap. Det tar jeg på alvor, og man forventer seg med det at vi skal spille god fotball og representere klubben på en bra måte, sier Brann-treneren til VG.

- Fortusetningene rundt klubben er fine, med mange fine spillerne som jeg ser frem mot å få en tett relasjon med, sier Norling.

For noen få minutter før pressekonferansen skulle starte klokken 18.30 i kveld startet blussene å gå utenfor lokalene på Brann Stadion.

Møtt med høylytt sang

Brann-supporterne var åpenbart i perlehumør, for bare minutter senere ble klubbens nye trener møtt med høylytt sang fra et stort antall fans. Svensken som hadde tatt plass ved siden av daglig leder Roald Bruun-Hansen kunne ikke annet enn å flire av opptrinnet.

- Det kjennes som om jeg har kommet rett, eller hva Roald? smilte svensken.

Men det ga seg ikke der.

Etter at styreleder Mette Nora Sætre innledet møtet med noen velvalgte ord fortsatte trener-hyllesten. Navnet «Rikard Norling» fortsatte å runge inne på Brann Stadion.

- Jeg takker så mye for alle sanger og lys som dere har forberedt for å vise dere fra deres aller beste side. Takk virkelig.

Fikk spørsmål om titler

Ikke siden laget tok gull i 2007 har Brann-fansen omfavnet en av sine egne på samme måte som 42-åringen, som fikk spørsmål om hans mål var å vinne titler.

- Det ville vært bedrøvelig om jeg satt her og sa noe annet.

Flere har stilt spørsmålstegn ved hvorfor den suksessrike treneren som leder Malmö FF til seriegull i Allsvenskan har endt opp i Bergen.

- Jeg vet hva Brann står for - det er en stor klubb. Jeg kjenner at jeg var mottagelig for å åpne meg opp for alternativer. Da Roald tok grepet rundt meg var det nok for meg å kjenne at dette var rett, sier han.

Får tre sesonger på seg

Bergen by har åpenbart funnet tilbake til optimismen etter den skuffende åttendeplassen i årets serie. Rune Skarsfjord trakk seg på tampen av sesongen og frem til nå har det vært stor spenning rundt hvilken trener klubben kunne klare å hente.

Valget falt altså på Rikard Norling, som har skrevet under på en kontrakt ut 2016-sesongen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder