HOLDT PÅ Å SNU: Bodø/Glimts Jim Johansen var nær ved å avgjøre for hjemmelaget i sluttminuttene, men Aalesund-trener Jan Jönsson (bildet) slapp med skrekken. Til venstre står Glimts trener Jan Halvor Halvorsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
HOLDT PÅ Å SNU: Bodø/Glimts Jim Johansen var nær ved å avgjøre for hjemmelaget i sluttminuttene, men Aalesund-trener Jan Jönsson (bildet) slapp med skrekken. Til venstre står Glimts trener Jan Halvor Halvorsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Aalesund-treneren: - Savnet Hamed-Allah

Glimt-sjef: - Vi kan ta poeng fra hvem som helst

FOTBALL

BODØ/OSLO (VG) (Bodø/Glimt - Aalesund 1-1) Etter en kamp hvor hverken Bodø/Glimt eller Aalesund imponerte, var det én spiller trener Jan Jönsson (53) savnet mer enn noen annen: Abderrazak Hamed-Allah (23).

Publisert: Oppdatert: 30.03.14 21:09

Av Kjetil Anda og Øyvind Askeland

I fjorårets sesong var Aalesund det mest effektive laget i Tippeligaen. Da satte de 36,9 prosent av sjansene. Mot Bodø/Glimt kom det ett mål på 16 avslutninger, kun tre av dem var på mål.

VG Live: Slik var Bodø/Glimt - Aalesund

Etter fjorårets sesong forsvant storscorer, Hamed-Allah til kinesisk fotball. Jönsson har lenge vært klar over at han mangler en spiss i laget.

- Vi kan vel si at jeg savnet Hamed-Allah i dag. Men nå satte Phillips (Demar) inn et mål i tillegg til at vi hadde en i stolpen, så jeg er fornøyd med at vi skapte såpass mye, sier treneren til VG etter 1-1 mot nyopprykkede Bodø/Glimt.

Han mener likevel at han må ha inn en ny spiss før vinduet stenger.

- Det hadde vært veldig fint med en offensiv forsterkning. Vi ønsker oss alle det men jeg velger å ha fokus på å få mest mulig ut av spillerne jeg har i troppen nå, sier han.

Midtbanespiller Fredrik Carlsen mener på sin side at Aalesund klarer seg bra uten den tidligere storscoreren.

- Vi har mye bra ting på gang i dag med Leke James som er et av de største talentene jeg har sett på lenge. I tillegg har vi Aarøy med sin spisskompetanse som vi alle vet om, legger han til.

Nære på

Det var Jim Johansen og Bodø/Glimt som var nærmest seieren i sluttminuttene. Johansen fyrte av et skudd, men en fantastisk redning av Sten Grytebust i Aalesund-målet helt i vinkelen, stoppet Johansen fra å sikre Bodø/Glimt alle tre poengene.

Laget var overlegne i Adeccoligaen i fjor, men var langt fra imponerende i årets Tippeliga-debut. Trener Jan Halvor Halvorsen er likevel passe fornøyd - selv om også han trodde Johansens skudd skulle gå i mål.

- Alt var perfekt utført, men Aalesund-keeperen gjorde en fantastisk redning, sier Halvorsen til Cmore, og fortsetter til VG:

- Vi gjør en OK kamp. Vi burde kanskje fått litt mer ut av det og jeg føler kanskje noen spillerne ville for mye i dag, sier Halvorsen.

De helgule gjorde comeback i Tippeligaen uten å storspille. Gjestene Aalesund kom best i gang og førte store deler av kampen.

Og det var tangotrøyene som kunne juble først. Demar Phillips ble for kjapp for Pavel Londak i Glimt-buret og fikk strukket frem den ene tåen.

Ballen gikk over keeperen som kastet seg og i mål.

Glimt mer med

Etter scoringen hevet Bodø/Glimt seg. En heltent Dane Richards var giftig på sin høyreside og utfordret stadig med sin hurtighet.

Det ga etter hvert resultater. Like før halvtimen var spilt fikk han sjansen alene med Aalesunds sisteskanse Sten Grytebust.

Richards så seg ikke tilbake, rundet keeper enkelt og satte inn 1-1.

Kjedelig

Noe særlig mer underholdning ble det ikke. Lagene trillet mye ball og virket å være fornøyde med resultatet.

Kampen ebbet derfor ut med poengdeling på Aspmyra.

- Aalesund er et veldig godt lag og vi beviser at vi hører til her oppe. Det gleder meg, sier Halvorsen til VG.

Her kan du lese mer om