NØKKELMANN: Vegard Forren ble matchvinner mot Bulgaria og leverte to meget solide landskamper i september. Mot Malta går fighteren Forren i front - igjen. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Forren sluttet å gamble - tok tak i eget liv

Nå har landslagsstopperen blitt familiefar og fått karrieren på skinner

LILLESTRØM (VG) Vegard Forren (27) sluttet å gamble, tok
rollen som familiefar på alvor – og nå fremstår han som en landslagsbauta med EM i sikte.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Når han er på sitt beste er han er en fantastisk midtstopper, men i enkelte faser av karrieren har det gått tyngre for Kyrksæterøra-gutten.

Har du oversikten? Dette er Norges vei til EM

Overfor VG innrømmer Molde-stopperen at han i perioder har brukt for mye tid og penger på å gamble. Både på hest og fotball.

– Ja, absolutt. Jeg har vært interessert i gambling, men det siste året har jeg prøvd å ta mange gode valg. Tatt litt ekstra tak. Det har slått positivt ut. Det er godt å få gode svar når du føler at du legger ned den ekstra jobben for å bidra på et høyt nivå, sier Forren.

Nå er det en toppfokusert og godt trent Vegard Forren som går i krigen for at Norge endelig skal få oppleve et fotballmesterskap igjen. I fjor vinter kuttet han ut alt av pengespill.

VG LIVE: Norge – Malta fra klokken 18.00
– Jeg føler ikke at det gikk over styr, men det tok nok for mye av fokuset som jeg heller skulle ha brukt på gode venner, familien og trening. Jeg har vært typen som har villet være med på alt mulig og er litt for sosial til tider. Det er ikke alltid de beste forberedelsene i løpet av en hel sesong.

– Har du sluttet å gamble på alt?

– Ja, nå er det slutt. Nå går tiden til den mer «kjedelige» biten. Jeg begynner å dra på årene, så jeg må være fornuftig. Ta de gode valgene. Jeg føler at jeg er på god vei.

– Hvor mye penger har du sølt bort?

– Nei, det er jeg ikke interessert i å snakke om. Men jeg kan i hvert fall si det sånn at det er vanskelig å vinne. Jeg hadde vel en periode der jeg trodde jeg var bra i pluss, men jeg tror ikke statistikken kommer til å vise det, sier Forren med et smil.

Husker du denne? Gamblingen ødela karrieren til Kristian Onstad

Mathisen: – Det er skummelt

Han er ikke den eneste fotballspilleren som har tapt mye penger på spill. I England er listen lang over Premier League-proffer som har gamblet bort millioner av kroner.

Les også: Premier League-spiller gamblet bort 84 millioner (krever abonnement)

Start-spilleren og TV 2-eksperten Jesper Mathisen fortalte i boken «Pappas siste kamp» fra 2011 at han tidligere slet med spillegalskap og kunne tape 200 000 kroner på få dager.

– I hodet ditt blir det sånn at alt dreier seg om spill. Kosthold, søvn og fokus kommer i andre rekke. Du går rundt i en boble der ingen får kontakt med deg. Det er skummelt, og det er en sykdom, sier Mathisen til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TROR PÅ EM: Vegard Forren smiler til Jone Samuelsen på gårsdagens Ullevaal-trening. Molde-stopperen har stor tro på at Norge kvalifiserer seg til EM neste sommer. Første steg på veien er Malta i kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Han understreker at han ikke kjenner til Vegard Forrens historikk, men er ikke i tvil om at det har en positiv effekt å kutte ut pengespill.

– Det er soleklart. Mine beste stunder og sesonger på banen var da jeg ikke holdt på med gambling i stor skala. Når du spiller, så er det det eneste du tenker på, sier Mathisen, som liker det han ser av midtstopperen med venstrefoten for tiden.

Les også: Forren scoret med feil ben mot Bulgaria

– Når han er på det nivået han er nå, så er det ingen norske midtstoppere som er i nærheten. Han er så god med ballen i tillegg. En av nøkkelspillerne i kampen for å komme til EM, mener Mathisen.

– En skjerpet Vegard Forren er en konkurransemann som ofte er best når det gjelder. Han har ekstrem kompetanse både på å rydde i egen boks og i det offensive, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Har tre små barn i huset

Selv vil ikke Vegard Forren si at han hadde et problem med gamblingen.

– Nei, ikke et problem. Men jeg hadde litt for mye interesser og ville bidra på alt. Det ble for mye. Da er det bedre å fokusere på det som virkelig betyr noe. Nå har jeg ny kjæreste og tre barn i huset, så da er det fullt kjør der. Det har automatisk gjort at jeg må ta gode valg, sier Forren.

Les også: Ørjan Hopen snakker ut om spilleavhengigheten

Nå har han i perioder tre små barn i huset og har nok av familiære oppgaver. Selv har han sønnen Emil på fem år. Samboeren har også to små barn fra før.

– Før klarte jeg så vidt å ha ansvaret for meg selv, men du blir voksen og lærer. Jeg får god støtte av hun hjemme og har masse motivasjon til å være en god rollefigur. Nå er jeg blitt flinkere til å slappe av og nyte mer tid med familien og fruen, i tillegg til å være best mulig forberedt til den jobben jeg har.

– Det er ikke viljen til å trene det har stått på. Jeg har hatt mine opp- og nedturer, jeg også - som mange andre. Jeg vet at jeg har et høyt nivå inne når jeg er påskrudd. Det er vel det som er greia, at det har sviktet litt oppe i topplokket av og til, sier Vegard Forren.

Fått med deg denne? Fagermo følger landslaget i EM-innspurten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder