16-åringen så Real Madrid tapte 0-2 Atletico i cupen

Trener under Ancelotti torsdag

Her «rømmer» Ødegaard fra stadion i Madrid

MADRID/OSLO (VG) (Atlético Madrid-Real Madrid 2-0) Etter å ha sett Real Madrid tape for byrivalen Atlético, gjemte Martin Ødegaard (16) seg under en hette da han gikk ut av stadion.

Artikkelen er over fem år gammel

Mens et stort politioppbud holdt presse og publikum unna, dro Ødegaard jakkehetten godt over hodet og forsvant rett i Real Madrids VIP-buss uten å si et ord.

Etter å ha sett Real Madrids 0-2-tap i det første av to cupoppgjør (retur på Santiago Bernabéu neste uke) fikk ingen anledning til å stille hovedpersonen eller pappa Hans Erik noen spørsmål om hvor nær de er en overgang til det mange mener er verdens største fotballklubb.

Det var med nærmest popstjernetilstander rundt den ettertraktede Strømsgodset-spilleren. Fra tribuneplass, sammen med Ødegaard senior og agent Tore Pedersen, fulgte 16-åringen gigantklubben som kan bli hans neste arbeidsgiver.

VG kunne i går avsløre at 16-åringen for annen gang på to måneder ble hentet i Real Madrids privatfly. Det hadde ført til at et drøyt dusin norske pressefolk hadde tatt turen til Madrid.

Artikkelen fortsetter under bildet!

RETT I BUSSEN: I folkehavet utenfor stadion var flere interesserte i Martin Ødegaard, men godt bevoktet av politiet forsvant nordmannen inn i Real Madrids VIP-kjøretøy. Foto:Thor Erik Claussen,VG

Under kampen sendte AFP ut bilde av far og sønn på tribunen - antagelig sammen med med Real Madrids mektige president Florentino Perez.

Derfra kunne den sterkt Real Madrid-linkede nordmannen se Atletico ta ledelsen 1-0 etter 57 minutter. Raul Garcia scoret på straffe etter selv å ha blitt tatt ned av Real-kaptein Sergio Ramos i feltet.

Et lite kvarter før slutt gikk den nye stopperstjernen Jose Maria Gimenez himmelhøyt i været og headet sikkert forbi Keylor Navas i Real-målet: 2-0. Gimenez er fortsatt tenåring - fyller 20 år 20. jaunuar - men er altså nesten fire år eldre enn det norske stortalentet på tribunen.

Referat fra VG Live: Atletico Madrid-Real Madrid

Fem minutter etter 1-0-målet kom Cristiano Ronaldo endelig på banen som erstatning for James Rodriguez. Men heller ikke han klarte å skape stort. Den regjerende mesteren i Copa del Rey får nå en tøff oppgave med å nå kvartfinalen i returkampen 15. januar, men vant nettopp 3-0 over Atletico på Santiago Bernabeu i semifinalen sist sesong.

KOSTE SEG PÅ KAMP: Martin Ødegaard og pappa Hans Erik på Vicente Calderon onsdag kveld. Foto:Daniel Ochoa De Olza,Ap

I løpet av oppholdet i Spania skal han torsdag delta på en lukket økt på Reals treningsfelt Valdebebas utenfor Madrid. VG får opplyst at han torsdag skal trene med A-laget under veiledning av manager Carlo Ancelotti. Ødegaard skal reise hjem etter det og deltar etter det VG erfarer ikke på fredagens trening.

VG har grunn til å tro at det har vært samtaler med klubbledelsen i løpet av dagen.

Tre besøk

Onsdag skal Ødegaard ha deltatt på en trening med klubbens B-lag mens stjernene forberedte seg til cupkampen mot byrival Atletico Madrid der Ødegaard er på plass på tribunen og Fernando Torres gjør comeback for gamleklubben.

Det er tredje gang Ødegaard senior besøker klubben, og etter det VG erfarer skal han være svært fornøyd med hvordan de er blitt tatt i mot.

Men i forkant av byderbyet handlet alt om Fernando Torres hjemkomst. Supporterne sang i ett sett om 30-åringen i timene før kampstart, men den hjemvendte sønn klarte ikke å sette sitt preg på første omgang mot Real Madrid denne kjølige januar-kvelden i den spanske hovedstaden.

Han spilte i 59 minutter - uten å være involvert i en målsjanse - før han ble byttet ut med midtbanestjernen Koke. Men dette er den første gangen Atletico slår Real med Torres på banen.

Les også: Draktregelen som skal sikre A-lagsspill

Martin Ødegaard fikk ikke se noen sprudlende 1. omgang, men Sergio Ramos var nær ved å heade inn kampens første mål allerede etter 45 sekunder. Atletico-keeper Jan Oblak reddet.

Han er en av mange reserver som spiller denne første av to kamper i åttendelsfinalen. Cristiano Ronaldo er en av flere stjerner som satt på benken fra start.

Real Madrid er inne i en tøff periode etter friperioden i julen. Champions League-vinneren tapte 2-1 for Valencia borte søndag og møter allerede lørdag Espanyol i neste seriekamp.

Vinneren av de to kampene mellom sist vårs Champions League-finalister vil antagelig møte Barcelona i kvartfinalen. Barca skal møte Elche i sin åttendelsfinale.

ATLETICO-JUBEL: Raul Garcia jubler for 1-0-scoringen med Mario Suarez (4) og Saul Niguez på slep. Foto:Dani Pozo,Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder