Perfekt Sarp-regi fra Barry Maguire

Sportssjef Thomas Berntsen så nederlenderen på DVD

Gir både Barry Maguire og Jerry Maguire terningkast 5

(FK Haugesund - Sarpsborg 08 1-1) Husker du filmen om sportsagenten Jerry Maguire? I Sarpsborg i kveld snakker man bare om Barry Maguire (25).

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nederlenderen med det filmaktige navnet kom inn på slutten i håp om å sikre poeng for Sarpsborg - som fortsatt ikke er helt ute av nedrykksstriden i Tippeligaen.

VG FULGTE KAMPEN LIVE HER

Gir både Jerry og Barry terningkast 5

Etter å ha debutert i forrige kamp med en assist mot Start, ble han enda mer avgjørende mot Haugesund.

Les også: LSK fortviler over investor-nekt

Tre minutter før slutt mottok Barry Maguire ballen i returrommet og banket inn 1-1-scoringen. Det skjedde bare fem minutter etter at han ble byttet inn for Martin Wiig.

– You had me at «hello», sa en følelsesladet Jerry Maguire (Tom Cruise) til motspiller Renée Zellweger i den Oscar-nominerte filmen fra 1996 (ekstern lenke).

Med sin scoring mot Haugesund var det ikke langt unna kjærlighet ved første blikk mellom Sarpsborg og Barry Maguire, heller.

Artikkelen fortsetter under bildet

JERRY MAGUIRE: Tom Cruise ble nominert til Oscar for sin filmprestasjon som sportsagenten Jerry Maguire i filmen fra 1996. Foto: Andrew Cooper , AP

– Da vi fikk en skade på Habib Bellaid rett før overgangsvinduet stengte, åpnet muligheten seg for å hente en utenlandsk spiller til. Jeg så Barry Maguire på DVD gjennom agentnettverket mitt, og syntes han var spennende. Vi er veldig fornøyd med å ha fått ham til Sarpsborg. Han er både en veldig fin gutt og en god spiller, sier sportssjef Thomas Berntsen til VG.

– Hva syns du om filmen Jerry Maguire, da?

– Den er fin, den.

– Hvilket terningkast gir du Jerry Maguire?

– På en sliten søndag får den terningkast 5.

– Og hvilket terningkast gir du Barry Maguire?

– I forhold til hvilke forventninger vi hadde til ham: Også terningkast 5. Vi er veldig fornøyd med Barry Maguire, svarer Thomas Berntsen, som ikke utelukker at den nederlandske 25-åringen blir i Sarpsborg lenger enn denne høsten.

Haugesund ledet lenge

– Den kabalen legger vi nå og utover. Barry var god da han kom inn mot Start også, sier Berntsen.

Men det blir neppe «Show me the money»-tilstander under eventuelle kontraktsforhandlinger med midtbanemannen som har en fortid i blant annet FC Utrecht og FC Den Bosch.

Kveldens scoring sørget for at Sarpsborg 08 nå har 27 poeng og kun er tre unna den magiske 30-grensen som pleier å holde til ny kontrakt i Tippeligaen.

– Det lå litt i luften at de skulle få noe på de dødballene, sier en ikke helt nedbrutt Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More.

Han trodde på tre poeng da Alexander Stølås skjøt inn 1-0 via Kjetil Berge like før halvtimen var gått i Haugesund. Men Sarpsborg presset såpass mot slutten av kampen at det ikke var helt ufortjent at østfoldingene fikk med seg noe fra en svak og kjedelig Tippeliga-kamp.

– Det som gjelder for oss er å stå i divisjonen. Vi er nærme seieren, sier Grindhaug.

Syv gule kort

– Sånn kampen utviklet seg må vi si oss fornøyd med poenget. Vi holdt på å stjele med oss alle poengene på slutten, men jeg synes ikke det hadde vært så fortjent. En typisk 1-1-kamp. Det ble mye avbrekk og lite spill i første omgang, sier Sarpsborgs Amin Askar til samme TV-kanal.

Faktisk ble det delt ut like mange gule kort som det ble produsert sjanser i kampen. Espen Eskås debuterte i Tippeligaen, men ga hele seks kort før pause og ytterligere ett til Anders Trondsen på tampen. Flere av de gule kortene i første omgang var i beste fall strengt av den ferske dommeren.

– Det var en krig hele veien. Vi skulle gjerne ha ridd det av på 1-0, og har også en stor sjanse på slutten av kampen med «Gyt». Sarpsborg fikk mye innkast og cornere på slutten. Unødvendig å gi de bort, sier FKH-kaptein Vegard Skjerve til C More.

– Cupen er en bonus

– Jeg syns ikke det var noen stor Tippeliga-kamp. Vi sliter på underlaget her. Vi skaper ikke så mye, men jeg synes heller ikke at Haugesund er så giftige, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Han var glad for å få en gjennomkjøring på gress foran cupsemifinalen borte mot Viking på torsdag.

– Det er greit å ha en kamp på gress i ryggraden, så skal vi jobbe hardt mot Viking, mener Bakke.

– Cupen er en bonus. Det vil være fett om vi går langt, men det er mye viktigere at vi spiller i Tippeligaen neste sesong, sier Stefan Ernemann til C More.

Han var glad for at laget nærmer seg fornyet Tippeliga-kontrakt.

– Det var deilig. Jeg syns vi forsøker og forsøker og forsøker. Jeg syns det var fortjent at vi fikk ett poeng, men det kunne også ha vært tre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder