Espejord ble Tromsø-helten: - Djevelsk deilig

Bård Floviks første seier: – Utrolig lettet

Jonevret: – Vi var udyktige og dårlige

TROMSØ (VG) (Tromsø-Viking 3-1) Først sendte Indridi Sigurdsson ballen i eget nett, så tabbet Iven Austbø seg ut. Det gir trolig Tromsø ny Tippeliga-kontrakt.

Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For med 3-1 tok Gutan sin første seier siden 21. juli, da Start ble slått 2-1. Men seieren satt langt inne mot medaljejagende Viking. Selv om gjestene kjempet om medaljer og Gutan hører hjemme i bunnstriden ble det TIL-seier for femte gang på rad på Alfheim. Sist gang Viking vant var i 2009.

– Det var en seier vi virkelig trengte. Det var deilig å score to mål, men det var som forventet. Jobben min er å score mål, sier Espejord til VG.

Han ble takket av med stående applaus da han ble byttet ut to minutter før slutt.

Les også: Forren om Norges EM-sjanser: - En stund til den blir like stor

– Det var djevelsk deilig. Den følelsen er noe av det beste jeg har opplevd, sier Espejord.

– Personlig betyr det mye, men det er viktigst for for klubben og supporterne, sier Bård Flovik, som tok sin første seier som TILs hovedtrener.

Keepertabbe

Men TIL havnet under etter et kvarter da Steinthor Thorsteinsson forsøkte en frekk lobb fra 25 meter. Tromsø-keeper Heigre sto langt ute og kastet seg bakover, men fikk bare se ballen smelle i tverrliggeren. På returen snek Suleiman Abdullahi seg fram og pirket inn 1-0 til gjestene.

Saken fortsetter under bildet.

HELTEN: Runar Espejord takker publikum etter kampen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen , NTB scanpix

– Vi sprudlet skikkelig de første 30, og burde ha scoret to-tre. Etter det er vi udyktige og dårlige, sier en skuffet Kjell Jonevret til VG.

For han fikk lite å juble for resten av kampen. Faktisk skapte ikke Viking en eneste sjanse den siste timen.

Sett denne? Derfor droppet avisene å se Vålerenga på Ullevaal

– Viktig scoring

På overtid i 1. omgang var gleden tilbake på Alfheim. En corner fra Kent-Are Antonsen ble stusset i mål av Runar Espejord, som scoret i andre hjemmekamp på rad.

– Det var veldig deilig å komme foran og få stanget den inn. Det var en viktig scoring, og nå har vi et bedre utgangspunkt, sa Espejord i pauseintervjuet med TV 2.

Det hadde han rett i.

EN GLAD "KOBRA": Zdenek Ondrasek uttrykker enorm glede over endelig å ta tre poeng igjen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen , NTB scanpix

71 minutter var spilt da TIL tok ledelsen. Kent-Are Antonsens frispark fra skrått hold ble satt i eget nett av Indridi Sigurdsson.

Les også: Høgmo jubler ikke utad etter å ha trukket Ungarn

Da så Viking medaljene glippe i det fjerne, og da Iven Austbø tabbet seg ut åtte minutter før slutt var seieren i boks for seierssultne tromsøværinger. Et utspill ble blkkert av Zdenek Ondrasek, og ballen gikk til Runar Espejord. Fra 20 meter skrudde han ballen lekkert i lengste hjørne, og sendte med det Alfheim til himmels.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder