Drillo fortsatte TV 2-feiden på pressekonferansen

Forlot intervju: - Hvis du så hvem som intervjuet meg, så skjønner du sikkert svaret

Landslagssjefen nekter å gå av før kvaliken er over

ULLEVAAL (VG) Landslagssjef Egil Olsen kom med et syrlig stikk til TV 2-reporter Morten Stokstad da VG ville vite hvorfor han gikk fra TV 2-intervjuet etter kampslutt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Du gikk fra TV 2-intervjuet. Hvorfor ble du irritert, og føler du at du får for masse kritikk for kampledelsen din? spurte VG på pressekonferansen etter det dystre 0-2-nederlaget mot Sveits på Ullevaal.

- Hvis du så hvem som intervjuet meg, så skjønner du sikkert svaret, kom det fra Drillo.

VG DIREKTE: TV-sending, chat og live fra Norge - Sveits

- Ikke noe svar

Det var det siste svaret en skuffet Drillo ga på pressekonferansen. Så forsvant han ut døren. Den profilerte TV 2-reporteren Morten Stokstad var til stede i salen. Han virket forundret over svaret fra Drillo.

- Det er ikke noe svar. Det er fordi han ikke har noe svar, at han svarer det han svarer det der, sier Stokstad til VG.

UFORSTÅENDE: TV 2-reporter Morten Stokstad skjønner lite av hvorfor Drillo reagerte som han gjorde. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Journalisten stilte flere kritiske spørsmål da han intervjuet Drillo umiddelbart etter at tapet var et faktum. Han lurte blant annet på hvorfor Drillo hadde tatt med Frode Johnsen i landslagstroppen når han ikke brukte ham, og hvorfor landslagskaptein Brede Hangeland først ble flyttet opp med seks minutter igjen å spille.

- Jeg mener jo at det var på sin plass å stille noen spørsmål om hvorfor man ikke gjorde noe for å prøve å endre et kampbilde som Norge ikke var i nærheten av. Sveits hadde fått kampen inn et spor der Norge ikke skapte noe. De skapte null sjanser i annen omgang. Da er det på sin plass å stille spørsmål om hvorfor det ikke gjøres noen grep offensivt - utover å flytte Brede Hangeland frem når det har gått 84 minutter, sier Stokstad til VG.

VG BØRSEN: Slik spilte Norge

- Har du opplevd Drillo slik tidligere?

- På 90-tallet gikk han jo flere ganger når han ble sint. Han svarte på mange spørsmål, og det er godt mulig at jeg stilte spørsmålene litt for mange ganger. Men jeg følte at det var på sin plass. Jeg fikk ikke noe godt svar på hvorfor han ikke ville ofre noe mer.

FOTBALLBLOGGEN: Krisespill!

Ingen anger

Drillo gjorde to bytter i annen omgang. Ruben Yttergård Jenssen kom inn for Magnus Wolff Eikrem i det 64. minutt, mens Omar Elabdellaoui erstattet Tom Høgli noen minutter senere.

På VGs spørsmål om hvorfor han ikke kastet innpå en spiss, svarer Drillo følgende:

- Det er grenser for hvor mange sterke hodespillere vi kunne sette på topp. Vi hadde Daniel og Brede mot slutten, selv om vi sikkert kunne dyttet Brede opp tidligere. Vi fikk også skader vi ikke var forberedte på. Hadde vi ikke fått de skadene, kan det godt være at vi hadde satt inn en spiss.

- Er det noen av disposisjonene du angrer på?

- For så vidt ikke. I ettertid kan det godt hende at vi skulle ha startet eller spilt med «han i stedet for ham», men sånn vil det nesten alltid være. Jeg skjønner ikke kritikken av de byttene vi gjorde når det ble som det ble.

LES OGSÅ: Landslagsspillere på nachspiel hos TV 2-reporter - politiet grep inn på grunn av husbråk

- Hvordan vurderer du din egen posisjon, vil du stå kvaliken ut selv om alt håp blir ute på et tidspunkt?

- Ja, fordi en eventuell etterfølger ikke står klar. De fleste som er aktuelle som min etterfølger, er stort sett i jobb. Jeg står helt sikkert ut kvaliken selv om vi skulle tape mot Slovenia. Vi bytter ikke landslagstrener mellom de to kampene. Så lenge det er håp om vi blir nummer to, så regner vi med at jeg fullfører jobben.

VM-kvalifisering fotball menn tirsdag, gruppe E:

Norge - Sveits 0-2 (0-1)
Ullevaal stadion
16.631 tilskuere
Mål: 0-1 Fabian Schär (12), 0-2 Schär (51).
Dommer: Howard Webb, England.
Gult kort: Espen Ruud (75), Norge.

Norge (4-5-1): Rune A. Jarstein - Espen Ruud, Johan Lædre Bjørdal, Brede Hangeland, Tom Høgli (Omar Elabdellaoui fra 70.) - Daniel Braaten, Stefan Johansen, Håvard Nordtveit, Magnus Wolff Eikrem (Ruben Yttergård Jenssen fra 64.), Tarik Elyounoussi - Marcus Pedersen (Joshua King fra 22.).

Sveits (4-2-3-1): Diego Benaglio - Stephan Lichtsteiner, Fabian Schär, Steve von Bergen, Ricardo Rodriguez - Valon Behrami, Gökhan Inler - Xherdan Shaqiri (Blerim Dzemaili fra 90.), Granit Xhaka (Philippe Senderos fra 90.), Valentin Stocker (Gelson Fernandes fra 74.) - Haris Seferovic.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder