FERDIG I SVERIGE: Kjetil Wæhler avbildet i Tirana foran Norges VM-kvalifiseringskamp mot Albania sommeren 2013.
FERDIG I SVERIGE: Kjetil Wæhler avbildet i Tirana foran Norges VM-kvalifiseringskamp mot Albania sommeren 2013. Foto:Stian Lysberg Solum,NTB scanpix

Wæhler ferdig i IFK Göteborg

Mener klubbledelsen burde sett på prestasjon - ikke alder

FOTBALL

Midtstopperen ser for seg spill i Tippeligaen neste sesong

Kjetil Wæhler (38) har fått beskjed om at han ikke får forlenget kontrakten med IFK Göteborg. - Jeg kan få plass på de fleste lag i Skandinavia fremdeles, sier midtstopperen på klubbjakt.

Publisert: Oppdatert: 15.09.14 15:51

Det var før helgens bortekamp mot Elfsborg IFK-sportssjef Mats Gren ga Wæhler beskjed om at han ikke får fortsette i klubben. Begrunnelsen var at troppen skal være yngre kommende sesong.

- Jeg mener man skal se på prestasjon og ikke alder, men der er folk annerledes. Man har ulike sportssjefer med sine tanker og meninger. Fotball handler om å prestere bra og vinne kamper med de beste spillerne. Jeg kan nok få plass på de fleste lag i Skandinavia fremdeles. Det er jeg ikke redd for å si. Jeg vet hva jeg står for og har fremdeles mange gode år igjen på fotballbanen, sier Wæhler til VG.

Oslo-gutten startet sin karriere i 1992, og har tidligere vært innom Lyn, Wimbledon, Moss, Vålerenga og Aalborg før han flyttet til Sverige vinteren 2012.

Hus i Oslo

Nå ser Wæhler, som fortsatt har hus i Oslo, for seg en retur til Tippeligaen.

- Jeg vurderer alt som kommer, men det kan være litt trøblete å begynne opp et annet sted i Norge nå. Vi skal hjem til Oslo og bli boende der før eller senere. Å flytte tilbake var vår første tanke. Vi har fire barn og skal planlegge skole og barnehage. Det er et puslespill, sier Wæhler.

38-åringen var både før årets sesong og i sommer aktuell for flere norske klubber. I mars var det kun et IFK-nei som hindret en overgang til fjorårets seriemester Strømsgodset. Det gjentok seg også i sommer da en overgang tilbake til Norge var aktuelt.

- Det er jo litt spesielt. Min sønn på 9 år spurte her hvorfor de ikke kunne slippe meg i sommer hvis jeg uansett ikke skulle få ny kontrakt. Klubben tenker på sin egen situasjon, og sånn er det bare. Jeg har spilt fotball på høyt nivå i 20 år med opp- og nedturer. Jeg vet hvordan mekanismene er, men jeg liker å vite hva som skjer tidligst mulig. Sånn sett er det jo litt både og at de ikke kunne slippe meg tidligere. Men nå skal jeg ha fokus på å prestere ut sesongen. Jeg har vært proff i alle år, og skal være det nå også, sier midtstopperen.

Vil ikke på tribunen

- Du frykter ikke få tilbud fremover med tanke på at du nå er blitt 38 år?

- Jeg er ikke redd for noe som helst. Vi får se hva som dukker opp. Jeg har ikke fremtiden foran meg fotballmessig, men her handler det om å prestere. At alder bare er et tall har jeg sagt i mange år. Og det har jeg også vist gang på gang. Det er fortsatt morsomt å trene og spille fotball. Kropp og hode er i bra form. Min kjærlighet til fotballen er såpass stor at det vil være for ille å gi seg når man presterer bra. Jeg kan ikke sitte på tribunen å se andre lag spille samtidig som jeg vet jeg kunne gjort det bedre selv.

Her kan du lese mer om