KLUBBSKIFTE: Bodø/Glimts Vieux Yakhya Sané blir etter all sannsynlighet Rosenborg-spiller fra 22. juli. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

Rosenborg kjøper Glimts Vieux Sané

Bodø/Glimt og Rosenborg er, etter det VG erfarer, enige om en overgang for midtstopper Vieux Yakhya Sané (25). Spilleren fra Senegal vil koste serielederen rundt to millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sané vil være en direkte erstatter for Stefan Strandberg, som nettopp skrev under for Krasnodar i Russland. Klubben har sin lagkaptein og midtstopper Tore Reginiussen langtidsskadet og trenger sårt forsterkninger i det bakre leddet.

Verken sportssjef Stig Inge Bjørnebye eller hovedtrener Kåre Ingebrigtsen i Rosenborg vil bekrefte VGs opplysninger om Sanés overgang. Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen var uvitende om at Sané var på vei til Rosenborg da VG snakket med han.

To millioner

Men spilleren ble diskutert på et styremøte i Rosenborg onsdag ettermiddag, og VG vet at klubbene er enige om overgangen for den 191 centimeter høye midtstopperen, som har spilt 37 Tippeligakamper for Bodø/Glimt siden overgangen fra Diambars i 2012. Sané var også med å spille Glimt opp i 2013.

Det skal være snakk om en kontrakt som går over tre og et halvt år. Og overgangssummen for midtstopperen er på rundt to millioner kroner.

Etter det VG vet prøvde Molde å kjøpe Sané i vinter for rundt åtte millioner norske kroner. Da ønsket ikke Glimt å selge den gode midtstopperen sin. Sané er en en fysisk, men meget spillende midtstopper, god med ballen og han vil kunne passe godt inn i Rosenborgs måte å spille seg ut bakfra på.

Rosenborg og spilleren skal ennå ikke være helt enige om den personlige kontrakten, men trolig skjer det innen to-tre dager. Molde skal også nå ha vært interessert i spilleren, som ender i Trondheim hos serieleder Rosenborg med det første.

Uaktuell

Sané er uansett uaktuell for Bodø/Glimts lag mot Viking søndag, siden han kom for sent hjem fra et opphold i hjemlandet Senegal. Sané har ikke vært like god og dominerende denne sesongen som i 2014, og mye av grunnen skal være at han lenge har hatt et ønske om å komme seg videre i karrieren.

Nå blir det etter all sannsynlighet i Rosenborg fra 22. juli, da overgangsvinduet i Norge åpner.

Bodø/Glimt er en av klubbene Rosenborg har handlet mest av, og lånt ut spillere til, i moderne tid. Mini, Ørjan og Runar Berg, Arne Hanssen og Terje Mørkved, Harald Martin Brattbakk, Jan Derek Sørensen, Trond Olsen og Trond Sollied er noen av de som har spilt for begge klubbene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder