Godset-treneren krevde mål – Wikheim ble matchvinner

Strømsgodset med fem seirer av seks mulige med ny trener

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm - Strømsgodset 1-2) Bjørn Petter Ingebretsen (48) har revolusjonert Strømsgodset siden han tok over. At nettopp Gustav Wikheim (22) sørget for tre poeng på Åråsen, var langt fra tilfeldig.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg har sagt at han må få mer ut av de tingene han gjør. Når han da scorer som i dag, er det deilig, sier Strømsgodset-trener Ingebretsen til VG.

Kombinasjonen Iver Fossum og Gustav Wikheim skapte det meste fremover for gjestene på Åråsen søndag kveld. Veggspill, kjappe vendinger og frispillinger skapte store problemer for forsvaret til hjemmelaget – og en rekke store sjanser for Strømsgodset.

VG Live: Slik var Lillestrøm - Strømsgodset

Etter 86 minutter, etter scoringer av Moryké Fofana og Flamur Kastrati, så det ut til at poengene skulle deles i Lillestrøm, men så avgjorde banens beste spiller, Gustav Wikheim, kampen for gjestene.

– Det er mye energi i spillergruppen, og hver gang vi går ut på banen for tiden, spiller vi godt. Vi er i flytsonen, sier Gustav Wikheim etter kampen.

– Og det er utrolig deilig å avgjøre en slik kamp, fortsetter han.

Les også: Godset-sjefen leverer på RBK-nivå

For Bjørn Petter Ingebretsen har starten på karrieren som hovedtrener i Strømsgodset vært tilnærmet perfekt. Fem seirer på seks mulige synes han rett og slett er «veldig fint».

– Jeg synes Marius Høibråten var vår beste, men Wikheim er god. Gustav kan gjøre ting på egen hånd. Det er veldig fint å ha en slik å supplere med i laget vårt. Når han i tillegg scorer, er det meget bra, oppsummerer Ingebretsen etter 2-1 mot et hjemmesterkt Lillestrøm.

Lær mer om Ingebretsen: – Den stille ledertypen

Flere store sjanser

Strømsgodset var best i den første omgangen på Åråsen, men det var ingen stor omgang likevel. Martin Ovenstad burde sendt gjestene i ledelsen åtte minutter før hvilen da han fikk avslutte upresset fra 10-11 meter. Skuddet gikk rett på Lillestrøm-keeper Arnold Origi. Forarbeidet av Strømsgodsets Iver Fossum og Gustav Wikheim, var det høy klasse over.

Nye Godset: Måtte innføre «barnehageregler»

Hjemmelagets Erling Knudtzon hadde et skudd som snek seg like utenfor Strømsgodset-stolpen tidlig i omgangen, men ellers var Lillestrøm lite imponerende fremover i banen. Særlig Marius Høibråten hadde god kontroll bak hos bortelaget de første 45 minuttene, som var målløse.

Kunne vist ut Abu

Lillestrøm kom best i gang etter pause, men etter noen halvsjanser var det missen bak i vertenes forsvar som skulle gi uttelling. Simen Kind Mikalsen prøvde å bruke hælen for å klarere ballen ut av boksen, men bommet. At kaptein Frode Kippe fulgte opp med å nikke ballen rett i beina til Flamur Kastrati, gjorde ikke situasjonen noe bedre. Kastrati avsluttet opp i nettaket. 0-1, Strømsgodset.

Trener-fremtiden: Ingebretsen vil ha langtidskontrakt

– Det var et innlegg som gikk gjennom feltet. Jeg prøvde å få headet ballen unna, men hadde ikke oversikt og den endte i stedet hos en Godset-spiller som sto alene foran mål, beskriver LSK-kaptein Frode Kippe til VG.

– Vi klarte ikke holde på ballen, spilte på oss for mange brudd og slapp til for mange sjanser. Vi må være mye mer nøye i det vi gjør, sier han.

Seks minutter senere, i det 58. spilleminuttet, sørget en klønete Moammed Abu for at vertene fikk straffespark da han felte Erling Knudtzon. Dommer Tom Harald Hagen kunne ha gitt Abu det andre gule kortet for kvelden, men valgte å la være. Moryké Fofana var sikker fra straffemerket og utlignet.

Etter utligningen tok Strømsgodset over og skapte flere muligheter, før altså Gustav Wikheim dukket opp på en retur fra Arnold Origi og avgjorde til 1-2.

– Vi har en god lagmoral og kjemper hardt for hverandre. Det viser igjen i resultatene, sier Wikheim.

PS! Bjørn Petter Ingebretsen har hovedtrenerkontrakt med Strømsgodset ut sesongen. Til VG sier treneren at det foreløpig ikke er noen forhandlinger mellom ham og klubben om en forlengelse. Men det ligger i kortene at Ingebretsen fortsetter...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder