SIGNERTE FOR BORO: Birger Solberg Meling (18) smiler etter at han mandag kveld signerte proffkontrakt for Championship-klubben Middlesbrough. Foto: TORD M. PEDERSEN

Dette er Norges nye englandsproff

(VG Nett) Stavanger-gutten Birger Solberg Meling (18) har skrevet proffkontrakt med Championship-klubben Middlesbrough.

  • Øyvind Jacobsen
Publisert:

Venstrebacken, som ikke er vurdert god nok for spill på Vikings rekruttlag i 2. divisjon, har imponert så mye på et prøvespill, at han nå har signert en kontrakt for 2013/2014-sesongen med Middelsbrough.

- Han er tiltenkt en plass på U21-laget deres, men har fått en god kontrakt som han kan leve av. Jeg er veldig glad på hans vegne, sier far Bjarne Jåtten Meling, som var med sønnen tre dager under et 14 dagers prøvespill nylig.

Det prøvespillet kom i stand etter at Birger Solberg Meling imponerte i noen skolekamper for St. Svithun videregående skole i Stavanger i vår mot Wolverhamptons U18-lag i England. 18-åringen har aldri spilt aldersbestemte landskamper, og heller ikke fått spille på kretslaget til Rogaland, faktisk aldri fått innkallelse til kretslagsamling heller.

- Jeg er overlykkelig over å få denne muligheten. Det gikk veldig bra på prøvespill i tre kamper. Målet er å prestere så bra for U21-laget deres at jeg får vært med A-laget på trening, og kanskje også i kamp om alt går min vei underveis i sesongen, sier Birger Solberg Meling til VG.

I 1997 var Erik Nevland i en liknende situasjon. Han fikk ikke proffkontrakt med Viking etter endt junioralder, men ble likevel signert til selveste Manchester United. Også han var tiltenkt en plass på U21-laget, men fikk raskt trene med A-lagsspillerne og fikk en innholdsrik karriere.

Viking har sagt fra seg alle rettigheter til spilleren - og får ingen overgangskompensasjon - ei heller videresalgsrettigheter om Birger Solberg Meling skulle slå til i England.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder