UT: André Villas-Boas hadde en veldig god statistikk som Tottenham-manager, men måtte gå etter 0-5 for Liverpool for ett år siden. Foto:,PA PHOTOS

Villas-Boas beskylder Tottenham for løftebrudd

André Villas-Boas går nå hardt ut mot Tottenham på portugisisk TV.

Det er nå ett år siden han måtte forlate London-klubben. Nå bryter treneren stillheten og beskylder Tottenham for løftebrudd.

Han mener at styreformannen i Tottenham, Daniel Levy, lovte han kjøp av stjernespillere etter salgene av Luka Modric og Gareth Bale - men at løftene aldri ble innfridd.

- Jeg endte opp med spillere som ikke hadde den profilen jeg ønsket, sier Villas-Boas til den portugisiske TV-kanalen, gjengitt hos goal.com.

- Styreformannen sa at vi skulle kjempe på et høyer nivå, men etter Modric-salget klarte vi ikke å sikre oss en eneste av de spillerne jeg hadde plukket ut. Jeg tenker da på João Moutinho, Willian, Oscar og Leandro Damião.

Fikk ikke erstattere

Villas-Boas er klar på at dette var løftebrudd av Levy.

- I løpet av to år mistet jeg van der Vaart, Modric og Bale. Løftene om erstattere ble ikke innfridd.

Villas-Boas var manager i Tottenham i 18 måneder.

- Jeg ble ikke sparket. Vi ble enige om å bryte kontrakten.

Mange Tottenham-tilhengere reagerte på at portugiseren fikk sparket i desember i fjor til tross for at laget hang med helt i toppen. I dag er Tottenham på 7.plass i ligaen.

– I min første sesong satte Tottenham poengrekord og hadde aldri vunnet så mange seriekamper før, sier Villas-Boas i intervjuet.

Han peker på at Spurs var bare ett poeng fra Champions League-plass og at de gjorde det bra i Europa League.

Villas-Boas er i dag trener i Zenit St. Petersburg. Han blir stadig koblet til engelske klubber.

Ikke England

- Jeg har ingen planer om å dra tilbake til England nå, sier han i intervjuet.

Derimot innrømmer han å ha hatt samtaler med Liverpool.

- Jeg hadde samtaler med Liverpool, en klubb jeg ser opp til. Men jeg sa at det ikke lå i mine planer, selv om livet kan ta uventede retninger. Jeg likte å være trener i England, det var en positiv erfaring, men det skjedde også negative ting.

Villas-Boas kom fra Porto til Chelsea, så trente han Tottenham og er altså nå i St. Petersburg, der han håver inn en god lønn og har 13 prosent skatt.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder