Bayern München fortsatte triumf-rekken

Har gått ubeseiret gjennom de siste 16 kampene(Bayern München - Roma 2-0) David Alabas kneskade var et stygt skår i gleden da Bayern München sikret gruppeseieren i Champions League onsdag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den første diagnosen onsdag kveld går ut på en leddbåndsskade i kneet. En MR-undersøkelse torsdag skal fastslå skadens nøyaktige omfang, men trener Pep Guardiola er pessimist.

– Det ser ut til å bli to eller tre måneders pause. Jeg håper han er tilbake etter vinterpausen. Han er svært viktig for oss, sa Guardiola.

Alaba har vært en av de toneangivende spillerne i Bayerns sterke høstsesong. I onsdagens 2-0-seier over Roma rakk han å legge opp til Franck Ribérys ledermål før han skadet seg og haltet av banen i det 81. minutt.

VGTV: Se kveldens to Bayern-scoringer

Fortsatte seiersrekken

Bayern har ikke tapt en kamp siden midten av august, og i kveld feide de Roma av banen til nok en Champions League-triumf.

For ordens skyld: Det forrige tapet kom 13. august, et 2-0-tap mot Borussia Dortmund. Siden dette har de gått ubeseiret gjennom 16 kamper i Bundesliga, cup og Champions League, uten å gå på en eneste smell.

Bayern-laget fikk bryne seg på et tettpakket Roma-forsvar i kveld, men hadde likevel full kontroll i samfulle 90 minutter.

Suveren gruppeleder

Nettkjenning ble det ikke før 37 spilte minutter, da Alaba kom til et godt og lavt innlegg. Franck Ribery satte bredsiden til, og satte inn 1-0 for hjemmelaget på Allianz Arena.

I andre omgang begynte Roma å bli slitne av å forsvare seg så tøft som de gjorde, og det ga vertene enda mer rom å boltre seg på. Etter 63 minutter serverte Robert Lewandowski til Mario Götze, som styrte ballen i mål fra femmeterstreken.

Kampen ebbet ut i 2-0-seier, og Bayern står nå med 12 poeng i gruppe E.

Slik endte kveldens Champions League-kamper:

Bayern München – Roma 2-0, Manchester City – CSKA Moskva 1-2, Ajax – Barcelona 0-2, Paris Saint-Germain – APOEL Nikosia 1-0, Maribor – Chelsea 1-1, Sporting Lisboa – Schalke 4-2, Athletic Bilbao – Porto 0-2, Sjakhtar Donetsk – BATE Borisov 5-0.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder