Odd dempet festen i Haugesund

Haugesunds tredje strake hjemmetap

Odds første 16.mai-seier på 12 år

17. MAI-FEST I SKIEN: Odd-spillerne jubler etter 1-0 borte mot Haugesund. Foto: NTB Scanpix

Fagermo: - Deilig å slå tilbake

HAUGESUND (VG Nett) (Haugesund - Odd 1-2) Effektive Odd satte en solid demper på festen i Haugesund. Hjemmelaget må feire 17. mai på sisteplass i ligaen.

  • Joar Time

Artikkelen er over seks år gammel

- Det var deilig å slå tilbake etter en skuffende svak opptreden mot Lillestrøm sist. Vi gjorde en veldig god bortekamp, og har generelt vært gode på bortebane i hele år. Før pause slapp vi ikke Haugesund til en eneste sjanse, og alt i alt er jeg fornøyd med en strålende gjennomføring. Bunnsolid, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Cmore.

- Vi kom hit med ønske om å gå ut med stor bevegelse og stor entusiasme - og jeg var klar på at vi måtte tørre å vinne, sier Fagermo.

- Ikke synes synd på oss selv

I en sjansefattig kamp klarte Haugesund å komme tilbake fra 0-1, men da Håvard Storbæk satte inn 2-1 på lagets andre sjanse i kampen i det 90. spilleminutt var det slutt for et Haugesund-lag som kjempet iherdig kampen gjennom.

- Vi må bare brette opp ermene og ikke synes synd på oss selv. Fortsetter vi sånn som vi spilte i dag og trykker skikkelig til, så skal seirene komme. Vi skal kjempe hardt, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til samme kanal.

- Jeg forsøkte å be spillerne om å nyte anledningen og by på seg selv. Jeg forventet at spillerne skulle kose seg på en sånn dag med mye folk på tribunen, men dessverre ble det ikke noe å feire til slutt.

Sisteplass

Herolind Shala headet Odd i ledelsen på kampens første sjanse etter 40 minutter, før Geir Ludvig Fevang - også med hodet - utlignet like etter hvilen. Da det så ut til å ende uavgjort dukket Storbæk opp på et godt innlegg fra Bentley.

Det betyr at Haugesund feirer 17. mai på sisteplass i Tippeligaen.

Ingen festforestilling

Kampene 16. mai blir ofte kalt fotballens festdag, men i Haugesund ble lyset tidlig slukket. Publikum gjorde riktignok en flott jobb for å skape en fin ramme, men ute på banen - hvor det hele avgjøres - var det langt mellom høydepunktene.

Spenningen var til stede, men det ble mye oppjaget spill og lite spillerom mellom to lag som hadde brukbar defensiv kontroll.

Effektive Odd

Odd kom til Haugesund med en elendig 16. mai-statistikk i bagasjen. Man må hele 12 år tilbake i tid for å finne forrige Odd-seier på fotballens festdag, da laget vant 4-2 mot Sogndal i 2002.

Bortelaget fortsatte i det sporet de stort sett har hatt denne sesongen; med en trygg og solid opptreden - uten de altfor store faktene. Det bidro til å temme et Haugesund i motgang, som riktignok jobbet hardt - men uten å skape de store problemene for Odd.

Haugesund gikk inn i kampen på nedrykksplass etter lite form og fasong de åtte første seriekampene, og fortsatte i noenlunde samme stil 16. mai.

Kampens første målsjanse kom først etter 40 minutters spill, og da var Odd dødelig effektive. Jone Samuelsen ble fint flikket gjennom av Frode Johnsen, og på like pent vis fant Samuelsen hodet til Herolind Shala. 1-0 til bortelaget og en tung vei å gå for Haugesund.

Haugesund bedre med

Om Odd var effektive som gikk til pause med ledelse, så var Haugesund like effektive etter hvilen. Laget maktet å legge trykk på Odd på dødball, og da Geir Ludvig Fevang fikk gå uforstyrret opp på fem meter på en corner - satt ballen rett i nettaket.

Etter utligningen var Haugesund friskere, og kunne tatt ledelsen da Kristoffer Haraldseid på fint vis kjempet med seg ballen helt til han kom alene med keeper André Hansen, men en dårlig avslutning hindret scoring.

Haugesund kjempet godt, men som lag i motgang ofte opplever, så kom ingenting gratis - tvert om.

Storbæks scoring i sluttminuttet føltes brutalt for hjemmelaget, men Odd tok vare på sjansene sine og tok tre viktige poeng.

Mer om

  1. FK Haugesund
  2. Odd

Flere artikler

  1. Fagermo og Odd rasende på dommeren

  2. Rekdal: - Snytt for tredje gang på rad

  3. Fevang skjøt Stabæk nærmere nedrykksstreken

  4. Enorm snuoperasjon av Odd: Tre mål på åtte minutter knuste Stabæk

  5. Molde første dobbeltmester på 11 år: Matchvinner Gulbrandsen: - Det har vært en drøm for oss i hele år

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder