FKH uten seier i Tippeligaen: - Tålte ikke bronsen i fjor

HAUGESUND (VG Nett) (Haugesund - Sogndal 0-3)Sogndal spilte nær en perfekt bortekamp med et kompakt forsvar og svært effektive angrep. Fjorårets bronsevinner var ikke til å kjenne igjen.

 • Joar Time

Artikkelen er over seks år gammel

Sogndal traff blink med kampplanen, og vant fortjent 3-0 etter at laget scoret på sine tre første sjanser i kampen.

Haugesund fortsatte den svake sesonginnledningen, og klarte lite på eget gress. Laget skapte nesten ikke en eneste målsjanse mot et hardtkjempende Sogndal.

Haugesundsvisekaptein Tor Arne Andreassen sier til VG at fjorårets tredjeplass endret mentaliteten i laget.

- Det kan virke som at fjorårets gode resultater har gått litt til hodet på oss. For mange av spillerne jobber ikke godt nok - vi må krige og sloss for hvert poeng - og det har vi ikke gjort hittil i år.

- Det svir enormt, for vi er dårlige i presset og skaper ingenting fremover. Vi er usannsynlig dårlige defensivt, spiller med null selvtillit og kjemper i en enorm motbakke, sier Andreassen.

Sogndal stod opp

Haugesund ble utspilt i Stavanger forrige serierunde og viste få tegn til bedring mot Sogndal - som også hadde en tung start på sesongen bak seg.

Til tross for at det var nettopp mot Sogndal hjemmefansen trodde sesongen ville få en oppsving, var det bortelaget som imponerte de fremmøtte - mens Haugesund fortsatte det tafatte og upresise spillet fra møtet med Viking.

Artikkelen fortsetter under bildet

FOR DÅRLIGE: Visekaptein Tor Arne Andreassen sier at det svir å tape 3-0 hjemme. Foto: Jan Kåre Ness. NTB scanpix.


Sogndal stod opp i duellene, presset høyt og vant ballen i farlige soner - og brøt ned Haugesunds oppbyggende spill med duellkraft og kløkt.

Etter kampen er det en fornøyd Jonas Olsson som snakker med VG.
- Dette var en helt fantastisk prestasjon av spillerne mine. De var solide alle som én, sier den svenske treneren og roser alt fra oppmann til Håvard Flo.

Effektivt bortelag

Sogndal var også effektive foran mål, og både Mahatma Otoo og Hjörtur Logi Valgardsson omsatte kampens to første sjanser i mål. Otoo utfordret og skjøt fra 18 meter, før ballen fikk en unaturlig sprett i bakken som satte Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen ut av spill.

- En skikkelig «Donald Duck»-stuss før ballen skjøt opp som en rakett i hoftehøyde, sier Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen til Cmore.

Etter 33 minutter doblet islandske Valgardsson ledelsen etter utsøkt forarbeid av Petter Strand på høyrekanten. Valgardsson løp seg i posisjon i feltet og satte sikkert inn 2-0.

Tamt Haugesund

SATTE INN 1-0: Mahatma Otoo takket høyere makter etter at skuddet hans fikk en sprett og gikk over keeper Kristiansen. Foto: Jan Kåre Næss, NTB Scanpix.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor, og Sogndal scoret igjen på sin første målsjanse i omgangen. Bjørn Inge Utvik raget høyest på en corner og satte sikkert inn 3-0 - en corner som ble forårsaket av en noe usikker handling av reservekeeper Olav Dalen som erstattet Kristiansen ved halvtid.

Til VG sier trener Jostein Grindhaug at han synes synd på spillerne etter dagens tap - Haugesunds tredje for sesongen.

- Nå må vi bygge opp sakte men sikkert, for i denne kampen var ikke grunnsteinen vår - innstillingen - på plass. Vi må ha større sult og entusiasme, og det er mitt ansvar å få det fram.

Haugesund står nå med seks kamper uten seier i Tippeligaen, siden 3-1 mot Odd 3. november i fjor.

Les også

 1. Wikheim scoret med øyet: - Det gjorde fryktelig vondt

  SOGNDAL (VG) (Sogndal - Strømsgodset 1-3) Strømsgodsets Gustav Wikheim (21) tror han brukte både øyet og nesen da han ga…
 2. Londak med to tabber: - Lagkameratene reddet ræva mi i dag

  BODØ/OSLO (VG)(Bodø/Glimt - Sogndal 4-2) Pavel Londak (33) takket lagkameratene etter at Bodø/Glimt snudde til seier…
 3. Flo-rakett stoppet Sarpsborg-festen: - Sikker på at keeper skulle få svidd fingrene

  SOGNDAL (VG) (Sogndal - Sarpsborg 08 1-1) En suser fra Ulrik Flo (25) hindret Sarpsborg i å ta sin andre strake seier i…
 4. Stabæks sjef etter drømmestarten: - Vi henter to nye spillere

  BEKKESTUA (VG) (Stabæk - Sogndal 3-0) Stabæk tok tabelltoppen. Ikke nok med det. De forsterker laget også.
 5. Drømmestart for Stabæk

  BEKKESTUA (VG) (Stabæk - Sogndal 3-0) De er tippet rett ned i 1. divisjon.

Mer om

 1. FK Haugesund
 2. Sogndal Fotball

Flere artikler

 1. Søderlund-forvandling snudde kampen

 2. Fagermo: - Deilig å slå tilbake

 3. Tok farvel med perlescoring: - Føles godt

 4. Måtte stoppe kampen på grunn av uvær

 5. Effektive Bodø/Glimt scoret fire mot Haugesund

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder