Sendte Molde til cupfinalen: – Går ikke an å beskrive følelsen

Skullerud om «Moi»: – Hele den gutten er klasse

FOTBALL

Magne Hosth: – Veldig, veldig, veldig bittert

NADDERUD (VG) (Stabæk - Molde 0-1) Mohamed Elyounoussi (20) ble den store helten da han sendte Molde til cupfinalen med et herlig soloraid.

Publisert: Oppdatert: 25.09.14 08:13

– Det går ikke an å beskrive den følelsen som går gjennom kroppen idet jeg ser ballen gå i mål, sier Elyounoussi til VG etter kampslutt.

Kampen sto og vippet og ordet stillingskrig har sjelden passet bedre for å beskrive oppgjøret som utspilte seg ute på Nadderud-gressmatten onsdag kveld.

Det trengtes noe spesielt for å skille lagene - og spesiell var så til de grader den scoringen Mohamed Elyounoussi vartet opp med fem minutter før slutt.

– Hele gutten er klasse

På stillingen 0-0 - med en cupfinale på Ullevaal i potten - satte vingen voldsom fart ute på venstrekanten.

Et par overstegsfinter, en dragning og en banehalvdel med ballen i beina senere hadde 20-åringen plassert ballen utagbart nede i Mande Sayoubas venstre hjørne.

– Det var en herlig scoring. Vi jaktet på den lenge, sier Molde-keeper Ørjan Nyland til VG.

Han holdt nullen på Nadderud. Dermed ble Elyounoussis nettkjenning kveldens eneste - og den som sendte Molde til cupfinalen.

– Det er høy klasse over hele den gutten. Ikke bare i beina, men i hodet også. Han er en helt strålende utøver som vil bli bedre hver dag. Han jobber så hardt og fortjener dette, skryter Molde-trener Tor Ole Skullerud.

«Moi» selv nyter suksessen. Nå er han klar for å storspille også på nasjonalarenaen.

– Jeg skjønte ikke at jeg var i ferd med å avgjøre denne kampen før jeg så ballen i mål. Fetter Tarik (Elyounoussi) har vunnet cupen og fortalt meg om det. Nå er det endelig min tur, sier matchvinneren om det å skulle spille finale.

VGLIVE:Slik var kampen: Stabæk-Molde

– Et stort kick

Der venter vinneren av torsdagens andre semifinale mellom Odd og Sarpsborg 08. Uansett hvem det blir, er trener Skullerud klar for oppgaven. Og den blir enklere av å ha en spiller som Elyounoussi på laget.

– «Moi» er en målscorer. Han har gjort dette hele sesongen, sier en tydelig fornøyd Skullerud.

Han mener seieren var ytterst fortjent for Moldes del, men erkjenner at den satt langt inne. Det viste en lettet «Toro» også med all tydelighet da dommer Tom Harald Hagen blåste av for full tid. Om de elleville jubelscene som utspilte seg nede på sidelinjen og etter hvert ute på gressmatten, sier Skullerud følgende.

– Når det går hjem... Dette er en stor fotballkamp vi har så lyst til å vinne. Når vi da klarer det, så er det et stort kick, smiler Molde-treneren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Skuffet Hoseth

Han slapp å se sin tidligere spiller Magne Hoseth «ta en Frank Lampard» ved å score mot gamleklubben. Stabæks nummer 16 har spilt på Nadderud siden i slutten av juli, og det var den tekniske veteranen det ble snakket mest og før kampen. Hoseth spilte fra start og gjorde en god figur, men etter kampen innrømmet han at hans gamle arbeidsgiver rett og slett var bedre i det meste i semifinalen.

– Molde var det beste laget. Men det det surt hvordan baklengsmålet kommer. Det er altfor lettvint, sukker en skuffet Hoseth til VG.

Han legger ikke skjul på at han hadde et sterkt håp om et annet utfall av semifinalen.

– Den scoringen kommer fire-fem minutter før slutt. Det er veldig, veldig, veldig bittert. Selvfølgelig, sier Hoseth.

Jevnspilt før pause

Molde tok kommandoen umiddelbart på Nadderud og kom til en god mulighet allerede etter fem minutter da midtstopper Joona Toivio beinet ballen over Stabæk-målet etter et hjørnespark.

Syv minutter senere viste Stabæk-spillerne at de absolutt ikke hadde noen planer om å bli en kasteball i semifinalen.

En meget livlig Franck Boli dro seg nydelig fri ute på venstrekanten og fosset inn i gjestene 16-meter. Fra spiss vinkel fyrte han av en markkryper som Ørjan Nyland på klønete vis slapp forbi seg. Heldigvis for sisteskansen ble han reddet av Per Egil Flo, som klarerte ballen en meter fra streken.

Halvminuttet senere fyrte Andrew Jacobsen av fra 25 meters hold, bare for å se at Nyland fikk slått unna det knallharde skuddet.

Nærmere nettkjenning kom ingen av lagene før pause, selv om Tommy Høiland, Mohamed Elyounoussi og Fredrik Brustad alle var farlig frempå ved hver sin anledning.

Målløst var det lenge også i den andre onmgangen, men fire minutter før slutt var Elyounoussi nådeløs. Scoringen var like vakker som den var viktig. Nå er det kun Odd eller Sarpsborg 08 som kan ødelegge for et «The double»-jagende Molde.

Her kan du lese mer om