TRAGEDIE: Det sørafrikanske fotballmiljøet er i sorg etter nyheten om Senzo Meyiwas død. Her er han i aksjon under en privatlandskamp mot Australia i mai i år.
TRAGEDIE: Det sørafrikanske fotballmiljøet er i sorg etter nyheten om Senzo Meyiwas død. Her er han i aksjon under en privatlandskamp mot Australia i mai i år. Foto:Rick Rycroft,Ap

Landslagskeeper skutt og drept

FOTBALL

Den sørafrikanske fotballkeeperen Senzo Meyiwa ble i dag erklært død, bare 27 år gammel.

Publisert: Oppdatert: 26.10.14 23:23

Det var nettstedet Soccer Laduma som først meldte om hendelsen.

Han ble erklært død da han ankom sykehuset i byen, og politiet bekreftet identiteten til den avdøde på sin Twitter-profil søndag. Videre skriver de at han ble skutt og drept i et hus i byen Vosloorus i Sør-Afrika.

Ved 23-tiden norsk tid la politiet også ut en melding om at de utlover en belønning til den som kan komme med tips som kan føre dem til gjerningsmannen. De skriver at sju personer skal ha tatt seg inn i huset, og at det skal ha endt i en krangel.

Spilte kamp lørdag

Senest lørdag kveld spilte Meyiwa fotballkamp. Han voktet målet for sin klubb Orlando Pirates da de slo Ajax Cape Town 4-1. Meyiwa var nylig blitt utnevnt til kaptein på laget.

27-åringen var også en del av det sørafrikanske landslaget, og har ifølge Soccer Laduma fungert som kaptein også der.

Under den pågående kvalifiseringen til Afrikamesterskapet 2015 hadde han spilt fire kamper, og ennå ikke sluppet inn mål.

Meyiwa har spilt i Orlando Pirates i hele sin karriere. Han har tatt to seriegull med klubben.

Det sørafrikanske fotballmiljøet er nå i sorg over tapet av keeperen, og landslagsspiller Dean Furman skrev følgende på sin Twitter-profil søndag kveld:

«Knust over tapet av vår kaptein og venn Senzo Meyiwa. Våre tanker og bønner er med hans familie og venner i denne vanskelige tiden».

Her kan du lese mer om