USIKKER FREMTID: Steinar Nilsen forbereder Tromsø-laget til morgendagens oppgjør mot Premier League-stjernene i Tottenham. Hva som skjer med treneren fremover skal avklares rett etterpå. Foto: Scanpix

Nilsen vil ha TIL-avklaring etter Tottenham-kampen

TROMSØ (VG) Først skal Steinar Nilsen (42) lede Tromsø mot Tottenham. Så tror han det er best for klubben at trenerspørsmålet blir besvart.

 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over seks år gammel

Torsdag kveld - mot Premier League-klubben Tottenham i Europa League - leder vikaren etter sparkede Agnar Christensen Tromsø for siste gang på Alfheim - muligens. Fortsatt er det uklart om hvem som trener den 1. divisjonsklare europacupdeltageren neste sesong.

Nilsen har garantert sine tilhengere i sentrale posisjoner i klubben. Sterke krefter jobbet for å få ham inn i høst, da som assistent for den daværende hovedtreneren Agnar Christensen. Men er Nilsen helt sikker på om han vil fortsette? Og får han lov?

- Jeg er veldig i tenkeboksen på alle mulige områder. På den ene måten har man veldig lyst. Det er en flott spillergruppe og du ser mye muligheter. Så er jeg nødt til å tenke på min egen familie. Å være hovedtrener er det mest usikre yrket du kan ha, sier Steinar Nilsen til VG over en kaffekopp på Alfheim.

VG Live torsdag 19.00: Tromsø-Tottenham

Der er parkeringsplassen dekket av snø og slaps. Klubben trente midt på dagen - i fullt flomlys - med trener Sigurd Rushfeldt som innstepper på venstreback.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BRØDREBESØK: Tromsø-trener Steinar Nilsen (t.h.) på Alfheim onsdagens trening. Broren og tidligere Tottenham-spiller Roger Nilsen var innom. Foto: Øyvind Herrebrøden


Ved den ene dødlinjen ryddet en traktor kunstgressbanen for snø. På motsatt side, i det ene hjørnet, ligger en snøsamling så stor at Alfheim kunne tatt den i bruk som gratishaugen. Det skjer ikke, men stadion er utsolgt - rundt 6100 mennesker ventes torsdag kveld.

- Er det så enkelt at hvis du vil, får du da trenerjobben i Tromsø?

- Nei, det tror jeg heller ikke. Jeg tror klubben vil gjøre det grundig. Men for min del bør mye være avklart innen utgangen av søndag. Det handler om viktigheten om min egen måte å jobbe på. Jeg skal tross alt være i gang med noe 1. januar. Uansett hvilken jobb jeg skal starte i, sier Nilsen, Tromsø-trener i sin tredje periode.

Han har permisjon ut året fra jobben som salgssjef for Rica Ishavshotell på kaien i byen.

Spørsmålet er om fotballmannen Nilsen vil tilbake dit. Men han mener noe må skje snart rundt trenersituasjonen i klubben.

- Jeg tror det er en fordel for Tromsø å ha det på plass innen de neste to ukene. Går det noe lenger enn det, tror jeg ikke det er gunstig for klubben, påpeker Steinar Nilsen overfor VG.

Det er trioen Lars Espejord, sportssjef Svein-Morten Johansen og Gunnar Wilhelmsen som jobber rundt hovedtrener. Administrerende direktør Vegard Berg Johansen sier følgende om hva som skjer der:

- Steinar er vår trener ut 2013. For 2014 venter vi med å kommentere noe. Vi jobber strategisk videre og skal bygge en profil, sier Johansen til VG.

- Blir det en avklaring rundt Nilsen innen søndag - slik han ønsker?

- Vi jobber videre med prosessen vår. Når vi lander, vil vi kommentere det, svarer han.

- Så du kan ikke love at det blir avklart med ham innen søndag?

- Klubben jobber videre med sin prosess, er svaret på det. Vi skal ha noen klare rammer på plass i løpet av desember. For vi ser at 2014 kommer fort, sier Vegard Berg Johansen.

Tottenham-kampen torsdag er høstens store oppgjør for den eneste norske deltageren i Europa i 2013. Men siden trekningen har Tromsø rykket ned fra eliteserien, Tottenham allerede avansert fra gruppen, mens TIL er slått ut.

Men ifølge direktøren kunne klubben solgt ut Alfheim tre ganger til denne matchen.

- For oss er dette en slags restart av klubben. Det blir kamp 1 i 2014. Vi er glade vi slipper å vente til april for å spille en viktig kamp igjen, påpeker Vegard Berg Johansen i Tromsø.

Les også

 1. Høgli: - Hadde berget plassen med Yttergård Jenssen

  Det siste året har Tromsø skiftet ledere, trenere og spillere. Men ingen har hatt mer betydning enn Ruben Yttergård…
 2. TILs landslagsback: - Blytungt og uvirkelig

  BERGEN/OSLO (VG) (Brann - Tromsø 4-1) Ruben Kristiansen (25) og Tromsø var sjanseløse i kampen de var nødt til å vinne.
 3. Tromsø frykter ikke spillerflukt

  TROMSØ (VG) Flere Tromsø-spillere griner på nesen av spill i 1. divisjon neste år.

Mer om

 1. Tromsø IL

Flere artikler

 1. Steinar Nilsen: - Gjør dette av ren kjærlighet

 2. Nilsen: - Jeg klarte ikke å si nei

 3. Nekter å si hvorfor Nilsen fikk sparken: – Jeg er i sjokk

 4. Nilsen erstatter sparket Tromsø-trener

 5. Tromsø-treneren: - Kommer aldri til å gi meg, uansett

Fra andre aviser

 1. Dette er TILs nye trenerduo

  Aftenposten
 2. Ikke aktuelt å nedprioritere Europa League

  Aftenposten
 3. Redningsmann, medaljejubel og sparken - slik var Nilsens TIL-år

  Aftenposten
 4. Redningsmann, medaljejubel og sparken - slik var Nilsens TIL-år

  Fædrelandsvennen
 5. Christensen ferdig i TIL

  Aftenposten
 6. Ikke aktuelt å nedprioritere Europa League

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder