Blatter om korrupsjonsskandalen: – Kan ikke overvåke alle

ZÜRICH/OSLO (VG) Sepp Blatter (79) mener korrupsjon er et lite, men alvorlig problem i FIFA. Han tar ikke på seg noe skyld for skandalen som nå rammer fotballen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Torsdag åpnet presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kongressen i Zürich. Etter flere dager arrestasjoner, razzia, ydmykelser og avsløringer klarte ikke Sepp Blatter å holde en gjennomført festtale.

– Jeg vet at mange mennesker holder meg ansvarlig for disse handlingene og at ryktet til fotballen blir skadet, men jeg kan ikke overvåke alle hele tiden. Hvis folk gjør noe galt, vil de også prøve å gjemme det, sier Blatter.

Les også:Måtte innkalle til krisemøte

79-åringen har vært president i FIFA siden 1998 og stiller fredag til gjenvalg igjen. Selv om en rekke prominente fotballtopper har vendt seg mot sveitsere, inkludert Norges Yngve Hallén, tyder ting på at Blatter vil vinne valget foran motkandidat Prins Ali av Jordan.

Se hvem Norge velger foran Blatter

En rekke høytstående FIFA-representanter ble onsdag arrestert på luksushotellet deres i Sveits. Amerikanske myndigheter har etterforsket en rekke personer i FIFA i flere år. Korrupsjon, hvitvasking og pengeutpressing for milliarder er anklagene mot disse.

– De korrupte i fotballen er en minoritet, slik korrupte er i resten av samfunnet. Som i resten av samfunnet må de tas, for fotballen kan ikke være et unntak. Det er FIFAs ansvar at de skyldige blir funnet og straffet. Vi vil derfor samarbeide med alle myndigheter for å sørge for at de som har gjort noe galt, fra topp til bunn, blir oppdaget og straffet, sier Blatter.

VG oppdaterer artikkelen!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder