Samuelsen fikk millionlønn for evig Odd-troskap

Tilbakebetalte med perlescoring mot Godset

Kunne reist til utlandet i vinter, blir i Odd til 2019

SKIEN (VG) (Odd - Strømsgodset 2-0) Etter å ha blitt årets spiller i VG kunne Jone Samuelsen (30) ha reist til utlandet. I stedet fikk han topplønn for å love Odd evig troskap.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I går betalte han tilbake for første gang denne sesongen i form av mål. Etter to gode langskuddforsøk endte det tredje i et perlemål tre minutter før pause. Han fintet bort Øyvind Storflor, ladet kanonen og fra 25 meter gikk ballen inn i hjørnet.
Espen Bugge Pettersen, som reddet mye, mener han ikke kunne ta den viktige 1-0-scoringen.
- Det var 15 spillere mellom meg og ballen. Jeg så ikke utgangen, og den var godt plassert, sier Strømsgodset-keeperen.
- Jeg kjente at jeg fikk ganske bra treff, sier Samuelsen, som er glad for at han valgte å skrive kontrakt med Odd som varer helt ut 2019-sesongen.

Skrev kontrakt ut 2019

- Det var interesse fra utlandet, men dette er rett klubb for meg å være i hvis du skal være med på noe gøy. Når det flyter så spiller vi god fotball, sier Samuelsen.
- Vi fikk henvendelser fra svenske og danske klubber. Men Jone tok selv initiativet og sa at han ville bli. Vi har ikke noen store lønninger i Odd, men Jone fikk topplønnen - ferdig snakket. En million kroner i årslønn er lønnstaket, og det fikk han, sier daglig leder Einar Håndlykken til VG.
- Han var smart som smidde mens jernet var varmt. Fikk en lang og god kontrakt. Han gjorde som meg, sier Dag-Eilev Fagermo og ler.
Han skrev også en ny langtidskontrakt med telemarkingene etter fjorårets jubelsesong. Samuelsen var så fornøyd både med det sportslige og familiære at han heller ville sikre seg en lang og god avtale i Skien - selv om han kunne tjent mer penger i utlandet.
- Det var bedre klubber enn Odd som ville ha Jone. Men det er ikke mange som betaler ti millioner kroner i overgangssum for en 30-åring. Det var veldig viktig at han ble. Han er en kontiunitetsbærer og suveren i gruppen, i tillegg til at han leverer sportslig, sier Fagermo.

Odd vant fortjent


Etter fire seriekamper uten seier var det en meget fornøyd og lettet Odd-trener som kunne konstatere at de tre poengene var fullt fortjent mot et blekt Strømsgodset.
- Vi klarte både å spille bra og underholdende fotball, i tillegg til å vinne. Det trengte publikum å se også, sier Fagermo, som inntok tredjeplassen på tabellen.
For drammenserne glir det dårlig. Selv om Strømsgodset forsvarte seg bra på Odds mange cornere, skapte laget kun én stor målsjanse ved Iver Fossum - som ellers var blek uten lekekameraten Gustav Wikheim (suspendert).
- Vi manglet en offensiv dimensjon med Gustav ute. Odd var litt bedre enn oss, men vi gjorde en god defensiv prestasjon, sier David Nielsen.
- Men husk at vi har spilt bortekamper mot Vålerenga, Rosenborg, Molde og Odd. Det kan faktisk skje at man ikke vinner de kampene. Til høsten kommer vi til å være med i toppen, sier den danske treneren.

VG LIVE: Slik var kampen

Skuddvillig Samuelsen ledet an

Allerede etter 51 sekunder prøvde landslagsmannen seg med et langskudd, men Bugge Pettersen klarte å holde den nokså godt plasserte avslutningen.

Etter 11 minutter kom det mer nedfallsfrukt etter en av mange Odd-cornere. Rogalendingen fyrte løs fra rundt 20 meter, men ballen gikk via en Strømsgodset-spiller og til corner.

RAKK IKKE FREM: Espen Bugge Pettersen klarte ikke å stoppe Jone Samuelsens perlescoring fra nærmere 25 meter. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

Fire minutter etter pause var Samuelsen svært nær ved å øke til 2-0. Han møtte et strålende forarbeid av Fredrik Nordkvelle inne i Strømsgodset-feltet, men traff ikke ordentlig. En god refleksredning av Espen Bugge Pettersen stoppet den målhissige indreløperen til Odd.

Tamt Strømsgodset skapte bare en målsjanse

Et meget blekt Strømsgodset skapte svært lite i Skien. Iver Fossum, som har vært god i flere kamper denne sesongen, så ut til å savne sin formsterke lekekamerat Gustav Wikheim. Wikheim måtte stå over kampen på grunn av tre gule kort, og uten høyrevingen var ikke Strømsgodset til å kjenne igjen fra den sterke bortekampen mot Bodø/Glimt.

Kun en stor målsjanse klarte David Nielsen lag å skape. Den kom da Iver Fossum skjøt like utenfor etter 49 minutter.

– Vi skapte ikke nok, og det blir for tungt å stå i mot selv om vi gjør en forsvarsmessig god kamp. Alt i alt er vi hakket under Odd i dag, sier Nielsen til TV 2.

Odd på tredjeplass i Tippeligaen

Etter 61 minutter avgjorde telemarkingene kampen. Lars-Kristian Eriksen slo en presis langpasning i bakrom, Olivier Occean rundlurte Marius Høibraaten - og kjempet seg i posisjon alene med Bugge Pettersen. Skuddet var hardt, men ikke bedre plassert enn at Godset-keeperen reddet. Bare for å se at Bentley, som hadde sin beste kamp for året, skjøt inn 2-0.

Dermed tok Odd sin første seier etter fire Tippeliga-kamper uten full pott, og inntok tredjeplassen på tabellen.

– Vi skaper nok, vi vinner 2-0 og det er vi fornøyde med, konstaterer Dag-Eilev Fagermo overfor TV 2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder