TOMÅLSSCORER: Moldes Mohamed Elyounoussi setter inn 1-0 i duell med Pyunik Yerevans Varazdat Haroyan i kvalifiseringskampen mellom Molde og Pyunik Yerevan på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Moi: – Kult å score på en sånn måte

Moström tilbake med mål og målgivende.

To mål hver av Ola Kamara og Mohamed Elyounussi.

MOLDE (VG) (Molde - FC Pyunik 5-0) Mohamed Elyounoussi åpnet Champions League-kvaliken med å score på brassespark.

Joakim Rødven
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg får slengt frem en fot der og treffer veldig godt. Selvfølgelig er det kult å score på en sånn måte da, beskriver «Moi» kampens første mål.

Mens Moldejazzen er i full sving i rosenes by, tok det en drøy halvtime på Aker stadion før feststemningen spredte seg på tribunen. Et innlegg fra venstreback Knut Olav Rindarøy fant veien til en feilvendt Mohamed Elyounoussi. «Moi» lot seg ikke be to ganger og brassesparket like gjerne inn åpningsmålet i Molde

Armenske Pyunik ble ingen målestokk for Tor Ole Skulleruds menn – og det første av to møter endte med 5-0-seier for Molde.

Det betyr at Molde i realiteten er klar for 3. kvalifiseringsrunde til Champions League.

– Vi har ikke scoret mål på de to siste hjemmekampnene. At vi scorer fem i dag var på tide. Så det var godt å score mål igjen, sa en meget fornøyd Molde-trener etter kampslutt.

LES OGSÅ: Vil ha RBK-trøkket i Europa tilbake

Molde hadde god kontroll på den første omgangen, men selv om de hadde ballen mest, så var det ikke mye de fikk utrettet med den.

VG Live:Slik var kampen

Det ville Elyounoussi gjøre noe med, og i det siste ordninære spilleminuttet før pausesignalet gikk puttet han ballen i mål nok en gang. Etter å ha tatt ned et innlegg fra venstre, dro han seg inn mot midten og avsluttet sikkert i det nærmeste hjørnet.

Sjansebonansa

Scoringene til Moi så ut til å gi Molde den selvtilliten de trengte i annen omgang, for det var et mye mer angrepsvillig Molde-lag de siste 45 minuttene.

Vertene spilte seg frem til flere store muligheter det første kvarteret, og både Martin Linnes og Etzaz Hussain ble nektet scoring etter redning fra bortelagets Anatoli Aivazov.

Det gjorde han noen minutter senere da det var «ville vesten»-tendenser inne i bortelagets målfelt. Uheldigvis for både Svensen og Molde ble scoringen annullert for en offside.

At de ikke fikk hull på byllen skapte en liten stund litt bekymring for Skullerud.

– Vi søla bort ballen en del i midten, som jeg ikke likte helt. Å få 2-1 hadde vært vondt på det tidspunktet. Det som skjer på slutten var viktig, sier Skullerud.

Moström-comeback

Da Mattias Moström kom inn fra benken halvveis i annen omgang, til stor jubel fra hjemmefansen, fikk hjemmelaget en liten vitamininnsprøytning.

FNYSER AV HOMO-DEBATTEN: - Det er en ikke-sak

For svensken satte sitt preg på kampen. Drøye fem minutter før full tid la innbytteren inn til Kamara som stod inne i feltet, og spissen stusset inn Moldes tredje mål for kvelden.

Men i stedet for å bremse ned skrudde Molde heller opp volumet på festen, og Kamara la på til 4-0 inne i overtiden.

Det så ut til at det skulle bli det siste som skjedde, men Moström ville ikke nøye seg med «bare» en målgivende i sin første kamp siden mai. Svensken fikk ballen i perfekt skuddposisjon og la ballen sikkert i det lengste hjørnet til stor jubel fra Molde-fansen - og for Molde-treneren.

– Jeg er kanskje mest glad for at Mattias kommer inn og scorer. Vi har ventet på ham, og det var viktig å få ham i gang igjen, kommenterer Skullerud.

Mye må skje

Med en femmålsledelse å gå på til returoppgjøret om en uke regner «Moi» med at det må en katastrofe til om de skal klare å rote vekk et avansement til neste runde.

– Det skal nok veldig mye til for at vi ikke skal klare å ta dette her. Men samtidig så må vi være såpass profesjonelle at vi skal reise ned dit og gjøre jobben som trengs. Vi må ta med oss det vi gjorde her, sier tomålsscoreren.

Det er Molde-sjefen enig i.

– Det vil være dumt å innkassere avansement nå, men det hjelper å ha fem mål. Da kan vi reise til Armina med en god følelse, sa Skullerud etter kampen.

– Hva betyr det å holde nullen på hjemmebane?

– Vi var veldig opptatt av å holde nullen. Jeg synst vi gjorde en god forsvarskamp i store deler av kampen, og de hadde vel ikke en målsjanse, mente Molde-treneren.

PS: Hvis Molde vinner over to kamper mot FC Pyunik, går de videre til den tredje kvalifiseringsrunden på vei til Champions League-sluttspillet. Der vil de ikke være seedet, som betyr at de kan møte lag som Basel, Red Bull Salzburg, Viktoria Plzen, Steaua Bucuresti og Celtic.

Taper Molde tredje kvalikrunde, havner de i Europa League-playoff.

Vinner Molde tredje kvalikrunde, går de til playoff. Der kan de møte lag som Manchester United, Valencia, Bayer Leverkusen, Sporting og Lazio. Taper Molde Champions League-playoffen, kommer de rett i gruppespillet i Europa League.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder