Historiske Berg Hestad gratulert av Strand

Daniel Berg Hestad feiret historisk rekord med derbytriumf

Hestad til VG: - Hyllesten fra publikum var rørende

AALESUND/OSLO (Aalesund - Molde 0-1) Fredag tok Daniel Berg Hestad (38) kamprekorden til Roar Strand (44). Tidligere på dagen fikk Berg Hestad gratulasjons-sms fra Rosenborg-legenden.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Vegard Forren (26) ble matchvinner og Daniel Berg Hestad (38) historisk da Molde atter en gang slo Aalesund.

Da Berg Hestad entret gressmatten på Color Line Stadion i Aalesund fredag klokken 19.00 spilte han sin 440. kamp i den øverste serien i norsk fotball. Det har ingen andre gjort før ham.

VG LIVE:Les referat fra kampen

- Jeg fikk en SMS fra Roar Strand før i dag. Han var imponert over at jeg holdt meg så bra. Roar spilte til han var nærmere 41 år. Så jeg er ung i forhold til han, sier den snart 39 år gamle Molde-kapteinen til VG, som spilte sammen med en utlånt Roar Strand i Molde i 1993.

Rosenborgs mangeårige midtbanemann klokket inn på 439 på kamper etter han la opp i 2010-sesongen.

- Nest best å ta rekorden her

Idet Berg Hestad ruslet ut på banen med lagkameratene få minutter før kampstart, ropte Moldes supporterklubb Berg Hestads initialer for full hals, mens et banner med påskriften «DBH-440» flagret på tribunen.

- Hyllesten fra publikum var rørende. Det var artig at mange tok turen hit i dag.

- Det beste hadde jo vært å ta rekorden i Molde. Men det nest beste er å ta den her, sier Hestad.

Det ble kun ett mål i nabooppgjøret. Etter 33 minutter fikk romsdalingene hjørnespark. Sten Grytebust bokset ballen utover i feltet. Der stod Vegard Forren klar. Han plasserte ballen oppe i Grytebust sitt lengste kryss.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORREN BLE HELTEN: Mohamed Ellyonoussi omfavner lagkamerat Vegard Forren etter sistnevntes matchvinnerscoring. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

- Gjerne fem år til

- Det var en god følelse å vinne her. Rammen rundt kampen var fin. Det var viktig å holde nullen her nede. Å score var en bonus for meg. Men det var moro å bidra begge veier. Vi vant fortjent etter en jevn kamp, sier Forren, som også er imponert over den historiske lagkameraten sin.

- Daniel må gjerne spille i fem år til for min del. Men det der kjenner han på selv, smiler matchvinneren.

Ifølge TV 2 satt representanter fra tyske Kaiserslautern og de franske klubbene Bordeaux og Marseille på tribunen for å følge Forren.

Aalesund har ikke slått Molde i serien siden 2003. Det var da lagene møttes på øverste nivå for aller første gang, og Øyvind Gjerde (som senere ble Molde-spiller) avgjorde til 3-2 på overtid.

De 15 neste seriemøtene mellom lagene har blitt vunnet av Molde eller endt uavgjort. Og heller ikke denne gangen lykkes det Aalesund å slå sin mangeårige storebror.

- Dette var herlig! Det er utrolig deilig å vinne en slik slitekamp. Totalt sett vant vi fortjent. Men jeg skulle gjerne sett at vi fikk 2-0 på en av de store sjansene våre i 2. omgang. Vi så ikke ut som en million, men vant enda en bortekamp uten å spille glimrende. Jeg hadde gjerne sett at vi holdt mer i ballen i perioder, sier manager Tor Ole Skullerud etter kampen.

Jevnspilt kamp

1. omgang var jevnspilt. Molde spilte nok den beste fotballen, men Aalesund var langt fra ufarlige. Demar Phillips hadde to gode sjanser. Det ene et skudd over mål, den andre en lobb som landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland reddet fint. Molde kunne også ha scoret flere før pause, blant ved Daniel Chima Chukwu som var nær på med et hodestøt.

2. omgang ble ikke altfor underholdende i varmen på Sunnmøre. Molde fikk et par gode sjanser til å øke ledelsen. Knut Olav Rindarøy skjøt hardt etter 54 minutter, mens Mohamed Elyounoussi fikk en god mulighet midt i omgangen. Men begge forsøkene ble reddet av hjemmelagets høyreback Akeem Latifu – det siste med hodet.

Aalesund klarte i perioder å presse Molde bakover på banen, men de helt store sjansene manglet. Riktignok hadde både Torbjørn Grytten og Fredrik Ulvestad muligheter hjemmelaget kunne fått mer ut av. Men mål ble det ikke.

- Vi brøt en trend etter å ha vunnet to kamper på rad. Det var en jevn kamp som begge lagene kunne ha vunnet. Men jeg er veldig skuffet over måten vi slipper inn mål på. Der vi først hadde offensiv dødball selv, før vi tapte ballen og de kontret og fikk corneren de scoret på, sier Aalesund-trener Janne Jönsson til VG.

Etter kampen kunne Molde og rekordmannen Daniel Berg Hestad smile for både seier over Aalesund og nipoengsluke i toppen av eliteserien – vel å merke før resten av runden spilles i helgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder