Reddet Start og sparket motspiller: – Idiotisk av meg

Espen Hoff med dobbel på åtte minutter

FOTBALL

KRISTIANSAND (VG) (Start-Sandefjord 2-1) Espen Hoff (33) snudde kampen for Start. Så sparket han Kevin Larsen (28) i skrittet.

  • Steffen Stenersen
Publisert: Oppdatert: 23.02.16 16:28

– Jeg er litt sent ute i en takling der. Så sparker han meg etterpå. Jeg skjønner ikke vitsen, sier Kevin Larsen til VG.

Når VG prater med Larsen kommer gjerningsmannen selv, Espen Hoff, bort og tar Sandefjord-spilleren i hånda. Hoff prøver å lette stemningen med en spøk, men Larsen er tydelig irritert.

– Jeg sparker han. Det er ikke hardt og det gjør ikke vondt, men jeg lar meg provosere når han er litt sent ute. Det er idiotisk av meg, sier Hoff til VG.

– Tror du på reaksjoner i etterkant?

– Nei. Dommeren sier han er tett oppe i situasjonen, så det tror jeg ikke, sier Hoff.

Det gjør Larsen enda mer irritert.

– Det betyr jo ar han har sett det. Hvis han ikke dømmer noe da, så kan ikke han få dømme mer på dette nivået, sier Larsen.

– Han sparker deg der det gjør mest vondt?

– Ja, men det er ikke så mye å treffe, sier Larsen og gliser.

VG LIVE: Slik var kampen

– Enorm glede

Sandefjord-spilleren legger imidlertid ikke skjul på at han er skuffet over Hoff og resultatet i Kristiansand. To sene baklengsmål gjorde at seier ble til tap for Lars Bohinens Sandefjord.

– Det er frustrerende å se en del valg vi gjør i enkelte situasjoner. Vi gjør feil med ball som gjør at Start får muligheten, sier Bohinen til VG.

Trenerkollega Mons Ivar Mjelde var naturligvis langt mer fornøyd etter å ha sett sine spillere snu til seier på hjemmebane.

– Det bar ingenting som tydet på at vi skulle snu det. Så får vi det første målet, og da får vi ny energi, sier Mjelde til VG.

– Det var en enorm glede da Hoff satte inn det siste. Det betyr så mye for oss, sier Start-treneren.

Kjempestart

Start åpnet forrykende på hjemmebane. Kombinasjoner og backoverganger skapte farlige situasjoner på rekke og rad.

Før det var spilt 15 minutter hadde Start notert seg for tre store sjanser. To av dem til Matthias Vilhjalmsson med hodet.

Den største kom da han helt umarkert fikk heade fra fem meter, men Sandefjords keeper Lars Herlofsen hentet frem en reaksjonsredning av de sjeldne.

Etter dette dabbet tempoet og underholdningsverdien av. Sandefjord spilte seg mer og mer inn i kampen, men klarte ikke skape noe mer enn noen usle halvsjanser.

Tamt og planløst

Sandefjord manglet sin storscorer Jean Alassane Mendy, som scoret to i seriepremieren hjemme mot Bodø/Glimt andre påskedag, og Sandefjord slet veldig med å skape noe denne sure søndagskvelden i Kristiansand.

Utover i første omgang ble det tydeligere og tydeligere at dette er to lag som nok kommer til å måtte jobbe hardt for poengene denne sesongen. Tamt, planløst og unøyaktig var nøkkelordene da lagene gikk til pause.

Start var best i første omgang, men i andre omgang tok Sandefjord mer og mer over. Etter timen spilt fik Erik Mjelde en kjempesjanse da han fikk stå alene foran mål, men skuddet gikk utenfor.

Sandefjord tok ledelsen

Start fikk flere gode kontringsmuligheter, men slet med presisjonen i de avgjørene pasningene.

Da blir man straffet. 68 minutter spilt når en corner fra Kevin Larsen traff midtstopper Alexander Gabrielsen, som banket ballen i nettet bak en sjanseløs Håkon Opdal.

Sandefjord hadde ballen mest etter målet, mens Start lå lavt og kontret, men slet veldig med å skape noe som skulle ligne en utligning.

Hoff med dobbel

Da folk i Kristiansand var på vei til å gå, dukket en gammel ringrev opp. Et frispark inn i feltet ble ikke skikkelig klarert. Ballen havnet hos Hoff, som fra skrå vinkel sendte avgårde en kanon i lengste hjørne, til stor begeistring for de over 5000 fremmøtte på Sparebanken Sør Arena.

På overtid eksploderte det på Sørlandet.

Nok en gang dumpet ballen ned i beina hos Hoff, som igjen banket ballen i kassa bak en sjanseløs Herlofsen. Det hadde ingen trodd ti minutter før.

– Jeg var litt småfrustrert gjennom kampen, for jeg følte jeg var lite involvert ute på kanten. Så det var deilig å få de scoringene, sier Hoff.

Han tror laget er mer enn godt nok til å unngå nedrykk.

– Jeg tror både kampen i dag og mot Lillestrøm er bevis på at vi har noe å gjøre i Tippeligaen, sier Start-helten.

Her kan du lese mer om